cary

(15 wyników)
  • chodzi mi o handel nowymi rzeczami - jak w slepie. gdzies bym chciala sprzedawac moje "pierdolki" a on-line nie idzie nic, wiec nie wiem gdzie znalezc jakis rynek zbytu. Na stoisko w CH mnie najzwyczajniej nie stac, czasu tez brak by stac tam 8h. Na car boot bylam tylko raz czy dwa i nie mam pojecia co tam mozna a czego nie. Jak myslicie?
  • hej dziewczyny znacie jakis fajne markety blisko londynu w niedziele?
  • hej, macie namiary na car boot w lancaschire ktore sa do konca wrzesnia? ostatnią niedziele jezdzilam i na 4 miejsca byl tylko jeden bazar:( bede wdzieczna;)
  • Ja juz nie wytrzymam z nimi!!!!!!!! Miesiąc temu wykupiłam ubezpieczenie przez internet. Zabrali 330f depozytu. Niesttey nie mogłam im wysłać dowodu NCD. Chiałam anulować polisę. Ciągle dostawałam maile, że te dokumenty trzeba im wysłać. NIe mogłam się dodzwonić na infolinię, odbierały chyba jacyś pracownicy, którzy infolinii nie obsługują i informowali, że maja zbyt duzo telefonów, aby je odbierać (!!!!!!!!!). Ok, przeczekałam. Zakażdym razem dzwoniłąm i mówiłam, że polisa musi być anulowa...
  • jako, ze jestem kobita, ktora w Polsce uwielbiala lumpeksy, szmatlandie, komisy meblowe, to tutaj zaczelam miloscia darzyc car boot-y:) W niedziele rano zostawiam moich chlopcow w domu a sama pedze z rana na taki targ i mam taka przyjemnosc buszowania tam, ze chyba plasuje sie ona zaraz za...seksem ;) Szkoda, ze moja mama jeszcze tu nie byla, ale jak bedzie to na pewno we dwie na takie szalenstwo sie wybierzemy. Polecam, fajny, tani sposob na umeblowanie mieszkania i nie tylko. Bu...
  • i czy musialyscie o nia prosic, lekarza?midwife?Czy sami pamietali? (przede wszystkim do kolejnych ciaz , nie pierwszych)
  • witam:) od razu przeprosze, ze zaczynam od pytania. mieszkam juz jaka chcwile w Londynie, cala zime. za jakis czas przyjdzie na swiat moje pierwsze dzieciatko. nie pracowalam w UK wiec nie mam prawie zadnych swiadczen. pracuje tylko maz i on nas utrzymuje. wiec, jak widac nie mamy za duzego budzetu. szukam wiec mozliwosci zaopatrzenia sie taniej w rzeczy dla dzieckoa (ciuszki, zabawki, mebelki, wozek). myslalam o car boot'ach bo wiem, ze w Walli gdzie mieszka moja kolezanka s...
  • czy zwrocilyscie uwage jak w tym roku wzrosl insuranc?? nam skoczylo z 58 na 95 i wiekszosci naszych znakomych tak samo, dlaczego? niby dzwonilam sie zapytac to mi Pan powiedzial, ze jest to spowodowane kryzysem na rynku, ale on byl rok temu. sprawdzalam w kilku innych firmach i wszedzie po 90f miesiecznie normalnie jakas maskra!:( a moze znacie jakas tania firme?
  • zerknelam na ta mape: news.bbc.co.uk/local/london/hi/tv_and_radio/newsid_8711000/8711066.stm ciekawe w ktorym punkcie jest to jedzenie pani Ewa pisze... "Eva by email: This cafe is a real find...the food is freshly cooked in a little caravan/van by a couple of young Polish women.. and it is situated in Wandsworth in a car park...I often have my car washed and then I have the perfect excuse to try some delicious cheap and fresh food, alongside a bunch of Polish workmen. Rece...
  • Mam trochę rzeczy po mojej córce (trochę zabawek niemowlęcych, kołyska z pościelą i karuzela, leżaczek zwykły i do kąpieli, ubranka od noworodka do 9 miesięcy). I zastanawiam się czy lepiej wystawić to na ebayu czy może spróbować na carboocie (poza ubrankami inne rzeczy były by raczej do odbioru osobistego ze względu na gabaryty). Nie liczę na jakiś ogromny zysk, chociaż przyznaję, że fajnie by było odzyskać część kasy wyłożonej w zakupy. Na co się lepiej zdecydować? Wiem, że sezon już się k...
  • Czy ktoś może wie czy aby sprzedawać na takim targu/markecie trzeba mieć jakieś pozwolenie czy wjeżdżam autem i się rozkładam gdzie wolne miejsce. Pytam bo mam koło siebie taki market otwarty co sobotę i z miłą chęcią wybrałabym się tam sprzedać za parę groszy trochę zawalających mi rzeczy w szczególności po dzieciach ale nie wiem czy trzeba mieć jakieś pozwolenie na to czy nie jak tak to gdzie takowe dostać.
  • Nie wiem czy wszyscy o tym wiedza. Ostatnio dostalam podobna wiadomosc od kolezanki chorej na padaczke, ktora niestety po ponad 8 latach spokoju dostala ataku. Jezeli kiedykolwiek bedziecie w sytuacji, w ktorej wezwane zostanie pogotowie, pierwsze co pracownicy pogotowia robia to przeszukanie Waszych kontaktow w telefonie komorkowym. Oczywiscie nie tylko po to, zeby dac znac najblizszym, ale rowniez, aby dowiedziec sie jak najwiecej o Waszej kondycji/ewentualnych lekach itd. Zeby ulatw...
  • Witam! Juz za kilka tygodni bedzie z nami nasze maleństwo:) Chetnie odkupię więc wózek, łóżeczko i fotelik samochodowy dla niemowlaczka. Byłabym wdzięczna za zdjęcia. Pozdrawiam aśka (zachodni Londyn)
  • Takie male sklepiki, które wyglądają jak lumpeksy oraz charity shops. Omijałam je dotychczas szerokim łukiem, bo wszystko wydawalo mi się takie szajsowate i ciotkowate. A teraz na macierzyńskim włóczę się tak z tym dzieckiem po ulicach bez celu i zagladam to tu to tam. I właśnie dzisiaj odwiedziłam sklep traid www.traid.org.uk/shopat.html Kupilam tam kurteczke dla corki nową, śliczną z H&M za... £0,99! Ten kraj nie przestanie mnie zadziwiać! Dlaczego w Polsce tak nie może być?
  • Chętnie odkupię uzywane klocki lego w komplecie lub luzem dla mojego 4-latka. Może mama starszego dziecka chciałaby się pozbyć pudełka klocków? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się