jam_30 20.01.05, 19:30 słuchajcie- czy to wystarczy jka robiłam tylko cytologię ( nan drugi stopień) przed gsh i brałam coś na drożdżaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karola35 Re: hsg i bakterie 20.01.05, 19:34 Zreguły przed hsg wymagają czystości pochwy lub wymazu z szyjki macicy .Tylko w jednym szpitalu oprócz czystości wymagali cytologię.Więc lepiej zadzwoń do szpitala w którym bedziesz wykonywała hsg i sie dowiedz. Karola Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: hsg i bakterie 20.01.05, 19:36 dzięki, zadzwoniłam- cytologia jest ok, wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: hsg i bakterie 20.01.05, 22:10 jam!!!!!! miala cyto I grupe, zero objawow i 3 bakterie w wymazie, ktorych od 2 mcy nie moge wyleczyc z glupiej pochwy. a jak ci je wtlocza do macicy, to wiesz, ile to bedziesz leczyc??? do tego to grozi zapaleniem otrzewnej i natychmiastowym wyladowaniem na stole operacyjnym (wyczytalam w necie Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: hsg i bakterie 21.01.05, 17:49 hej, sama nie wiem-co lekarz to opinia. Jeden mi mówił, że to dobrze jak się nie ma Igo stopnia czystości, inny że nie. Liczę na swoje szczęśćie, które mi sprzyja i mam nadzieję zrobić to hsg, zajść w ciążę i zapomnieć o tym wszystkim. Albo pójdę pić pod sklep- bo pijaczki co roku mają piękne, zdrowe dzieci ] Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: hsg i bakterie 21.01.05, 18:11 zartujesz???? gdy mam w cyto I grupe lekarze zawsze mi mowia, ze to rewelacyjny wynik. z taka opinia, jak ty piszesz, nie spotkalam sie nigdy w zyciu. jak to twoj lekarz argumentowal? Odpowiedz Link Zgłoś
karola35 Re: hsg i bakterie 20.01.05, 19:42 Posiewy robi sie po to żeby sprawdzić czy nie ma zadnych bakteri,bo jak są to podczas hsg moga je przenies z pochwy do macicy a potem murowany stan zapalny .Ja znalazłan pare szpitali w w-wie gdzie nie wymagali nic zadnego badania ,ale jak sie dowiedziałam co sie może zdazyc gdy sie pojdzie na to badanie z bakreriami to wolałam sie przeleczyc .Pisze zebys sobie pomyslała bo nieraz niewiedza lekarz może mieć przykre konsekwencje. Pozdrawiam Karola Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: hsg i bakterie 20.01.05, 19:44 hm,rozmawiałam właśnie z przyjacielem rodziny, który będzie robić to hsg - powiedział że wystarczy, więc mam nadzieję że wie Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: hsg i bakterie 20.01.05, 21:05 cytologia cytologią,a czystość czstością dziwny ten twój lekarz... Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: hsg i bakterie 21.01.05, 09:02 Piszecie, że czasami wystarcza tylko cytologia, a dobra cytologia nie oznacza wcale że nie ma bakterii. Poza tym czystośc pochwy lub wymaz ważne są przez 2 tyg a przecież nie ma gwarancji że coś się nie wyległo w ciągu tych dwóch tygodni. Wniosek: jeżeli istniałoby rzeczywiscie takie powazne zagrożenie jak wtłoczenie bakterii lekarze podchodziliby do tego bardziej restrykcyjnie. Moja lekarka jest zdania, że można zrobić hsg pod osłoną antybiotykową nawet jeśli są bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: hsg i bakterie 21.01.05, 18:15 w szpitalu na czerniakowskiej w wwie wymaz jest wazny miesiac. i wlasnie majac wazny posiew zrobilam drugi i wyszly 3 bakterie nawet dzien po posiewie mozna miec bakterie, to chyba tylko kwestia szczescia. antybiotyku na "zas" w zyciu bym nie wziela, bo nie widze sensu. nie wiedzac na co sie ma wziac ten antybiotyk w ciemno nie ma sensu, a tylko oslabia sie swoja naturalna ochrone. nawet teraz - mam antybiogram, a juz 3 posiew jest zly mimo leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: hsg i bakterie 21.01.05, 09:41 Ja miałam stopień czystości pochwy i posiew. Jak są bakterie- nie można robić hsg, bo wtłączą Ci je do macicy. I co wtedy??? Odpowiedz Link Zgłoś