Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      cholesterol

cholesterol

(5 wyników)
    • No kurka wodna, nie wiem już co robić. Mam wysoki cholesterol: 6,36 mmol/l A przecież: - nie palę - nie piję - nie jestem otyła (choć mam nadwagę) - nie mam cukrzycy - nie mam nadciśnienia - jem dietetycznie (nie jem pieczywa, nie używam tłuszczy, nie smażę, z rzadka zjem coś słodkiego) - dużo chodzę, pływam Co robię źle?
    • czy to mozliwe zeby w ciagu 2 lat poziom cholesterolu (calkowity) spadl o 50 jednostek? bez specjalnie przestrzeganej diety - oprocz rezygnacji z masla, tlustych serkow, smietany, majonezu itp, ale jem np slodycze i to sporo mam wrazenie ze to nie moje badania, nawet przed 30-tka mialam wyzszy cholesterol ... ale wtedy to chyba od hormonow - tabletek anty moge sie spodziewac genetycznych sklonnosci do wysokiego cholesterolu, niestety po mamie a tu taka niespodzianka?
    • Czytam sprzeczne informacje: jedni piszą, że jajka podnoszą jego poziom, inni, że wręcz przeciwnie - obniżają. Jak to jest naprawdę?
    • Zaraz mnie coś trafi, właśnie się dowiedziałam, że chłop ma dwukrotnie przekroczony "zły" cholesterol. Dostał leki, ale musi też całkowicie zmienić sposób żywienia, który był FATALNY. Kotlety od mamusi, pizza, hamburger, smażona kiełbasa, warzywa to chyba tylko u mnie jadł. A dlaczego jestem zła? Która się już domyśla? Tyle razy zwracałam mu uwagę, że powinien inaczej się odżywiać, że je syfy, że to mu szkodzi, oczywiście śmiał mi się w twarz, no i proszę... Czy ktoś stosował taką dietę? Czy...
    • patrzycie na nia czasem? ogladalam dzisiaj paprykarze w sklepie prawie identyczne sklady i kolejnosc produktow i jeden mial 117/100g a drugi 189/100 i sie pytam kurna jakim prawem jakim prawem kurna paprykarz z ryzem mialby miec 117/100 g tak samo pizza biedronczana 220/100g O_o w kulki sobie leca ?jak oni ta kalorycznosc ustalaja ?chyba na pale pisza ile co mogloby miec w ich mniemaniu bilka tluszczu i wegli a potem obliczaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się