Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      co to jest

co to jest

(10 wyników)
    • dzis doswiadczyłam czegos dziwnego.. nagle, zupelnie nagle w pracy zaczelam dziwnie widziec.. trudno to opisac..szkod ze nie mozna tu tego narysowac.. no ale w kazdym razie mialam wrazenie ze patrze przez gruby pierscien cos w rodzaju obręczy , przez jej srodek a ta obrecz poskladana była jakby z trójkatów, pasków i falowała, drgała.. no cos niesamowitego..strasznie sie zdenerwowałam, trzymało mnie to z 15 minut.. wyszłam do toalety, spusciłam nisko głowe, wymasowałam skronie i ...
    • hej wszystkim, nie wiem jak Wy ale ja wczoraj wieczorem zaliczyłam taką migrenę ze szok, a nie miałam długo juz oj długo, kurde i nudności i wymioty, o 3 w nocy usnęłam po Dexaku. Miałyście tak może? moze coś z ciśnieniem sie działo pozdrawiam z odrętwiałą głową
    • witajcie. nie wiem już do kogo się zwrócić ani co robić, a lekarze jakoś niespecjalnie chcą mi pomóc po za wciskaniem mi paracetamolu albo mixu paracetamolu i ibuprofenu :/ już nie wiem co mówić, jak przekonywać, że bóle głowy są potworne, że to nie zwykły ból, że to mi nie daje żyć czasami. ale tylko czasami, i w tym problem. zazwyczaj te bóle pojawiają się kiedy wracam z pracy albo kiedy mam dzień wolny... od rana czuję się "nie tak" - jest mi niedobrze, coś mi się tam dzieje w głowie i z...
    • Witajcie, od jakiegoś czasu miewam coś czego nie umiem nazwać. Mniej więcej w okolicy skroni, w stronę lewego ucha czuję jak by mi nerw drgał, nie jest to regularne pulsowanie a takie jakby powieka drgała tyle tylko że w okolicy tego właśnie miejsca. Nie mam pojęcia z czym to jest związane, wbijam sobie już do głowy różne rzeczy. Nie mam tego codziennie, najpierw jest kilka dni, potem mam spokój. Nie boli to nic, ale daje takie dziwne uczucie jakby mi coś od środka stukało przez skórę....
    • Czy mógłby mi ktoś powiezieć co to za lek, i czy jest dobry?
    • witajcie, dzisiaj zaliczyłam taką migrenę jak dawno nie było, z wszelkimi efektami pomocniczymi: zawroty, dźwiękowstręt, dreszcze, nudności.....full wypas a jak u Was dzisiaj?
    • Mam 27 lat, od kilku lat miewam bóle głowy, zazwyczaj przed miesiączką albo w jej trakcie. Boli mnie zawsze jedna połowa głowy (skroń) i czuję silny ból za oczami. przy siadaniu, wstawaniu itp czuję łupanie w skroni. Ból trwa ok 24 godzin. Dodam że przyjmuję tabletki antykoncepcyjne, czy to ma wpływ?
    • Wczoraj (środa) dostałam po południu bardzo gwałtownego ataku migreny, wzięłam 2- Ibuprom Max, Aulin i 2x Solpadeine (niestety, nie miałam już Sumigry)i nie odczułam żadnej ulgi, tylko odrętwienie. W końcu o 23.00 zasnęłam (na szczęście). Dziś jest OK, chociaż jestem zmęczona i "kołowata". Koleżanka z pracy, której prawie migdy głowa nie boli dziś skarrżyła się na silny ból głowy wczoraj po południu. Jak to było z Wami?? Pozdrawiam K ajteczek
    • moja mama miała wypadek 2,5 roku temu. miałą krwiak i ogólnie silne potłuczenia głowy. od tamtej pory ciągle źle się czuje:((( ma zawroty głowy, czasem silne bóle. miała niedawno robioną tomografię komputerową i podobno wszystko jest ok. ale ona sie kiepsko czuje, nie moze dźwigać, schylać się itd. co to może być??? czy możliwe że to aura???
    • wiążę z tym lekiem duże nadzieje, poleca go prof.Prusiński osobom, ktorym inne leki profilaktyki p/migenowej nie pomagają. Działa m.in. p/histaminowo i p/serotoninowo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się