chorwacja

(8 wyników)
  • hej wybieram się na wycieczkę samochodem z Warszawy, do Budapesztu i potem może do Chorwacji. Czy ktoś miał taka przygodę?? Jaką trasą jechać? czy są pola namiotowe? i wogóle wszelkie info dzieki
  • Po b. długiej przerwie zastanawiam się nad pobytem w termach węgierskich (poprzednio Hajduszoboszlo),ok 7-10 dni. Ze wzgl. na dogodny dla mnie dojazd zastanawiam sie nad Sarvarem lub Bukfurdo. Nie chodzi tylko o same termy/baseny ale też fajne miejsca do spacerów, zabytki, lokalne knajpki. Nie zlalazłem na furum praktycznych informacji o Sarvarze, noclegach itp. Jeśli ktoś był w ostatnich latach, a zwłasza ma namiary na fajne apartamenty (nie hotele) to bedę wdzięczny. Służę w zamia...
  • Witam. 27 sierpnia będziemy wracać z Chorwacji i chcielibyśmy na 3 dni pojechać nad Balaton. Czy w tym terminie znajdę coś bez problemu??
  • Wracając z Chorwacji chcemy się zatrzymać (2 os. dorosłe + 2 dzieci) na Węgrzech, nad Balatonem, w ciekawej okolicy. Wyszukałam na mapie i w internecie miejscowość Keszthely, obok niej ciekawe uzdrowisko Heviz - CZY KTOŚ W TYCH MIEJSCOWOŚCIACH BYŁ? Czy warto się tam zatrzymać na 2 - 3 noce? A może ktoś poleci jakieś lokum? Dzięki z góry, Kasia
  • Mikulov(5)

Czy znajdę jakieś stosunkowo tanie noclegi jadąc na komletną pałę. Nie będzie wszystko zarezerwowane?A może Wy macie jakieś pewne namiary na noclegi.
  • Wybieramy się w lipcu z dziećmi nad Balaton (dwu i sześciolatek).Nigdy nie byliśmy na Węgrzech. Nie wiem czy rezerwować kwaterę wcześniej czy jechać w ciemno. w internecie jest tego dużo ale może macie jakieś sprawdzone kwatery (koniecznie z kuchnią) i w miarę blisko jeziora. Nie wiem też którą część jeziora wybrać północną czy południową? proszę o rady:)
  • Słowacja jest niepodległym państwem, "na Słowację" "na Ukrainę" itp .wzięło się z czasów braku niepodległości. Tak jak "na Mazowszu", "na Kujawach", "na Morawach". Zapraszam do dyskusji.
  • Witam Czy ciągle wymaga sie zielonej karty w Czechach. Czytalem na kilku forach ze policja tego wymaga ale jestesmy w Unii wiec chyba nie jest potrzebna i wystarczy nasze OC. Prosba o pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się