Forum Auto-Moto Eksploatacja samochodu
ZMIEŃ
      centralny zamek

centralny zamek

(7 wyników)
    • Witam! Mam okazję kupić sterownik centralnego zamka na pilota. Mam już centralzamek, ale na kluczyk. Jest dostępny sterownik na pilota do samochodów fiata (tylko się go podobno podmienia z aktualnie zamontowanym), ale muszę sprawdzić czy w moim punciaku zastosowano taki właśnie typ centralki. Producent bowiem zastrzega, że takie centralki stosowane są w większości aut FIATa, ale należy dla pewności sprawdzić, jaka jest zamontowana w konkretnym samochodzie. I nie wiem, gdzie tego ...
    • Dzisiaj wydarzyla mi sie ciekawa rzecz. Rano przychodze do auta i jest otwarte. Nie moge wlozyc kluczyka do zamka. Wsiadam i jade do pracy myslac, ze odtaje jak sie auto rozgrzeje od srodka. Wychodze z auta i dalej mam problem z zamkiem. Reka zamykam rygle i otwieram - jest ok. po dluzszych probach udaje mi sie wlozyc kluczyk i otwieram zamkniete drzwi ale nie moge ich zamknac. Spiesze sie wiec mysle jesli otworzylem to ok i zamykam auto od srodka i ide. Z auta rano nic nie zgin...
    • mam seata cordobe rocznik '94. kupilem go niedawno i postanowilem podladowac akumulator. problem w tym ze teraz nie moge otworzyc drzwi (centralny zamek) co mam robic ? :( dziekuje z gory za wszelka pomoc
    • Jeżdżę swoim (5-letnim) Matizkiem od trzech miesięcy, początkowo wszystko działało jak należy. Od około miesiąca kiedy przyciskam guzik w pilocie, alarm zostaje rozbrojony, a drzwi się nie otwierają, innym razem otwierają sie tylko te od kierowcy i pasażera za nim. Czasam otworzą się wszystkie cztery, ale rzadko. O co tu chodzi? Winny jest sam mechanizm, czy może akumulator (dwa lata temu wymieniany)? a może jest inna przyczyna? Dodam jeszcze, że jeżdże nim mało (miesięcznie wyda...
    • Czy jest jakiś skuteczny sposób, najlepiej szybki i bezpieczny dla samochodu, aby odmrozić już przymarznięte drzwi w samochodzie marki Seat Cordoba - taka sytuacja ma przeważnie miejsce po zimowej wizycie w myjni. Co należy robić profilaktycznie, aby taka sytuacja się nie powtorzyła.
    • Mam centralny zamek, ale bez pilota. Ostatnio zaczął sie zachowywać jakby był z pilotem - zamykam drzwi i cyk-cyk zaryglowane! Nie musze kluczyka wkładać do zamka. Z jednej strony fajne, ale już raz zamknął mi się przed garażem, z kluczykami w stacyjce :(( Macie pomysły co może być przyczyną (gdzie jej szukać) i jakiego rodzaju fachman może to zrobić (z wyłączeniem ASO, bo w moim nic nie potrafią). ??
    • jestem na etapie wyboru samochodu, i choc zaczynalem od Pandy, to mi juz chyba przeszlo. szukam innych, lepszych rozwiazań. moze paroletnia nubira II? bede wdzieczny za opinie osob tym jezdzących.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się