cieszyn

(17 wyników)
  • Witam. Czy jechał ktoś w ostatnim czasie z Cieszyna do Ziliny? Czy trasa jest przejezdna cz tez są remonty?
  • jak się jedzie z Cieszyna do Ziliny? długo się stoi? ktoś gdzieś pisał, że 2,5h?
  • Witam ponownie. I znów mam naiwne pytanie, ale wierzę, ze ktoś mi pomoże. Wybieram sie do Mikulova z Bielska. Przekroczyć granicę chcę w Cieszynie. Patrzyłam już na strone z autostradami czeskimi i wiem, że od tego roku winietka obowiązuje prawie od granicy. Nie lubię jednak przepłacać i kupować po polskiej stronie winietek. Chciałabym zjechać do czeskiego Cieszyna i tam spokojnie znależć stacje benzynową i zakupić po normalnej cenie winietkę. Ale - czy mogę tak??? Czy winieta obowiązu...
  • Witam, Wiem, że ten wątek pojawia się w różnych miejscach, ale czy ktoś wie na 100% czy obowiązują winietki od przejścia granicznego w Cieszynie do granicy ze Słowacją. W roku ubiegłym nie będąc pewnym jechałem przez Bielsko Białą dale j Żywiec do przejścia granicznego ze Słowacją. Droga taka sobie ale pewniejsza. Pozdrawiam
  • Prosze wskażcie gdzie sa źródla z komlieliskiem najbliżej granicy polasko-slowackiej.wyjade z poznania , a nie mam zdyt duzo czasu na przejazdy po slowacji.z gory serdeczne dzieki
  • a w zasadzie to chcialem zapytac, czy trzeba miec winietke na Czechy, żeby dojechać z Cieszyna do Mostów k. Jabłonkowa. No bo na Słowacji to wiem że trzeba i tam jest autostrada do samej Bratysławy I jeszcze jedno: Bratysława - Wiedeń: trzeba winietki austryjackie??
  • CZy najlepsza trasa to Toruń-Siewierz-B.Biała-Cieszyn-Zylina-Bra-wa?
  • interesuja mnie zamki i palace w czechach w odleglosci do 100 km od cieszyna lub chalupek.chetnie tez bym zwiedzil miasta z zabytkowa architektura.prosze o namiary
  • Gdzie wymienić złotówki na korony, czy u nas w Polsce czy lepiej zagranicą. Gdzie się najmniej opłaca czego unikać
  • czy jest lepsza od autostrady Żilina- Bratysława? Bo słyszałam, że wcale nie. Był ktoś ostatnio?
  • Witam wszystkich, Wybieram sie do Pragi i zastanawiam się którędy jechać. DObrze by bylo zeby trasa byla w miare szybka zebym nie jechal tam 10h. Polecacie cos? z gory dzieki Z.
  • Pierwszy raz planuję pojechać do Chorwacji przez Czechy, droga przez Cieszyn, Znojmo, Wiedeń. Od zjazdu 70 na Żylinę droga R48 na Frydek jest płatna. Gdzie mogę kupić winietę nie zjeżdżającdo Czeskiegio Cieszyna ? Czy kupię gdzieś po polskiej stronie przy drodze S1 nie przepłacając? Czy po czeskiej stronie ekspresówki są jakieś miejsca (stacja, kantor etc. gdzie można by kupić winietę ?
  • Witam wszystkich,mam zamiar wybrać się nad Balaton(północny brzeg) w miesiącu lipcu ale nie wiem którędy najlepiej jechać zaznaczam że wyruszam z wielkopolski.
  • Czy ktoś się orientuje, czy są/będą w tym roku jakieś połączenia autobusowe z Polski (Katowic, Krakowa, innych miast) do północnej Słowacji, tak żeby dojechać w ten sposób w położone niedaleko od granicy słowackie góry (Mała i Wielka Fatra, Niżne Tatry, Wysokie Tatry, Morawskośląskie Beskidy, Góry Choczańskie i in.)? O ile połączenia kolejowe łatwo znaleźć w internecie, z wyszukaniem połączeń autobusowych zawsze jest kłopot. Z tego, co wiem, były kiedyś jakieś połączenia z Krakowa do Demänovs...
  • wczoraj tzn w piątek dowiedziałem się od delegacji do ostravy. od 11 do 14.10.09. W ramach diet i innych należności dostałem 380 euro. z tego mam opłacić min. hotel. Hotel "Max". Proszę o radę gdzie wymienić eurom na korony, czy w polsce czy w czechach? Czy będe mógł w hotelu płacić w euro? Dziękuję za rady. Pozdrawiam "zakochatkanych".
  • Czy jadąc na Słowację tranzytem z Cieszyna przez Czechy potrzebna jest winieta
  • Mam pytanie jak jechac nad Balaton wariant 1 : Chyzne, Banska Bystrzyca,Budapeszt ... czy Cieszyn, Bratysława,Gyor itd...????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się