Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      co to jest

co to jest

(4 wyniki)
    • Witam, Jestem tu po raz pierwszy...Mój tata ma nowotwór jelita grubego z przerzutami do wątrąby. Choruje już rok a jego stan ogólny jest bardzo dobry. Chciałabym dowiedzieć się co to jest wskażnik LD-H? I jakie jest jego znaczenie?Mam nadzieję, że tata da radę walczyc...Trzeba zawsze wierzyć... Małgosia, pozdrawiam PS- A może ktoś z Was słyszał o leku AVASTIN?
    • wlasnie odkrylam, ze mama ma na brzuchu widoczny guzek, ktory ja boli. powstal on w tym samym miejscu, gdzie mama miala wprowadzony dren po operacji usuniecia nerki. bylo to rok temu!! dwa tygodnie temu miala naswtelane biodro z tej samej strony, gdzie byla operowana - czy to mozliwe, aby radioterapia uwrazliwila to miejsce?? guzek ten boli niekoniecznie przy dotykaniu, ale czesto jak mama sie podniesie albo ruszy noga.... jestem przerazona... co jakis czas cos nowego boli moja...
    • Co jakiś czas cos słyszę o markerach. O co dokładnie chodzi? Lekarz nic mi na ten temat nie wspominał. Jak one się mają do choroby nowotworowej? Czy to się bada podcas badania krwi? Jeśli tak to jakim symbolem to jest oznaczone na wynikach?
    • u moje mamy stwierdzono zmianę ogniskową we wnęce prawego płuca.Zdjęcia wykonywane w sierpniu były bez zmian ogniskowych proszę napiszcie czy to jest rak bo taka zmiana kojarzy mi się z guzem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się