Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      cola

cola

(34 wyniki)
    • Namiętnie poszukuję coca coli o smaku zielonej herbaty. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, gdzie można kupić (okolice zachodniopomorskiego)? Będę bardzo wdzięczna za wszelakie informacje na ten temat.
    • To watek skierowany glownie do ludzi pijacych i lubiacych coca-cole. Zauwazylem, ze ostatnio niektore butelki coli maja troche inny smak niz normalnie. Jakis taki przytepiony, albo "plastikowy" jesli cola w ogole moze miec bardziej plastikowy smak. Bardzo mi to nie smakuje. Tez to zauwazyliscie?
    • no właśnie gdzie ?
    • Nie wiem czy zauwazyliscie ale z rynku znikla w tym roku calkowicie coca-cola 0,33 l, a w jej ubieglorocznej cenie jest sprzedawana obecnie masowo 0,2 l. Dosc dziwna polityka firmy, chyba spowodowana jedynie pogonia za zyskiem. Jako ze nie uznaje coli w plastikowych butelkach czuje sie w ten sposob nacinany...
    • Tzn inną niz pepsi czy cc. z pewnoącia tak i jakie sa wasze wrażenia? Ja osobiscie za w miare sensowną uważam cole hoopa, natomiast ostatnio miałem watpliwa przyjemnosc spożycia coli spod znaku firmy dodoni-syf taki ze największemu wrogowi bym nie zyczył spróbowania.Moze znacie jeszcze inne lepsze lub gorsze podróbki coli?
    • czy wiecie jak nazywa sie popularny w czechach napoj o smaku coca coli? poszukuje go w internecie, ale nie moge znalezc, a sam zapomnialem... :))
    • Witam. Obiło mi się o uszy o ciekawym działaniu kawy razem z colą (podobno nocka z głowy). Pomóżcie!! Szukałem i pytałem i nigdzie nic nie ma.
    • no własnie...
    • lubię od czasu do czasu spożyć ten napój, ale tylko w wersji "light"; konsumowany w większej ilości szkodzi mi ze względu na zawartą w nim kofeinę; czy jest więc coś co przypomina w smaku i w wyglądzie coca-colę, tyle tylko, że jest bez i kofeiny (nie zaszkodziłoby gdyby jeszcze było bez cukru); czy można coś w stylu tego napoju zmajstrować domowymi metodami?? pozdr...
    • Podobno prawdziwi "męższczyźni" piją whisky tylko z wodą. Okazało się że większość z tych Panów woli pić whisky z colą tak jak ja! A jak to jest z Wami? Pozdrowienia.
    • Chyba jestem uzależniony od COCA COLI. Jak z tym walczyć? Jak sobie radzić? Poszukuję prawnika gotowego podjąć się wytoczenia procesu producentowi COCA COLI. Odszkodowanie do podziału 50/50. Mój wkład- poważny przypadek. p_d
    • z czym pijecie whiskey ? nie moge pić coca coli i nie wiem czym ja zastapic w polaczeniu z whiskey???
    • ktora z nich uwazacie za najlepsza?ja szczerze mowiac to stawiam na pepsi.
    • jaka pseudo- cola* waszym zdaniem nadaje sie do uzytku? moim zdaniem zadna, ale mam niewielkie doswiadczenie. podzielcie sie prosze swoimi spostrzezeniami. *pseudo-cola - napuj colopodobny niewyprodukowany przez pepsico lub cocacola .
    • Cola z Biedronki to wynalazek chorych umysłów. Wojna z Colą z Biedronki skończy się któregoś dnia. Wtedy będę uważała, że końcowym zagadnieniem mojego życia stanie się rozwiązanie problemu coli z Alberta. Bądźcie bez litości, bądźcie brutalni... Dżyngis-Chan rzucił na śmierć miliony kobiet i dzieci świadomie i z lekkim sercem – historia widzi w nim tylko wielkiego założyciela państw. Kiedyś stworze moje odzdziały o nazwie Antycola , dam im rozkaz nieugiętego i bezlitosnego z...
    • w Polsce jak i w USA ? czy jednak Waszym zdaniem się różnią składnikami , smakiem ? wiecie może coś na ten temat ?
    • Ale się cieszę!!! Widzieliście, że jest już normalnie w sklepach?!
    • Przeczytalem gdzies ze skladniki coli light spalaja tłuszcz w organizmie- czy to prawda?
    • Kofola(4)

"Firma Kofola wprowadziła na polski rynek swoje napoje: Top Topic, Jupí, Jupík, RC Cola. Sama kofola dostępna jest jednak tylko w sklepach czeskich i słowackich." Dlaczego Kofoli nie ma w PL?
    • Ja mieszkam dość wybuchowo : Piwo ze spritem (50/50) lub już max : Piwko/sprite/seta wódki(moze być tekila), wszystko wlewem do kubka - zakrywam dłonią (jak jest wiekszy kubek, mozna przykryć dodatkowo podkładką do piwa) uderzamy mocno w stół (spienia się, ale nie wybucha jak cola) i pijemy jednym haustem Smaczne i dobre :) nadaje się na imprezkę domową :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się