Gość: Burger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 07:50 Przeczytalem gdzies ze skladniki coli light spalaja tłuszcz w organizmie- czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kpiarz Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:46 Nie wiem czy to prawda. Wim natomiast, że cola rozpuszcza rdzę na połączeniach śrubowych. Skorodowane gwinty nzsycone Colą rozkręcają sie bez problemów. Na zdrowie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coca cola Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.07, 18:45 www.youtube.com/watch?v=DCzpM7K6onM Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Oczywiscie, kole sa zakwaszane 06.04.07, 18:20 kwasem orto fosforowym. Okolo 1 g na litr napoju. To nie jest zadna tajemnica. Fachowcy powinni widziec, ze ten kwas jest glownym skladnikem odrdzewiaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabak pewnie, że nie tajemnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:45 Wystarczy przeczytać listę składników na butelce. Nawet nie numer albo wzór chemiczny tylko nazwa słowami: kwas ortofosforowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0absolutne Re: Cola spala tłuszcz? IP: 213.199.198.* 13.11.07, 14:31 a wódę można podpalić smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
klemensus Unikam 13.03.07, 12:14 Nie piję coki, cocakoli, pepsi, ani żadnych takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głowa Re: Unikam IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.07, 16:50 elementarny brak zrozumienia pytania. [dla ułatwienia: nie brzmiało 'powiedz czy piszesz colę i zareklamuj wegetarianizm'] Odpowiedz Link Zgłoś
pmarzenka Re: Cola spala tłuszcz? 28.03.07, 13:13 z tego co wiem to rdzę też zwalcza Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh Re: Cola spala tłuszcz? 28.04.07, 22:59 Nie wiem, czy spala tłuszcz, ale zęby rozpuszcza nadzwyczaj skutecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra.pl Re: Cola spala tłuszcz? 01.05.07, 11:57 W "pogromcam mitow" zostalo obalone ze cola rozpuszcza zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_32 Re: Cola spala tłuszcz? 24.05.07, 14:48 justinehh napisała: > Nie wiem, czy spala tłuszcz, ale zęby rozpuszcza nadzwyczaj skutecznie... A skąd wiesz o tych zębach? Jeśli wyciągasz wnioski na podstawie ubytków własnego uzębienia, to niekoniecznie przyczyną musi być Cola. Może po prostu nie były regularnie myte? Cola (odgazowana i schłodzona) jest jednym ze skuteczniejszych środków przy dolegliwościach przewodu pokarmowego (biegunkach, zatruciach). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
orsula2 Re: Cola spala tłuszcz? 14.06.07, 20:25 spala i to bardzo az za bardzo,mam znajomego ktory jest od koli uzalezniony- biedak wyglada jak cien Odpowiedz Link Zgłoś
brudna_harriet Re: Cola spala tłuszcz? 21.06.07, 23:10 Do odrdzewiania się nadaje Widziałam też w perfekcyjnej pani domu czyszczenie kibelka colą Odpowiedz Link Zgłoś
benjaminblimchen Re: Cola spala tłuszcz? 28.07.07, 00:32 cola z kwasem ortofosforowym zakłoca naszą gospodarkę wapniowo - fosforanową. Stosunek tych minerałów w organiźmie powiniem być jak 1:1. Spożywając dużo coli wypłukujemy niestety wapń w pierwszym rzędzie z zębów a poźniej z kości, ponieważ organizm stara się utrzymać tą równowagę dostarczając wapń z zębów i kości. Pamiętać należy także o tym, iż dużo fosforanów jest np. w wędlinach... Czy spala tłuszcz - nie wiem. Wydaje mi się, że za często nie należy jej pić. Jeśli ktoś ma problemy z trawieniem (od czasu do czasu) to można trochę tego płynu dostarczyć, bo rzeczyiście pomaga w trawieniu, ale nie można z colą przesadzać. pozdrowienia od studenta technologii żywności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.eastwest.com.pl 13.11.07, 15:49 nie wiem, jak jest z tymi zębami, ale kurza kość, która poleżała w coli, zmieniła się nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Cola spala tłuszcz? 13.11.07, 15:51 Gość portalu: Ania napisał(a): > nie wiem, jak jest z tymi zębami, ale kurza kość, która poleżała w coli, > zmieniła się nieco. A co? Porosla piorami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Cola spala tłuszcz? IP: 195.20.110.* 14.11.07, 15:15 Spytaj dobrego dentysty jaki jest wpływ składników coca coli na szkliwo zęba to się dowiesz więcej koleżko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syzaofn Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:39 bzdura z tymi zębami! moje 2 mleczaki ponad rok lezaly w szklance z cola (co jakis czas dolewalem swiezej) i nic ich nie ruszylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zleb Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.zicom.pl 13.11.07, 15:56 www.snopes.com/cokelore/acid.asp www.snopes.com/cokelore/tooth.asp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 21:51 Piję tak dużo CocaColi i Pepsi, że gdyby te rewelacje były prawdziwe, dawno byłbym rozpuszczony. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa-24 :) podpisuję się:) 20.09.07, 21:40 ja również piję dużo coli bo ją uwielbiam, moja mama i siostra również a wszystkie mamy zdrowe zęby i raczej nie wygląda na to żebyśmy miały się rozpuścić:)))))) wiadomo że jest szkodliwa, jak większość rzeczy które jemy lub pijemy... ale te komentarze tutaj...są grubo przesadzone skoro ktoś używa coli do mycia wc ... proponuję cilit bang lub domestos... :) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Cola spala tłuszcz? 21.09.07, 16:39 Piję, nie zauważyłam by spalał tłuszcz, niestety. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka184 Re: Cola spala tłuszcz? 06.11.07, 10:43 nie wiem, wypijam litry coli dziennie,a jestem grubaśny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.pp.htv.fi 13.11.07, 12:40 Cola sluzy rowniez do marynowania miesa przed upieczeniem, np. wieprzowiny. Taka godzinna marynatka np. z dodatkiem miodu i cytryny powoduje, ze mieso mieknie bardzo szybko. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f zadnej rdzy nie zwalcza sprawdzcie sami IP: *.eastwest.com.pl 13.11.07, 13:08 a nie rozpowiadajcie urban legends Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: zadnej rdzy nie zwalcza sprawdzcie sami 13.11.07, 15:49 Nie zwalcza, tylko ulatwia odkrecenie np. zardzewialych na felgach srub! Sprawdzilem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbieracz Re: zadnej rdzy nie zwalcza sprawdzcie sami IP: *.tvk.torun.pl 14.11.07, 00:11 Ja kiedyś kolekcjonowałem stare monety i do ich oczyszczania kola sie nadawał idealnie, tydzień poleżały w takiej zalewie i były prawie jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.wroclaw.mm.pl 13.11.07, 13:18 Proponuje przyjrzeć się ludziom w amerykańskich supermarketach i domach handlowych. Tam wyraźnie widać jak spala tłuszcz. A najbardziej litrowa cola diet + pół kilo frytek + pół kilo tłustych żeberek:D oczywiście calość za $8.50 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Super diet light IP: *.wroclaw.mm.pl 13.11.07, 14:23 Nie wyczułaś ironii? Nie ma znaczenia diet, light, super diet light, jeden pies. Chcesz spalić tłuszcz jeździj na rowerze, np z nami na www.bikestats.pl Nie ma cudownego środka na chudnięcie. Aktywność + dieta tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Cola spala tłuszcz? 13.11.07, 15:50 Gość portalu: jack napisał(a): > Proponuje przyjrzeć się ludziom w amerykańskich supermarketach i domach > handlowych. Tam wyraźnie widać jak spala tłuszcz. > A najbardziej litrowa cola diet + pół kilo frytek + pół kilo tłustych żeberek:D > oczywiście calość za $8.50 ;) Masz racje, ale oni tak wygladaja, bo wodeczki nie pija! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Cola spala tłuszcz? 13.11.07, 15:46 Oczywiscie, ze spala tluszcz, szczegolnie ten zawarty w mozgu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.globalconnect.pl 13.11.07, 16:01 kofeina w coli pomaga w spalaniu tłuszczu jednak w tym napoju jest tyle cukru i wszelkiego innego śmiecia że to sie mija z celem. dlatego jeżeli potrzebujesz dietetycznego napoju to kawa bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listekklonu Jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:22 I dzięki niej wszystkie Amerykanki są takie szczupłe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iAO w coli jest kofeina ktora przyspiiesza metabolizm IP: *.retsat1.com.pl 13.11.07, 19:24 wiec jesli nie dowalisz sobie dodatkowych kalorii jakies tam efekty beda. ale lepiej walnac kawke, albo lykac kofeine w tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogo Powoduje dziure ozonową IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 20:46 i podobno jest rakotwórcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrowy Czlowiek Nie dokladnie, ale... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.07, 23:18 Na pewno moze przyspieszyc spalanie tluszczu, ale tylko i wylacznie ze wzgledu na zawartosc kofeiny i brak kalorii (podkreslmy ze chodzi o light, bo zwykla 2 l cola ma tyle kalorii co jedna srednia paczka chipsow). Natomiast nikomu nie polecam picia coli light w celu redukcji tkanki tluszczowej - to se ne da ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Cola spala tłuszcz? 14.11.07, 00:35 Gość portalu: Burger napisał(a): > Przeczytalem gdzies ze skladniki coli light spalaja tłuszcz w organizmie- czy > to prawda? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Patrzcie go-=-bezmózg a czytać nawet potrafi!!! Wpierw przeczytaj co to jest ta lekka cola i jakie związki zawiera. A jak już się dowiesz to nigdy jej do ust nie weźmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Cola spala tłuszcz? 14.11.07, 03:41 Niestety (czy może stety, kto to wie) zawartość kofeiny w Coli Light (czy jakiejkolwiek innej) jest mała. Raczej nie 'spalisz' w ten sposób niczego. Lepszy efekt osiągniesz, pijąc kawę bez cukru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-Cola Lepszy sposob na redukcje tkanki tluszczowej IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.07, 10:28 Nawiazujac do tematu do redukcji tkanki tluszczowej: najlepszy jest wysilek fizyczny (aerobowy - bieganie, rower, plywanie, step, jogging itp) + dieta (mniej weglowodanow i tluszczow zwierzecych). Organizm podczas treningu najefektywniej spala tluszcz jesli cwiczymy na poziomie 55-85% poziomu maksymalnego tetna. A maksymalny poziom tetna mozna wyliczyc odejmujac od liczby 220 nasz wiek. czyli 85% z 200 dla 20 latka, 85% z 190 dla 30 latka itd. Mozna pomoc organizmowi spalac tluszcz przyjmujac tabletki z L-karnityna ( to suplement diety, wiec nieszkodliwy ) Substancja ta wspomoze spalac tluszcz podczas wysilku. Odnoszac sie do mojego przedmowcy: > Niestety (czy może stety, kto to wie) zawartość kofeiny w Coli Light (czy > jakiejkolwiek innej) jest mała. 1 Redbull ~ prawie 2l coli, mniej wiecej. > Raczej nie 'spalisz' w ten sposób niczego. > Lepszy efekt osiągniesz, pijąc kawę bez cukru I bez mleczka :) > Cola Light jest mniej kaloryczna Cola Light prawie jak woda - prawie nie ma kalorii. > Sztuczne słodziki w ogóle raczej nie należą d > o > zdrowych produktów spożywczych ;) Chodzi o aspartam - sztuczny slodzik, zwiazek 100x slodszy od cukru. Powszechnie stosowany m.in. w gumach do zucia bez cukru - miedzy innymi tam. Byl i jest podejrzewany o szkodliwosc dla zdrowia, rakotworczosc ale poki co zadne badania nic konkretnego nie wykazaly. Gdyby tak bylo szybko wycofali by aspartam z uzycia. Mozna dyskutowac co szkodzic moze bardziej - 300g cukru i kilkaset kalorii czy 0 kalorii i 20g aspartamu... najlepiej pic wode mineralna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkuth większa termogeneza IP: *.man.poznan.pl 14.11.07, 07:32 pobudza i jednocześnie ściąga wiodę podskórną, zawiera jednocześnie dużo sodu i potasu nie powoduje więc radykalnej utraty elektrolitów. na dłużej zdrowa nie jest ale tydzień przed ważną imprezą, dwa litry dziennie i trening z dietą dadzą efekt. zabić nie powinna ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
mrova12 Re: Cola spala tłuszcz? 14.11.07, 08:05 najlepsze na nadmiar tluszczyku jest,,,,,,5km biegu...ewentualnie 30 min sexu.... Odpowiedz Link Zgłoś
zapa_karol Re: Cola spala tłuszcz? 14.11.07, 08:41 A do calego zestawu co najmniej 1 litr coli light. Ludzie pijac te wszystkie gazowane swinstwa typu cola czy light czy nie light nie ma co liczyc na zdrowe chudniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Cola spala tłuszcz? 14.11.07, 10:56 Na pewno spala mózg i widac to po tym pytaniu :). Jak coś co składa się z samego cukru i odrobiny kwasu ortofosforowego może spalać cokolwiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
hypator Re: Cola spala tłuszcz? 14.11.07, 11:01 Oczywiście,że cola spala tłuszcz,ale tylko u wielorybów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mardy_bum Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.centertel.pl 14.11.07, 11:07 Mnie wydaje się, że cola LIGHT! spala tłuszcz. Prowadzę strasznie nieuregulowany tryb życia, colę srebrną obojetnie czy pepsi czy cocacole, pije codziennie, obojetnie w jakich ilościach. Nie wyobrażam sobie dnia bez niej, (te wszystkie dobre rady mamy, ciotek i tych znanych i powazanych dietetykow: nie pijcie coli to zło sa śmieszne), zęby mam w dobrym stanie, mimo że do tego palę (coke+cigarettes=luv) i piję litrami kawę (coke+cigarettes+coffee=luv), jak nie umarłam wczoraj to nic mi nie grozi :). Uwielbiam ten napój i nic nie jest w stanie mnie od niego uwolnić. Czy odchudza ? Na pewno jak nie bedziesz jeść fast foodów, ociekajacych tłuszczem potraw lub po prostu zwyczajnie sie OBJADAĆ! cola LIGHT nie wyrzadzi Ci krzywdy bo po prostu nie ma kalorii (dietetycy: jak i nie ma skladnikow odzywczych^^!). Prawda jest taka ze nic samo nie odchudza, potrzebny jest wysiłek nas samych. Cola tak jak i kawa czy papierosy niezdrowa fakt, ale smaczna i uzależniająca :))! Odpowiedz Link Zgłoś
molka69 Re: Cola spala tłuszcz? 14.11.07, 11:42 to prawda. jest to znana dieta sarakuzka. stosowałam 3 miewsiące i schudłam 8 kilo Odpowiedz Link Zgłoś
archerr1 Re: Cola spala tłuszcz? 14.11.07, 12:35 Spala, obojętnie light czy zwykła. Dietetycy z maca tak skomponowali zestawy, że można zajadać bez obawy o przytycie. A w kanałach pod miastem mieszka aligator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taa Re: Cola spala tłuszcz? IP: *.4web.pl 14.11.07, 14:55 Pij colę do każdego posiłku i zważ się po 2 tygodniach. A potem napisz ile przytyłeś. Myślisz, że żrąc burgery wystarczy żłopać colę, żeby schudnąć? Skąd się bierze ta ludzka głupota???? Odpowiedz Link Zgłoś