Forum Sport Fitness
ZMIEŃ
      cholesterol

cholesterol

(11 wyników)
    • czy spotkaliście się z czymś takim że przez odpowiedni dobór ćwiczeń można zredukować poziom cholesterolu w organiźmie.jeśli są takie zestrawy to czy można je zobaczyć gdzieś na jakiejś www.
    • mam zbyt wysoki poziom cholesterolu (ciut ponad 200) mimo b. zdrowej diety! nadwagi tez nie mam, wrecz lekka niedowage. jem mnostwo warzyw, oliwe z oliwek, ryby, codziennie platki owsiane z zarodkami przenicy, czesto mielone siemie lniane, no co ja jeszcze moge zrobic??!!! obilo mi sie o uszy ze stres ma wplyw na poziom cholesterolu. CZY TO PRAWDA?
    • - co byś doradził ? - przychodzi do Ciebie gość i mówi - mam 10 kg nadwagi , cholesterol 600mg/dl, 40 lat chcę zrzucić tłuszczyk ,zacząć od biegania i siłowni po 1 godz. dziennie na przemian - czy 600 to jakiś kłopot?
    • - PCRM na swej stronie podaje najnowszy raport( z listopada 2003) - relacje 188 osób , które nabawiły sie różnych negatywnych efektów zdrowotnych po stosowaniu diety Atkinsa - jest to początek- raporty beda systematycznie publikowane a będzie ich coraz więcej gdyz jak to lekarze opisuja sa konkretne mechanizmy powodujące że tego typu dieta : niskowęglowodanowa o duzym udziale tłuszczu i białka MUSI prowadzic długoterminowo do powstania różnego rodzaju schorzeń
    • jakie daje efekty (czy wogole daje)? czy to rozsądne (tyle tluszczeu i tak inne podejscie do cholesterolu?) czy rzeczywiście usuwa tyle schorzeń ( kamienie na nerkacha, woreczku żółciowym, chorobe wieńcową etc)
    • Na co jest dobra herbata zielona i kiedy powinno sie ją pić?
    • Mam nadzieje ze nikt o to jeszcze nie pytal - nie chcialabym zawracac glowy powtarzajac sie :( Mam wysokie cisnienie wiec nie kazda dieta bedzie sie za mna zgadzac. 153 wzrostu i 73kg ( o zgrozo) wagi. Czy ktos moze poradzic jaka dieta/jakie cwiczenia beda dla mnie bezpieczne i skuteczne? Bardzo dziekuje :)
    • To najsmutniejsza niewątpliwie w tym roku wiadomość dla świata dietetyki. Czy ktoś z was czytał coś bardziej szczegółowego? Mam nadzieję,że jego śmierć nie była związana z proponowanym przez niego stylem życia i odżywiania... jeśli ktoś coś wie, to niech napisze. A Jego pamięci Cześć!
    • jak wiadomo dzień 1+8 w diecie zwanej kopenhaska to: śniadanie : kubek czarnej kawy Lunch: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor Obiad: 1 duży befsztyk , sałata z olejem i cytryną wynik analizy wg interaktywnej strony American Food and Agriculture Administration 1. kalorie: ok. 1080 2. indeks zdrowotny w skali 0 do 100 : 32,3 czyli ocena niedostateczna 3. udział tłuszczu w całkoitej kaloryczności 57,9% (przy zalecanym amksimum 30%) 4.całkowity cholesterol 647 mg(...
    • jestem na atkinsie od ok. 4 dni nei chudne w ogole ba, przytylam ok. 1kg a dzisiaj okropnie bolal mnie brzuch - po prostu nei moglam chodzic. co jest nie tak?
    • Witam Wszystkich; od pewnego czasu sledze wontki o atkinsach. Dlugo sie zastanawialem i wrescie postanowilem zaczac; do pozbycia ma oponke, ktora mnie otacza i denerwuje. Ale do rzeczy. Na diecie jestem dopiero kilka dni, targam zelastwo w domu, bo niechce stracis miesni(a nawet chcialbym je troche powiekszyc), w ketoze wszedlem po trzech dniach i nie bardzo wiem kiedy zaczac weekendowe ladowanie weglami. Po dwoch tygodniach, miesiacu?????? Jogger, krolu zloty, co robic!!! Zdaje ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się