-
kupili stary zydowski cmentarz jako dzialke budowlana? I tyle lat nie dostawali zezwolenia na budowe? Pan Bog sprawiedliwy......
-
Szkoda ze pani Janina nie skrecila karku. Przynajmniej nie zastanawialbym sie, czy niektorym ludziom nie zaczac przyznawac Prawa Chodu.
-
[i]Zapraszam na Cmentarz Rosyjski do Zgierza. Zadbany zawsze, pielęgnowany, zwiedzany. Jest Pomnikiem Wspólnej Historii. Tam, gdzie giną niewinni żołnierze, nie ma polityki. Wystarczy dobra pamięć, zaduma, współczucie dla Rodziców, którym wojna zabrała TO, CO NAJDROŻSZE POD SŁOŃCEM - ICH DZIECI.
Zawsze tam zapalam świeczkę w Dniu Zmarłych.[/i]
-
Do uatrakcyjnienia manifestacji narodowców przyczyniła się walnie GW jako organizator byłej kontr-manifestacji . Co by mnie obchodziło jakaś manifestacja. Przejdą pokrzyczą i tyle. Ta manifestacja jest znacząca za którą stoją pieniądze, i interesy polityczne. Co mogą manifestować tacy np Grecy - niezadowolenie, spalą kilka budek i samochodów i to wszystko. Politycy nie wystąpią przeciwko reformie systemu finansowego bo to są przecież służący tego systemu. Mogłyby wystąpić resorty siłowe a...
-
Artykuł tak głupi że aż szkoda czasu cokolwiek komentować.
1. Amerykańska doktryna mówi, że nie zostawiamy nikogo za sobą. Stąd cmentarze wojskowe są w USA a nie walają się po cały świecie gdziekolwiek ginie amerykański żołnierz. Tu chodzi o szacunek do służącemu krajowi poległemu, do jego rodziny i narodu któremu służył.
Miłada mówi w dupie z poległymi w Katyniu oficerami. JA CHCĘ żlobka, BO MI MUSI się żyć dobrze, więc JA TEGO WYMAGAM.
2. Niby "zabawna" anegdotka lewacka o Serbach...
-
Znam Pana Hugo-Badera kiedys miałem zaszczyt - w moim domu - gościć. Takich ludzi już mało, a wśród dziennikarzy, to chyba ich mniej, niż palców.... na jednym ręku..... kanadyjskiego drwala !
-
"Sami widzimy w naszym kraju, jak z jednej strony agresywny język potrafi niszczyć zaufanie i szacunek. Ale z drugiej strony bez swobody wypowiedzi nie byłoby demokracji i wolności."
Tylko ile warta jest demokracja, w której każdy frustrat i fanatyk może publicznie mieszać z błotem kogo popadnie? Do czego doprowadzi takie pobłażanie?
-
To żeby nie były na listach wyborczych to jest mało realne i bez fleszy nie uszanują tego
-
to haniebne czerpac zyski z takich dokumentow!
Edelman ma racje: powinny byc udostepnione wszystkim
zainteresowanym, ZA DARMO!
-
A te groby już nie bolą abp Życińskiego ani Andrzeja Wajdy?... No fakt,
na poprawę stosunków polsko-rosyjskich to nie wpłynie, nikomu podlizać
się nie da, więc w sumie niech niszczeją, lans i konfitury leżą gdzie
indziej.
-
I pytanie zasadnicze: jaki byl sens pchania tam wojakow za ciezkie pieniadze,ktore musielismy bulic z naszych podatkow skoro i tak jak mozna bylo przewidziec bez porozumienia z talibami nic nie da sie ugrac w Afganistanie. Bylo to tylko kwestia czasu i tylko brak wyrobienia politycznego i niezrozumienia polskiej racji stanu spowodowal, ze wybiegajac przed szereg sami zaoferowalismy sie w Afganistanie popierajac Karzaja,ktory jest jedynie klijentem Amerykanow a ktorego krewni handluja narkoty...
-
Szanowny Panie Jacku!
Proszę pisać, rysować, tańczyć i recytować, jest Pan w znakomitej
formie! W odróżnieniu od... (tu spuśćmy zasłonę miłosierdzia).
Z ukłonami -
Anna Żebrowska
-
I to jest rozwiazanie!Pomnik tez postawic w Malmö!
-
Znowu Ukraina robi coś po swojemu? Tyle razy mówiliśmy im jak wygląda ich historia a oni swoje. Całkiem jak ruscy.
-
a rzecznik praw obywatelskich obywatelskich zajmuje się "tańcem na lodzie". i
na tym mógłbym poprzestać, pan iunctim nie widzi?
sorry, musimy się z nimi napie...ć, z tymi gnojami faszystowskimi.
narodowymi,. katolickimi. trzeba było posłać dziennikarza by zapytał, kim są.
bo to że są jełopami niepiśmiennymi, to jedno. a drugie? ot zagadka[].
-
Tak jak pisalem od poczatku, ze jesli Ukraina nie zaakceptuje pelnej
odpowiedzialnosci za masowe morderstwa na polskiej ludnosci kresowej i nie
wezmie sie za likwidowanie dziedzictwa faszystowsko-upowskiego to nie ma
miejsca dla Ukrainy w NATO albo Unii. Jesli nasi "polytycy" przegraja ta
sprawe to na najblizsze 50 lat Polska jest zalatwiona.
-
To co się dzieje na cmentarzu w Palmirach to skandal.Brak ochrony,brak
gospodarza,nieczynne muzeum a za budynkiem śmieciowisko i śmierdząca kloaka
(przy cmentarzu nie ma żadnej toalety,ostatni toi-toi zniknął bez śladu 2
lata temu).Zapuszczony parking ozdabia gustowna "fontanna" stęchłej wody
wybijającej ze starego szamba i oblazła z farby tablica z mapą KPN-u nie
odnawiana od czasów Gierka.Kradzież tabliczek to ostatni akord ogólnego
upadku...