Forum Turystyka Europa Bułgaria
ZMIEŃ
      chorwacja

chorwacja

(15 wyników)
    • Nie jestem złośliwy tylko szukam tych plusów i minusów, a wnioski wyciągnę sam
    • Witam wszystkich forumowiczów. Jestem studentem i razem ze znajomymi chcemy w te wakacje(sierpień) wybrać się do jednego z tych państw. Prosiłbym o wiadomości na temat miejscowości w których najlepiej się zatrzymać oraz w jakim miejscu(hotel,domek,kamping itp.)zamieszkać. Jak wygląda różnica cen produktów codziennego użytku w tych państwach? lepiej jechać samochodem czy też preferują państwo podróż samolotem?Jechać z biura podróży czy samemu organizować taki wyjazd?Proszę o każd...
    • Proszę o opinie osoby, które odwiedziły oba te kraje - co wybrać? W Chorwacji byłam już dwa razy i jestem zachwycona, w Bułgarii nie byłam nigdy. Chcemy jechać we dwie lub cztery osoby dorosłe w drugiej połowie sierpnia lub września. Interesuje nas trochę zwiedzania, trochę wypoczynku (raczej w małych miejscowościach), poznawanie miejscowych zwyczajów itp. O Bułgarii słyszałam skrajne opinie - że pięknie i trzeba zobaczyć, albo, że brud, smród, kradzieże i stres zamiast odpoczyn...
    • Na tegoroczne wakacje mam do wyboru Bułgarię i Chorwację. Czy ktos był w tych panstwach i może mi doradzić? Słyszałam że Bułgaria to same zabetonowane, brudne blokowiska. czy to prawda? Zgóry dziekuję za wszelkie opinie :)
    • 14.07 wyjeżdżamy samochodem na wakacje (2+2), ale nadal nie wiemy dokąd. Zawsze jedziemy w ciemno. Tak byliśmy w Grecji i Chorwacji. Teraz zastanawiamy się nad Bułgarią, ale boję się rozczarowania. Jeśli ktoś był właśnie w tych miejscach i ma jakieś uwagi, to bardzo proszę o opinie.
    • Czy ktoś ma takie porównania z własnego doświadczenia? Który kraj wychodzi bardziej na plus? Mam dylemat dotyczący przyszłych wakacji i już zbieram opinie, które mogą pomóc mi w podjęciu decyzji. Chodzi o wypoczynek z dziećmi, podróż własnym samochodem i kwatery prywatne - czyli tzw. wakacje na własną rękę.Co byście wybrali? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
    • W I połowie sierpnia chcę jechac na urlop z 4 osobową rodziną własnym samochodem. Przez ostatnie dwa lata spędzalem urlop w Chorwacji, z której jestem bardzo zadowolony. W tym roku marzy mi się pobyt w Bułgarii, lecz mam pewne wątpliwości. Czytając forum o Bułgarii zastanawiam się czy jadąc w ciemno znajdę prywatną kwaterę np. w Sozopolu, Kraniewie, Balcziku. Bardzo proszę o opinie , doradzenie i przekonanie mnie czy warto jechac do Bułgarii. Dziękuję i pozdrawiam !!!
    • dlaczego wybieracie Bułgarie ? powody sa dwa. 1. NIE WIEDZA -nigdy nie byliscie nigdzie indziej 2. CENY - w Bułgarii są dużo nizsze niż w innych krajach ( tz. koszt wycieczki jest zbliżony ale koszyt ponoszone na miejscu są dużo nisze) Ja byłem w kolejnosci w :Bułgarii , Grecji, Hiszpani i Chorwacji.Czy w Bułgari podobało mi sie? tak ....ale tylko dlatego że była to moja pierwsza podróz zagraniczna i nie wiedziałem jak jest gdzie indziej. Gdybym Bułgarie zaliczył na końcu to ...
    • Miałem w sb wyjeżdżać z żoną do Złotych Piasków do hotelu Detelina. Wczoraj poinformowan mnie oanulowaniu imprezy; w zamian dali inne mozliwości NIE DO SKORZYSTANIA!!! UWAŻAJCIE!!! PS na szczęście załatwiliśmy sobie lastminute do Chorwacji;-))))
    • Ponieważ wybieramy się do BG po raz pierwszy interesuje mnie, jak wygląda standard tamtejszych plaż. Będziemy nieopodal Nessebaru - 25 minut spacerem od SB. Chodzi mi przede wszystkim o: a) ratowników - czy plaże są strzeżone? b) przebieralnie - czy są i w jakim standardzie c) toalety - pytanie głownie o standard i czystość d) prysznice do spłukania się ze słonej wody d) bary, restauracje - pytam o te przy samej plaży Mamy doświadczenie ( wspaniałe) z plaż chorwackich - czysty...
    • czy ktos może coś wie o tych apartamentach, wszędzie pisze że sa nowe, ale czy rzeczywiście tak jest ?
    • witam.pytanie jest do tych co byli na wakacjach w bułgarii i chorwacji.w 2010 wraz ze znajomymi wybieramy się na wakacje,w grę wchodzą te kraje.optujemy przy bułgarii chociaż tam nigdy nie byliśmy,niestety jesteśmy w mniejszości ponieważ nasi znajomi to starzy bywalcy w chorwacji.powtarzam przekonajcie wszystkich do bułgarii kosztem chorwacji.z góry wszystkim dzięki.
    • Witam rozważam zakup samych biletów (może ktoś doradzi gdzie najtaniej z WAW na razie sprawdziłam Wizz air i Neck) od 30/31 sierpień na 2 tyg dla 4 osób dorosłych i dziecka 1,5 roku i samodzielnego zarezerwowania apartamentu. Problem z transferem z lotniska. Na razie wiem że przylot jest w sobotę koło 21 więc pewnie trzeba brać taxi a nawet dwie na tyle osób. Czy ktoś wie ile to może kosztować? Czy bezpiecznie tam podróżować po nocy taksówką? Czy można ją wcześniej zarezerwować...
    • Mam na myśli Słoneczny Brzeg i hotel bez zapewnionego koryta.
    • Hello ludziska. Wpisujcie swoje opinie na temat morza (najlepiej w rejonie Słonecznego Brzegu). Chodzi mi przede wszystkim o przejrzystość wody i tego co można w niej zobaczyć. Są jekieś ciekawe ryby, czy zabieranie maski i płetew ma wogóle jakiś sens???? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się