Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      cieszyn

cieszyn

(16 wyników)
    • Witam, jak w temacie, którędy lepiej jechać - przez Czechy czy Słowację z Bielska-Białej ? Proszę o wypowiedzi, opinie kierowców sprzed paru lat już są nieaktualne, szukam więc nowych relacji z dróg do Italii. Pozdro.
    • Jadę do Włoch i chciałbym Was zapytać jak jest z drogami na trasie Cieszyn-Zilina-Bratislava? Czy jest wiele remontów, mijanek, tłoku? gdzie liczyć na utrudnienia? pozdrawiam wszystkich kierowców i turystów udających się w tych dniach do Italii.
    • Możecie polecić jakieś miejsce na nocleg? Jedziemy z 3 letnim dzieckiem, myślałam żeby zatrzymać się w Cieszynie. Możecie polecić jakieś miejsce? Kolejny nocleg planujemy w Austri i tu też bym prosiła o polecenie jakiegoś miejsca.
    • jadę w piątek ok. 18 na sycylie więc mnie trochę pili, interesuje mnie czy w cieszynie można zalać gaz czy szukać gdzieś wcześniej np. żory, poza tym będę w godiznach rannych ok. 4 rano więc przydałaby się stacja 24h :) poza tym czy wiecie gdzie na trasie cieszyn/sycylia można wziąć prysznic bez wynajmowania hotelu.motelu i ile to kosztuje czy w autogrillach są?
    • Witam. Czy jadąc w nocy przez Zwardoń bez problemu dostanę winietę na Słowację i Austrię, czy lepiej zahaczyć o Cieszyn i tam się zaopatrzyć.Boję się trochę przejścia Czechy- Słowacja, bo podobno są jakieś remonty i puszczają wahadłowo.Będę wdzięczna za info.
    • w piatek pierwszy raz wybieram sie nad adriatyk (przez cieszyn). automapa kaze mi jechac przez czechy. i trasa szybką i trasa optymalną. moze ktos z Was jezdzi na automapie, która trase lepiej wybrac? o slowackiej policj naczytalem sie tyle ze nie chce (chyba?) tamtedy jechac - zreszta nawigacja nawet sie nie zająknie o tej trasie. jade z centralnej polski na noc. napiszcie mi prosze jak wyglada ta droga przez czechy, czy jest caly czas dwupasmowa? gdzie najlepiej (najtaniej) kupic winiete i ...
    • Jedziemy z okolic Częstochowy, granicę mamy zamiar przekroczyć w Zwardoniu ok. północy z 3/4.09- 3 osoby w tym 2 letnie dziecko. Dajcie znac, jakby ktos laciał w tym samym kierunku:)
    • Myslę w tym roku przetestować trasę z Chałupek nową autostradą k Ostravy i autostradową obwodnicą Wiednia. Co sądzicie? wrażenia? na co należy uważać, czy szybciej i wygodniej dojadę tą trasą niż Cieszyn-Frydek-Mikulov - itd.? Dzięki za wszelkie ifnromacje? Ktos wie, gdzie kupić winiety w Bohuminie?
    • Witam, do Włoch na Sycię jeździłem w latah 2003, 2004, 2005, teraz wybieram się ok. 20 czerwca autem z 2 dzieci, proszę o informację czy coś zmieniło się na trasie (jeździłem z Mazur/Cieszyn/Mikulov/Wieden/Graz/Treviso/Rzym/Neapol/Calabria) autostradami, czy droga z Salerno do Calabri jest nadal bezpłatna? czy zrobili wkońcu obwodnicę Wiednia? Z uwagi że mam teraz na "pokładzie" dzieci będę chciał zatrzymać nie na noclegi, na pewno w okolicy Cieszyna, w Austrii i we Włoszech, ni...
    • Byłabym zobowiązana za rady na temat najlepszej tracy Łódź-Wenecja i informacje o winietach w Czechach/Słowacji i Austrii. Dziękuję za możliwie szybką odpowiedź.
    • Witam, jako że wyglądasz na baaardzo dobrze zorientowanego w sprawach dojazdu do Włoch, dwa pytania: 1/ jaki jest Twoim zdaniem stan drogi i komfort jazdy na trasie Żywiec- Zwardoń i dalej do Żiliny, zwłaszcza w porównaniu z drogą Katowice - Cieszyn - Jablunkov - Zilina bądź Cieszyn - Jicin i dalej przez Czechy, 2/ czy możesz potwierdzić dane PZMot (bo aż mnie zamurowało :))), że benzyna (95 bez Pb) jest TAŃSZA w Austrii niż w Italii? Z góry dziękuję i pozdrawiam Bartoszcze
    • Mam pytanie czy ktoś jechał do Włoch trasa Słowacja - Węgry - Słowenia, ponieważ nie wiele na ten temat? W zeszłym roku jechałem przez Cieszyn i prawdę mówiąc z Lublina to katastrofa, bo jak Czechy Austrię i Włochy pokonałem w 9 godz, to samą Polskę w 6 godz przez te nasze drogi oczywiście. I polecono mi tą drugą trasę, przez Węgry widzę trasa prościutka eleganco się zapewne leci ale co ze Słowenia i Słowacją???
    • Czy ktoś wie ile czasu zajmuje podróż samochodem osobowym z Cieszyna do Wenecji przez Austrię?
    • A kto jedzie lub jechał do Włoch przez Niemcy, bo mam zamiar jechać tą trasą z północno-wschodniej części Polski samochodem z instalacją gazową, jak wygląda sytuacja z tankowaniem???
    • Która trasa z Cieszyna do Wenecji jest lepsza i szybsza: Przez Słowację tj. Źlinę i Bratysławę, czy przez Czechy tj. Olomuc, Brno? Dalej oczywiście przez Wiedeń. Jadę oczywiście samochodem osobowym i jeśli ma to znaczenie, to w majowy weekend.
    • Czy ktoś z Was ma może jakieś dokładniejsze informacje, które z autostrad na trasie Wrocław-Drezno-Norynberga-Mediolan-San Remo mogą byc zamknięte z powodu powodzi na południu Europy/chodzi mi głównie o Niemcy i Szwajcarię/ a tak w ogóle jak bezproblemowo się tam dostać. Wielkie dzięki za ewentualny odzew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się