cyprze

(6 wyników)
  • Myślę,że Cypr także mieści się na naszym Forum (wszak większość mieszkańców tej wyspy to Grecy cypryjscy a obydwa kraje są ze sobą niezwykle silnie związane kulturowo i politycznie). Przykro mi, że napiszę tu o tak smutnej sprawie ale tego typu informacje, nawet jeśli bardzo szokujące, są częścią codzienności. Sprawa ta jest w tych dniach także jednym z głównych tematów dyskutowanych w samej Helladzie. Dokładnie dziś Cypr uroczyście obchodzi pierwszą rocznicę śmierci byłego ...
  • Od dziś Republika Cypru przyjeła euro jako oficjalną walutę państwową. W ten sposób do historii przeszła lira cypryjska. Wydarzenie to jeszcze bardziej pogłębi "zjednoczenie" Grecji i Cypru, które de facto postępuje od wejścia Cypru do Unii Europejskiej. Zastanawia mnie czasem dlaczego Cypr tak rzadko gości na naszym forum :) Niby nie ma go w tytule forum ale to przecież taka trochę odleglejsza grecka wyspa :) Od dłuższego czasu status wyspy jest oczywiście bardzo skomplikowa...
  • www.upi.com/NewsTrack/Top_News/20070309-014427-2301r/ Ciekawe co zrobią Turcy? POzdrawiam, q3a
  • Szukam miejscowosci/hotelu na Krecie, Cyprze lub innej fajnej wysepce greckiej, gdzie jest prawdziwie piaszczysta plaza (a nie zwirowo-piaszczysta) i gdzie jest lagodne zejscie do morza z piaszczystym dnem. Jakby jeszcze hotel byl tuz przy plazy to bylaby pelnia szczescia. Czy macie moze jakies doswiadczenia z takim miejscem? Bede wdzieczny za podpowiedzi.
  • Jaki polecicie hotel blizko plazy i z ladna plaża. Lece na ta wyspe pierwszy raz i zalezy mi na waszych opinii dot. hoteli. Z góry dziekuje. aha!!! Z jakim biurem lecieć??
  • Witam:)(6)

Witam wszystkich nowych i starych znajomych :) Bardzo mi miło, że jest forum, na którym przynajmniej chwilowo - nie ma watków typu: "Czy KTOŚ był na Krecie?" i "Jaki hotel wybrać, żeby było fajnie"... No własnie, czy można by gdzies w regulaminie/opisie/FAQ umiescić info, że to dla fanów Grecji to forum? ;-)))) (BTW: Grekofan - takie słowo jest?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się