brzuchu

(216 wyników)
  • witam,mam ogromny problem,którym jest mój brzuch.Wyglądam jakbym była w 5 miesiącu ciąży a nie jestem,wiem a raczej tak mi się wydaje ponieważ dostaję regularnie okres.Dodam,że cwiczę,i raczej zdrowo się odżywiam ale w kibelku bywam dwa razy w tygodniu z grubszą sprawą,wystarczy,że zjem co kolwiek nawet napiję się wody i już się czuję jak bym zjadła konia z kopytami.Zupełnie nie wiem co to może znaczyc,może któraś zwas coś wie na ten temat.Nie ukrywa,że bardzo się martwię.
  • Można mieć mocne mięśnie brzucha, a na nich duzo tłuszczu. To nie jest tak, że robiąc brzuszki spalamy tkankę mięśniową akurat na brzuchu. Możemy zrzucić brzuch ćwicząc cokolwiek, byle wytrwale.
  • mam tendencje do produkcji przepuklin... dwa razy juz bylam operowana (przepuklina pepkowa a potem brzuszna, nad pepkiem)... lekarz powiedzial mi ze typowe cwiczenia na ujedrnienie miesni brzucha (np "brzuszki") u mnie sa niewskazana wlasnie z tego powodu ze najprawdopodobniej mogly by doprowadzic do nastepnych przepuklin... to co ja mam, psiakostka, zrobic zeby sie pozbyc smietnika/"fartuszka" ktory mi zostal po trzech ciazach?
  • Witam wszystkich!Mam nadzieję,że mi pomożecie,mam dość duży problem.Od 2 miesięcy nie mam okresu ,ostatni okres miałam 1 lipca.I wiem,że spowodowane jest to tym,że byłam zagranicą i przez 2 miesiące ciężko pracowałam. Do tego mam złe samopoczucie,jestem rozdrażniona,mam gruby,twardy brzuch,który mnie często pobolewa...Dotąd zawsze miałam płaski i szczupły brzuch,a przez to,że już tyle nie mam okresu jest nieco większy....PO przyjeździe ogólnie wybrałam się do lekarza,żeby spawdzić co z tym br...
  • Ile czasu potrzeba w praktyce na to, aby brzuch wrócił po cesarskim cięciu do normy, tzn. do stanu sprzed ciąży? Jak to było u was? Dzięki z góry za odp. Pozdrawiam.
  • w ktorym tygodniu ciazy jest widoczny juz brzuszek i kiedy twardnieje?jakie mialyscie pierwsze objawy ciazy?
  • Bo już sama nie wiem: czy od kręgosłupa krzyżowego boli mnie aż brzuch w dole, czy też od brzucha promieniuje mi do krzyża. Gdy promieniuje do nóg, to wiem, że to kręgosłup, ale czasem nic nie jest takie oczywiste. Jak to odróżnić? Bo nie wiem do jakiego lekarza się udać :) Jak kręgosłup to i tak nic nie a się zrobić, ale jak brzuch, to trzeba szukać przyczyny, nie?
  • Dziewczyny pomozcie, moze ktoras z was ma pojecie co mi jest. Staramy sie z mezem o dziecko. W poprzednim cyklu juz od polowy cyklu czyli gdzies okolo 14 dnia zaczal mnie bolec brzuch jak na okres, do tego bylo mi czasami niedobrze - bylam wiec pewna ze to ciaza. Ale w 28 dniu dostalam okres. Dodam, ze pare miesiecy temu udalo mi sie zajsc w ciaze, ktora niestety poronilam w 8 tygodniu. I wtedy zaczal mnie bolec identycznie brzuch juz mniej wiecej od powowy cyklu dlatego podejrz...
  • urodziłam 6 tygodni temu, brzuch miałam ogromny. po ciąży rozeszły mi się mięśnie. kiedy leżę na plecach mogę włożyć palce między mięśnie, wzdłuż kreski. co z tym zrobić? jakie ćwiczenia stosować? od kiedy? czy konsultować to z lekarzem najpierw? dzięki za pomoc.
  • witam Was mam pytanko-czy ktos moze wie,podejrzewa co moze mi dolegac; od ok 3 dni pobolewal mnie brzuch,od wczoraj mocniej,rano az mialam biegunke.dodam ze od tygodnia biore antybiotyk augmentin.teraz mnie mniej boli ale pobolewa i nie mam w ogole od tych kilku dni apetytu i tak mnie jakby tez mdli.dzis spojrzalam na moj brzuch i rzecvzywiscie jakby ta strone gdzie mnie bolal mam napuchnieta!co to moze byc???to jest z prawej strony brzucha u gory pod piersia
  • czy ktos po ciazy mial ta przypadkosc? jakie cwiczenia pomagaja? czy moze konieczna jest operacja?
  • Od tygodnia mam bole brzucha,jest mi niedobrze i dostalam krwawienie z skrzepami.Wczesniej tydzien robilam test ciazowy ktory wyszedl pozytywnie.Nie wiem co mam robic.
  • Od 2-3 tygodni męczy mnie ostry lecz przerywany ból brzucha w lewej dolnej części,ból pojawia się codziennie w nocy i za dnia,czasami jest intensywniejszy jak się ruszam (chodzę) a czasami jak tylko stoję, jak siadam ból jest wtedy bardzo odczuwalny (czuję jakbym siadała na coś) dlatego siadam zazwyczaj na prawym półdupku,wstaję i siadam powoli bo wiem że to sprawi że ból będzie intensywniejszy,do tego promieniuje do lewej,dolnej strony pleców,często jest tak że jak się z chylę to wtedy ta st...
  • help mam po porodzie rozstęp mięśni szerokosci 1 cm, czy którejś z was zeszły sie te mięsnie?? jaka jest szansa ze mozna je wyćwiczyć? ewentualnie w jaki sposób żeby sobie bardziej nie zaszkodzić?? Czy mozna potem z tym pracować fizycznie?? czy trzeba używać jakiegoś pasa lub poddać sie operacji??
  • Witam,za tydzien czeka mnie operacja wszycia siatki(zszycie mięśni). chciałabym zapytac,czy ktoś przeszedł taką opeerację. Czy po operacji brzuch chociaż trochę się zmniejsza? Ja nabawiłam się rozstępu po ciąży,przytyłam w ciąży aż 22 kg,teraz mi został wielki brzuch(dziecko było duże) i zastanawiam się,czy po tej operacji mam szanse wyglądać tak jak przed ciążą,czy raczej będę musiała wykonać abdominoplastykę?
  • w ciągu paru miesięcy schudłam pare kilo, ograniczyłam jedzenie i wprowadzilam do swojego zycia duzo ruchu. ogolnie obwod pod biustem i nogi mam szczuplejsze ale mam strasznie wystający brzuch, który pomimo zmniejszania wagi nie maleje, wygladam jak bym byla w ciązy;/fakt faktem mam dosyc zla przemiane materii, ale jem duzo warzyw, pije jogurty, nie jem słodyczy. wie ktos jak temu zaradzic, tzn co zrobic aby wyszczuplic talie??moze powinnam sie zwrocic do lekarza?
  • We wrzesniu 2009 urodzilam synka. Nie caly rok pozniej lekarz stwierdzil PCO, od sierpnia zeszlego roku w ciagu calego cyklu mam bole brzucha. Nie sa to bole typowe przed miesiaczka, wystepuje np 2 dni po miesieczce, dzien po owulacji, tydzien po owulacji. Czasami trwaja kilka dni, a czasami kilka tygodni. Najbardziej odczuwalne sa w nocy, nad ranem. Cykle zawsze mialam nieregularne, krawienie po ciazy takze silne. Przed ciaza bolesne miesiaczki (pierwsze dni). Po porodzie te bole zniknely, a...
  • mam 48 lat i problem ,ktory mi nie daje spac a tak pragne sie go pozbyc i nie wiem co mam zrobic ? w zeszlym roku zaczal mi sie powiekszac obwod brzucha ,robil sie napiety i twardy ,lekarz dal skierowanie na usg ,ktore wykrylo 2 cm kamien ktorego mam do dzis bo mi nie przeszkadza ale duzy brzuch pozostal ! pani doktor mowi ze brzuch to efekt menopauzy a ja sie z tym nie chce zgodzic bo sa kobiety w moim wieku i starsze i maja plaskie brzuchy ,choc troche przytyly! blagam was pomoz...
  • Mam pytanie odnośnie brzucha w ciąży. Domyślam się, że pytanie to jest dziwne ale moja przyjaciółka obawia się, że jest w ciąży, nie była jeszcze u gina a chciałabym jej jakoś pomóc, więc może ktoś udzieli mi odp na pytanie - a mianowicie - czy bedąc w 3 miesiącu ciąży możliwe jest, że będą się robiły fałdki na brzuchu? Moja przyjaciółka twierdzi, że ma troche bardziej nabrzmiały brzuch ale może go normalnie wciągać a gdy siada robią jej się fałdki - czy to możliwe;/? Poza tym ...
  • Szukam porady jak szybko i latwymi sposobami uspokoic bolacy zoladek i bole oraz wzdecia brzucha. Mam wrazenie,ze probowalam wszystkiego, ale nic mi nie pomaga. Najgorzej jest w pracy.... Dziekuje za porady. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się