Forum Zdrowie Zapalenie wątroby typu C
ZMIEŃ
      co to jest

co to jest

(5 wyników)
    • Osiem miesięcy temu zakończyłem terapię ze skutkiem pozytywnym - 6 miesięcy po zakończeniu HCV RNA -. Odpowiedź wątroby na leczenie była błyskawiczna : alat z 300 bezpośrednio przed leczeniem w ciągu miesiąca spadł do 30, potem poniżej 20 i tak już się utrzymywał (raz był nawet 12) .7 miesięcy po terapii wynosił 19. Hepatolog podczas ostatniej wizyty stwierdził,że o wątrobie mogę zapomnieć ( w sensie,że jest w bardzo dobrym stanie )iże jego rola się już zakończyła. Niestety,nie czuję...
    • czy ktoś moze mi napisac, jaka moze byc przyczyna stłuszczenia watroby, ze zwłóknieniem. wyniki badań ogólnych (chyba wszystkie możliwe zostały wykonane) - alat 300, aspat 100, GGTP podwyższone, insulina obniżona, holesterol podwyższony... wszystko inne w normie, wykluczone choroby zakaźne (hcv,hbv)i autoimmunologiczne zapalenia itp. no i oczywiscie stłuszczenie i wlóknienie :/ czy ktoś mial moze podobne wyniki? wiek - 25 lat. bardzo prosze o pomoc. wiem, ze musze isc z tym do l...
    • W lipcu 2004 wykryto u mnie HCV. Krótko przedtem bardzo osłabłem fizycznie i zacząłem bardzo mocno chudnąć ( 21 kg w ciągu roku ). Wynik biopsji z września 2005: obraz wątroby z pogranicza normy. Alat utrzymywał się w granicach 60 - 100, dopiero na miesiąc przed rozpoczęciem leczenia ( maj 2005 ) skoczył do 300. Leczenie trwało pół roku do listopada 2005. Odpowiedź wątroby na leczenie była natychmiastowa - po miesiącu Alat spadł do 30.Bilirubina z 1,8 do 1 - 1,2 ( i tak się utrzymywał...
    • Z tego wszystkiego aż zajrzałem na pierwszą stronę forum gazeta.pl aby zobaczyć czy przyczyną nie jest reklamowanie tam naszego zacisznego forum. Ale nie. Obecnie promowane: Schizofrenia Wszystko o chorobie, prawach pacjentów, leczeniu... * Sposób na uniknięcie omamów * Picie alkoholu na forum * World Mental Health Day To chyba nie o nas?
    • Czy mieliście, czy ma zwiazek z HCV?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się