cholesterol

(5 wyników)
  • jak w temacie, proszę o Wasze opinie w sprawie: co lepsze dla 2-latki, ciągle słucham mojej mamy i jej wywodów o zaletach masła i niezdrowości RAmy, chyba Superniania nie reklamowałaby badziewia...
  • Witajcie, nigdzie nie mogę znaleźć informacji, ile jajek maksymalnie może jeść 2-letnie dziecko, dajmy na to w tygodniu. A pytanie stąd, że moje dziecko nie tolerujące nabiału krowiego, uwielbia z kolei jajka, więc domaga się ich codziennie. Daję Emilce jedno codziennie, z wiarą w to, że dzięki temu dostarczam jej wapnia i innych ważnych wartości. Ale może to szkodliwe (cholesterol, hormony, sztuczności - sama nie wiem)?
  • W ostatnim "Twoim dziecku" piszą, żeby dawać rocznemu maluchowi całe jajko 4 razy w tygodniu! Ja 13-m Magdzie dozuję 1-2. Czy to ja zwariowałam? ada
  • wiecie ostatnio teściowie zarzucili mi że za często podaję dziecią jajka. kto mi powie czy mieli rację? bo samej mi się wydaje, ze jeśli coś dziecku smakuje to trzeba mu dawać. ja znowu tak często tych jaj im nie daję więc sama nie wiem w czym problem jest? napiszcie do mnie.jakie są Wasze opinnie, ile wy dajecie jajek tygodniowo swojemu dziecku?
  • Właśnie wczoraj zrobiłam córce "test całego jajka" tzn. dałam jej jajacznicę z całego jajka i nic... a kilka miesięcy temu podanie całego jajka skończyło się wysypką. Hura! Pola juz nie jest uczulona na białko jaja kurzego! W związku z tym zastanawiam się nad omletem... Jak robicie omlety i z czym? Omletu chyba niestety nie da się zrobic na parze, więc trzeba go usmażyć na maśle lub oliwie. Czy się mylę? Poradźcie coś w kwestii omletów. Podobno ponadroczne dziecko może jeść całe ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się