Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      co to jest

co to jest

(8 wyników)
    • Zastanawiam się, czy to akoholizm? Otóż na codzień raczej nie piję I w tzw. codziennym życiu bardzo często nie mam smaku na alkohol. Nie dlatego, że bym sie struł. Ale np. smak piwa mnie czasami odstręcza. Browar w ogóle mnie znudził i staję się po nim ociężały (piję go najchętniej na wakacjach w tropikach - choć są wyjątki, poniżej). Podobnie jest z whiskey, która wydaje mi się jakims bimbrem. Wódka też za ostra, a wino od okazji. Jednak, kiedy czasami jestem na imprezie, to pot...
    • Mam pytanie? Co to takiego? Jak to wygląda? Czy to bardzo uzależnia? Bowiem, mam kogoś kto to bierze, niedawno się o tym dowiedziałem i chciałbym pomóc tej osobie. Pozdrawiam
    • Witam, od 20 lat palę „zwykłe” papierosy. Bardzo chiałbym rzucić. Znalazłem nawet ciekawą ofertę -papierosów tylko sam nie wiem czy to naprawdę działa. Co to jest i czy naprawdę dzięki temu można rzucić palenie? Czy są jakieś skutki uboczne? Proszę o wasze zdanie na ten temat.
    • Często ludzie zadają takie pytanie.I na terapii zapytano mnie o to. Odpowiedziałem w sposób,który się mojej pani terapeutce bardzo nie spodobał.A brzmiało to tak: "szczęscie jest wtedy, kiedy człowiek budzi się o trzeciej nad ranem, na kacu takim,że wolałby umrzeć w tej chwili w spokoju, niż żyć jeszce sto lat w takim bólu. Spocony i trzęsący się, zdaje sobie sprawę z tego................ że nie ma ani grosza w kieszeni,nikt mu nie pożyczy,kredyt wszędzie zamknięty a w domu nie m...
    • czy jak wypijam pierwsze piwo i ciagnie mnie do nastepnego, tak ze w koncu pije drugie i lece w ciag, to co to jest- zespol odstawienny czy glod? Moj terapeuta ( moj, hehe) twierdzil, to jedna z jego perelek, ze po 2 piwach moze wystapic zespol odstawienny.Nigdzie sie z taka teoria nie spotkalem, slyszalem ze wystepuje glod, czyli chce picia. ALe z drugiej strony to zespol odstawienny podobno odpowiada za picie ciagiem, bo niby alkoholik pije zeby usunac te objawy. To gdzie tu g...
    • skuszona Waszymi postami,które śledzę od jakiegoś czasu pobiegłam w końcu do apteki. Okazało się, że Tabex jest na receptę. Gumy, tabletki do ssania czy plastry w ogóle mi nie pomagają. Sama bez wspomagania też nie daję rady. Skoro Tabex na receptę, to chyba silny lek? Przeciwskazań dużo jest (mam problemy z sercem, biorę Isoptin)? Skutki uboczne w postaci obniżonej koncetracji, mdłości itd? Przeciwskazania do prowadzenia samochodu? Opiszcie czy w ogóle warto prosić lekarza. No, i ...
    • oczywiscie alkoholowy. Ciekawe pojecie. Frapujace. Nie mozna go zmierzyc, porownac, odniesc. Czy to co czuje to glod czy nie glod? Dwa dni temu wypilem piwo, tak spontanicznie. W pubie, z dalszymi znajomymi- postawili mi bez mojej wiedzy, nie wiedzieli ze nie pije, najpierw chcialem odmowic ale pomyslalem- tam na forum gram Kozaka a tu bede tak pierzchal? No to wypilem je. ( male piwo). I coz, na drugi dzien praca, wiec powiedzilem do widzenia i poszedlem do domu. Jako ze pij...
    • Witam zwracam sie do Was z prosba o pomoc, o porade. Jestem mezatka, mam cudownego 2 letniego synka i meza z którym ostatnio sa klopoty Bywa czasem jakis taki pobudzony inny nie swoj Dzis znalazłam u niego w kurtce dziwne kapsułki dosyc duze przezroczyste z dziwnym proszkiem białym i bardzo blyszczącym mieniacym sie jakby małe kryształki , nie jest gładki tylko tak jakby grubiej zmielony nie tak jak cukier ma mnijesze kryształki ale nie jest całkiem gładki no i piersza mysl m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się