brzuchu

(3 wyniki)
  • Czy są tu mamy, których dzieci chodzą na zajęcia z terapii sensorycznej? Moja córka chodzi raz w tygodniu. Podobno córka ma obniżone napięcie mięśniowe. Ostatnio terapeutka powiedziała, ze córka ma bardzo słabe mięśnie brzucha. Na zajęcia chodzi raz w tygodniu i to wszystko. Nie dostajemy żadnych ćwiczeń do domu. Czy Wasze dzieci ćwiczą też w domu?
  • Cześć mój synek wlaśnie dziś skończył 4 miesiące.Urodził się w zamartwicy ponieważ 2 krotnie byl okręcony pępowiną dostał 4,8,9 pkt. Na usg wyszła powiększona lewa komora wylew I/II. Na pierwszym badaniu gdy mały miał 6 tyg. neurolog stwierdził onm dał skierowanie na rehabilitację.Ćwiczymy raz w tygodniu metodą bobath. Pzry 2 wizycie gdy mały miał 2,5 miesiąca neurolog stwierdził że wszystko jest dobrze.Ale cały czas ćwiczymy, mały zaczął ładnie ciągnąć główkę gdy miał 3,5 miesiąc...
  • Mój mały jest rehabilitowany metodą Vojty. Rehabilitantka przypuszcza, że zakończymy ćwiczenia gdzieś w październiku tylko żeby zaczął czworakować. Niestety nie siada jeszcze sam a posadzony nie siedzi zbyt długo(podobno to wina brzucha)Lekarz rehabilitacji uważa też, że nie wyrobił sobie jeszcze odruchów obronnych. Pełza bardzo szybko po podłodze i podnosi pupę, potrafi się też bujać w pozycji do czworakowania, że ma się wrażenie że zaraz pójdzie a tu nic i opada na brzuch:(Za ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się