Dodaj do ulubionych

samochód SAM się zamyka :(

04.03.06, 12:57
Mam centralny zamek, ale bez pilota.
Ostatnio zaczął sie zachowywać jakby był z pilotem - zamykam drzwi i cyk-cyk
zaryglowane! Nie musze kluczyka wkładać do zamka.
Z jednej strony fajne, ale już raz zamknął mi się przed garażem, z kluczykami
w stacyjce :((

Macie pomysły co może być przyczyną (gdzie jej szukać) i jakiego rodzaju
fachman może to zrobić (z wyłączeniem ASO, bo w moim nic nie potrafią).
??
Obserwuj wątek
    • karburatorek Re: samochód SAM się zamyka :( 04.03.06, 13:14
      Może byś napisał co to za auto i czy zamek jest fabryczny, czy dołożony?
      :-/
      • car5 Re: samochód SAM się zamyka :( 05.03.06, 12:13
        może jak był zapalony zapłon ktoś nacisnął przycisk żeby sie zamykał, i w tedy
        po wejściu do auta i go odpaleni odrazu sam sie zamyka
        • cc_2004 Re: zamyka się po wyjściu 05.03.06, 23:39
          ale po wejsciu czasem też
      • cc_2004 Re: grand vitara, zamek fabryczny 05.03.06, 23:38

• karburatorek Re: grand vitara, zamek fabryczny 06.03.06, 17:10
          Jeżeli to nie jest zamek dołożony, to niestety, odpada nam możliwość złego
          wyregulowania lub poluzowania się cięgien. Jeżeli to jest zamek oryginalny, to
          zacząłbym od sprawdzenia wiązki na przejściu od drzwi kierowcy do nadwozia - tam
          jest taka gumowa przelotka i w niej potrafią kabelki się przełamać, a potem
          dochodzi do przypadkowych zwarć między nimi.
          • cc_2004 Re: o, to jest informacja 06.03.06, 20:40
            dzięki
            • thefect Re: o, to jest informacja 07.03.06, 17:39
              albo i nie. Może masz faktycznie programowana centralkę. U mnie w becie zamyka
              po ok 30sek. Jeżeli nawet wsiąde do auta a nie włoże kluczyka do stacyjki to
              się zamknie. To ma pomoc podobno zapominalskim :).
              • bas1213 Re: o, to jest informacja 08.03.06, 07:26
                A może masz coś z pilotem od alarmu?
                • cc_2004 Re: nie mam alarmu 09.03.06, 20:49
                  samochód sprowadzony z kraju, w którym nie kradną ;-)))
                  • maciejtoya Re: nie mam alarmu 25.03.06, 15:31
                    ja mialem podobna sytuacje ze zamek sie sam zamykal, czasami zaczal tak wariowac
                    jak glupi, otwieral sie i zamykal, otwieral i zamykal a wina tego byla pompa od
                    centralnego zamka ktora tym wszystkim steruje. Miala ona zasniedziala
                    elektronike i trzeba bylo wszystko wymienic na nowe, kosz tego to okolo 250 zl,
                    a ja mam VW polo.
                    • entry Re: nie mam alarmu 26.03.06, 11:34
                      ja bym jednak zastanowił się czy faktycznie przypadkowo nie przeprogramowałeś
                      centralki. Może być zwarcie jak pisze karburatorek, ale wtedy działoby się to
                      nieregularnie, nie za każdym razem. Czasem na wybojach by się otworzył, a czase
                      wogóle nie zamknął. Jeśli to się dzieje zawsze po zamknięciu drzwi np. po
                      upływie kilkunastu sekund to przypomnij sobie czy nie odłączałeś np. klem. W
                      fabrycznych centralnych zamkach, kombinacja przekręcenia zapłonu i sterowania
                      zamkiem może powodować przełączenie w tryb antynapadowy i odwrotnie. Ostatnio
                      znajomy miał w omedze kłopot z szybami elektr., które zaczęły dziwnie działać
                      po wymianie akumulatora i w serwisie mu podpowiedzieli co ma zrobić, za darmo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka