co to jest

(8 wyników)
  • Moja Mała ma ukończone 7 miesięcy, obnizone napięcie mięśniowe i od jakiegoś czasu (2 miesięcy) zaczęła się potrząsać, jakby jej było zimno. Trząśnie się raz i przestaje i np. po 2 godzinach znowu się potrząśnie, Wygląda to dokładnie tak, jakby zrobiło jej się zimno. Ubrana jest ciepło i ma ciepłe rączki, nóżki i kark. Czy czyjeś dziecko tak miało? Rehabilitantka mówi,że to raczej nic nie znaczy. Neurolog za 2 miesiące. Ot polska rzeczywistość. Pozdrwiam Zaniepokojona Mamusia
  • Grzałko może Ty wiesz co to jest , bo pisałaś o tym w swoim poście. ja też mam napisane w usg córki przez ciemiączko " jak po IV H II stopnia". proszę, pomóżcie bo się martwię... co to oznacza? przypomnę, że moja córka ma wzmożone napięcie mięśniowe. pozdrawiam małgosia
  • Lekarka w szpitalu-pediatra powiedziala mi ze moje dziecko ma moze obnizone napiecie miesni.Co to jest?Czy moje dziecko bedzie moglo chodzic?
  • dzisiaj w pociagu mala zaczela sie prezyc tzn nagle zaciskala piastki i sie napinala -jakby zlapal ja skurcz ale na cale cialo.przy takim "ataku" przekrzywiała też żuchwę, po 2 -3 sekundach przestawala. co to jest? nigdy wczesniej sie tak nie zachowywala. k
  • Witam, na wstępie zaznaczę że moja 3 mies. córka ma wzmożone napięcie w pasie barkowym i rączkach. Chodzimy na rehabilitację raz w tygodniu i ćwiczymy w domu kilka razy dziennie. Nie wiem jaka to metoda (muszę zapytać w piątek rehabilitantki)ale na pewno nie Vojta (poczytałam co nieco na forum stąd wniosek). Martwią mnie następujące objawy u córki: 1. ma często przygięte palce u stóp, często łączy stopy palcami 2. pociera stopą o stopę 3. przy przewijaniu podnosi lekko do góry zł...
  • Weszłam na to forum i się załamałam. Moja córeczka ma 6,5 m-ca. Wyginała się w łuk, poszłam z nią do neurologa. Po USG czaszki pani neurolog stwierdziła: "Badanie w porządku, ale mała jest opóźniona i musimy jej pomóc". Dziś byłam u rehabilitantki, która wytłumaczyła mi, że to obniżone napięcie mięśniowe, pokazała pewne pozycje, w których mam małą trzymać. I już. Teraz wchodzę na to forum i czytam o problemach z mową, pisaniem itp. POwiedzcie mi, proszę, co to za rodzaj zaburzenia...
  • Na czym ta terapia polega, kto ją wykonuje. Proszę o informacje i ewentualnie namiary. Pozdrawiam. Asia
  • Witam wszystkie mamy-rehabilitantki. Jestem mamą 3 miesięcznego chłopczyka z WNM i lekką asymetrią ułożeniową. Ćwiczymy pod okiem rehabilitantki z CZD metodą ndt bobath. Ćwiczymy od poniedziałku. Rano z rehabilitantką, popołudniu i wieczorem sami. Rehabilitantka sprawdzała kilkakrotnie, czy ćwiczenia robione ze mną wykonywane są prawidłowo i była z nas zadowolona. Ale od dwóch-trzech dni mam wrażenie, że jest ciut gorzej zarówno w WNM jak i asymetrią. Wparwdzie jak robimy ćwiczeni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się