travel_wawa 27.08.06, 01:40 "Firma Kofola wprowadziła na polski rynek swoje napoje: Top Topic, Jupí, Jupík, RC Cola. Sama kofola dostępna jest jednak tylko w sklepach czeskich i słowackich." Dlaczego Kofoli nie ma w PL? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goldi Re: Kofola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 03:26 Rc Coli tez chyba na naszym rynku nie sprzedaja.Przynajmniej ja nie spotkalem,a szkoda bo lubie.Jak jestem w Czechach to pije RC COLE lub Dr.Peppera ,ale czasami też Kofole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Kofola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 05:15 Sprawdzilem na ich stronie w Polsce oferuja tylko soki i napoje nie gazowane(smaczne i w ciekawych smakach)Jupi oraz dla dzieci Jupik.Kofola by sie w Polsce nie przyjeła ponieważ to jest Czechoslowacka komunistyczna podrobka Coca Coli cos jak nasza Polo Cocta.Teraz jest tez wersja kofoli z cytryna i ta jest nawet Ok.Tak jak u nas firma Zbyszko postanowila reaktywowac zapomniana komunistyczna marke POLO COCTA tak w Czechach jakis Grek reaktywował w 2000r. Kofole.RC Cola w Polsce byla kilka lat w szklanych litrowych butelkach na licencji produkowal ja Agros w Tarczynie(obecnie Agros Nova). Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Kofola 27.08.06, 19:17 Często bywam w Czechach i na Słowacji, ale jakoś nie przypominam sobie przerwy w dostępności Kofoli. Mi tam ona smakuje i jest troszkę tańsza od coca coli. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kofola 28.08.06, 13:34 Kiedyś w Czechosłowacji sprzedawali koncentrat podróbki coca-coli. Bardzo to było dobre (w porównaniu z tym co było dostępne w PRL). Był też w głębokim PRL, bardzo dobry ersatz coca-coli - Orsini. Był dostępny tylko w wagonach restauracyjnych WARS, tak że mało kto go pewnie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś