cytologia

(18 wyników)
  • Czy to jest możliwe?? Tego samego dnia robione. Cytologia: II grupa, zmiany zapalne i odczynowe, infekcja, niespecyficzna flora bakteryjna, a jednoczesnie: rozmaz zadowalający i powtórne badanie za 12 miesięcy. W posiewie nie wyszło nic. A poprzednio miałam e.coli. Uprzedzając pytania: nie mam telefon do lekarza. Podczas wizyty powiedział, że na pewno nic nie wyjdzie. Czy stan zapalny oznacza bakterie czy grzyby? Skoro nie mam ani jednego ani drugiego, to co mam?
  • Właśnie wróciłam od ginekologa. Pani doktor powiedziała, że przyszykuje mnie do cytologii (??) i wypisała mi jakieś czopki. Czy to normalne? Przecież po to się robi cytologię by zobaczyć czy jest ok. A poszłam bo szukałam gdzie by tu się dało zrobić monitorowanie cyklu na NFZ, oczywiście nic z tego :( pozdr miki
  • dziewczyny, miałar ribiony wymaz mikrobiologiczny, ciągle wychodzi mi grupa IIIa.Czy do in vitro może być taki wynik?Dodam,że walczę z nim już od wakacji, ale bez efektu.Grzybów nie mam.Mam nadzieję,że nie jest to jakieś wielkie przeciwskazanie.czy któraś z was tak miała?
  • dziewczynki napiszcie prosze jesli wiecie, co oznaczaja komórki endocerwikalne?? Bede wdzieczna za jakies podpowiedzi, co to jest. Dzięki, Kasia
  • Proszę o interpretację wyniku cytologicznego: 1) rozpoznanie kliniczne PVN 2) zalecenia- wykonanie weryfikacji histopatologicznej tarczy oraz kanału szyjki macicy. Byłam już u lekarza ginekologa, który poinformował mnie, że będzie musiał przy pobraniu wycinka, wyłyżeczkować mi jamę macicy. Czy jego decyzja jest słuszna?. Bardzo się takim zabiegiem martwię, gdyż pragnę urodzić dziecko. Czy po tym wyłyżeczkowaniu będę musiała długo odczekać z ciążą, z resztą ma się ona począć drogą ...
  • Witam!Mamy zaplanowane in vitro w lutym,już zaczęłam brać leki.Lekarz oglądał wyniki moich badań,nie zlecił dodatkowych.Wczoraj doczytałam w broszurce,którą otrzymaliśmy,że potrzebne są badania w kierunku HIV,żółtaczki,biocenoza pochwy i cytologia.Niektóre(np.cytologia)ważne są rok.Mam niektóre badania,ale sprzed ponad roku,innych(hiv)wcale.I o ile hivem się nie martwię,to co,jeśli czystość pochwy wyjdzie źle?Leki za 2 000 pójdą w kosz?
  • Dziewczyny, ponieważ mam mętlik w głowie czytając różne fora :) proszę wypiszcie mi w punktach niezbędne badania do IUI, które pominęłam ... 1. wiem ze hormony 3-5 dc ale jakie i poźniej w którym dniu i jakie sie robi ??? 2. badanie nasienia najnowsze to wiem 3. HSG mam zrobione 4. Co poza tym ???
  • hsg(7)

Dziewczyny mam pytanie-dziś chcialam sie zapisac na to badanie i pielegniarka kazala zrobic mi ob no i aktualna cytologie moj gin o tych badaniach nic nie wspominal dlatego sie zdziwilam wy tez je potrzebowalyscie?Teraz calymi dniami pracuje i nie mam czasu na nic i znow cykl w plecy bedzie.
  • Czy po wynikach poniższej cytologii mozna stwierdzić że zaszła owulacja w cyklu? Badanie wykonane w 24 d.cyklu: Lutealna reakcja nabłonka pochwy. W ocenie cytologicznej napisano: Grupy komórek endocewikalnych- co to oznacza? Bardzo proszę za odpowiedz i z góry dziękuje
  • słuchajcie- czy to wystarczy jka robiłam tylko cytologię ( nan drugi stopień) przed gsh i brałam coś na drożdżaki?
  • Dziewczyny pomóżcie... od dłuższego czasu doszukuje się różnych niepokojących objawów i dzisiaj w 25 dc dopatrzyłam się bardzo dziwnych i bardzo gęstych, białych upławów (wyglądają naturalnie, nie jakoś chorobowo ale może się nie znam). Brałam z dwa tygodnie temu gyno-provarin i od czasu do czasu biorę lactovaginal. Czego objawem mogą być takie dziwne upławy????? Czy mogą one stanowić przyczynę niemożmości zajścia w ciąże??? Dzięki serdeczne Fulvia
  • Będę mieć HSG w narkozie. Pytanie może naiwne. Czy należy być wydepilowanym zupełnie? Czy trzeba wcześniej zrobić jakieś badania bo tu dziewczyny piszą coś o "bakteriach" a mi lekarka po prstu kazała iśc na HSG. Ostatania sprawa, czy mogę iść pod koniec krwawienia miesięcznego np. w 6 dc czy musi byś już zupełnie po miesiączce np. 9-10 dc.
  • Czy macie jakieś doświadczenie z pęcherzykami Nabootha?
  • Dziewczyny mam parę pytań dotyczących przygotowania do inv względnie do icsi. Szukałam już na forum ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Jesteśmy z mężem po 2 nieudanych inseminacjach i dojrzeliśmy do bardziej zdecydowanych działań. Do inseminacji majowej byłam stymulowana od 2 dc deceptylem i gonalem - było 5 dobrych pęcherzyków. W czerwcu chcę odpocząć i w lipcu zacząć od nowa. No i właśnie : 1. czy można tak często stymulować czy powinna być dłuższa przerwa ? ...
  • nieprzyjemny zapach, upławy koloru mleczno białego, świąd - co to może być? mam jeszcze jedno pytanie co jaki czas należy powtarzać cytologie, i co oznaxza gr II i duzy stan zapalny (czy to obiaw czegoś groźnego)??? bardzo dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam
  • Częśc , Pozdrawiam wszystkie czekające , własnie zrobiłam test na wrogaosć sluzu i dr powiedział mi , ze zabijam wszystkich chłopaczków mojego męża , no zostawiłam jakiegoś jednego , powiedział , ze sa to wskazania do inseminacji , czy przed zabiegiem trzeba zrobić jakieś dodatkowe badania , acha mam prawidłowa owulacje , pecherzyk sam pęka , czy trzeba długo czekac na ten zabieg . Proszę zaspokójcie moja ciekawosć , Pozdrawiam
  • 1.j/w- naczym polega. Chodzi mi o to czy musi przy niej być pobrana kom. jajowa- konkretnie chodzi mi o ból kobiecy. 2. Czy przy ilości 14 mln/ml plemników i ruchliwości ogólnej 10 % jest możliwa. Chodzi o kiepską ruchliwośc pl. męża ,zakładając że u mnie wszystko w porządku.
  • Napisz co gin mówił. pzdr e

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się