Dodaj do ulubionych

hsg i bakterie

20.01.05, 19:30
słuchajcie- czy to wystarczy jka robiłam tylko cytologię ( nan drugi stopień)
przed gsh i brałam coś na drożdżaki?
Obserwuj wątek
    • karola35 Re: hsg i bakterie 20.01.05, 19:34
      Zreguły przed hsg wymagają czystości pochwy lub wymazu z szyjki macicy .Tylko w jednym szpitalu oprócz czystości wymagali cytologię.Więc lepiej zadzwoń do szpitala w którym bedziesz wykonywała hsg i sie dowiedz.
      Karola
      • jam_30 Re: hsg i bakterie 20.01.05, 19:36
        dzięki, zadzwoniłam- cytologia jest ok, wystarczy
        • cetka Re: hsg i bakterie 20.01.05, 22:10
          jam!!!!!! miala cyto I grupe, zero objawow i 3 bakterie w wymazie, ktorych od 2
          mcy nie moge wyleczyc z glupiej pochwy. a jak ci je wtlocza do macicy, to
          wiesz, ile to bedziesz leczyc??? do tego to grozi zapaleniem otrzewnej i
          natychmiastowym wyladowaniem na stole operacyjnym (wyczytalam w neciesad
          • jam_30 Re: hsg i bakterie 21.01.05, 17:49
            hej, sama nie wiem-co lekarz to opinia. Jeden mi mówił, że to dobrze jak się
            nie ma Igo stopnia czystości, inny że nie. Liczę na swoje szczęśćie, które mi
            sprzyja i mam nadzieję zrobić to hsg, zajść w ciążę i zapomnieć o tym
            wszystkim. Albo pójdę pić pod sklep- bo pijaczki co roku mają piękne, zdrowe
            dziecismile
            ]
            • cetka Re: hsg i bakterie 21.01.05, 18:11
              zartujesz???? gdy mam w cyto I grupe lekarze zawsze mi mowia, ze to rewelacyjny
              wynik. z taka opinia, jak ty piszesz, nie spotkalam sie nigdy w zyciu. jak to
              twoj lekarz argumentowal?
    • karola35 Re: hsg i bakterie 20.01.05, 19:42
      Posiewy robi sie po to żeby sprawdzić czy nie ma zadnych bakteri,bo jak są to podczas hsg moga je przenies z pochwy do macicy a potem murowany stan zapalny .Ja znalazłan pare szpitali w w-wie gdzie nie wymagali nic zadnego badania ,ale jak sie dowiedziałam co sie może zdazyc gdy sie pojdzie na to badanie z bakreriami to wolałam sie przeleczyc .Pisze zebys sobie pomyslała bo nieraz niewiedza lekarz może mieć przykre konsekwencje.
      Pozdrawiam
      Karola
      • jam_30 Re: hsg i bakterie 20.01.05, 19:44
        hm,rozmawiałam właśnie z przyjacielem rodziny, który będzie robić to hsg -
        powiedział że wystarczy, więc mam nadzieję że wiesmile
        • urbanchaos Re: hsg i bakterie 20.01.05, 21:05
          cytologia cytologią,a czystość czstością dziwny ten twój lekarz...
          • agnesta Re: hsg i bakterie 21.01.05, 09:02
            Piszecie, że czasami wystarcza tylko cytologia, a dobra cytologia nie oznacza
            wcale że nie ma bakterii. Poza tym czystośc pochwy lub wymaz ważne są przez 2
            tyg a przecież nie ma gwarancji że coś się nie wyległo w ciągu tych dwóch
            tygodni. Wniosek: jeżeli istniałoby rzeczywiscie takie powazne zagrożenie jak
            wtłoczenie bakterii lekarze podchodziliby do tego bardziej restrykcyjnie. Moja
            lekarka jest zdania, że można zrobić hsg pod osłoną antybiotykową nawet jeśli
            są bakterie.
            • cetka Re: hsg i bakterie 21.01.05, 18:15
              w szpitalu na czerniakowskiej w wwie wymaz jest wazny miesiac. i wlasnie majac
              wazny posiew zrobilam drugi i wyszly 3 bakteriesad nawet dzien po posiewie mozna
              miec bakterie, to chyba tylko kwestia szczescia. antybiotyku na "zas" w zyciu
              bym nie wziela, bo nie widze sensu. nie wiedzac na co sie ma wziac ten
              antybiotyk w ciemno nie ma sensu, a tylko oslabia sie swoja naturalna ochrone.
              nawet teraz - mam antybiogram, a juz 3 posiew jest zly mimo leczeniasad
    • monia515 Re: hsg i bakterie 21.01.05, 09:41
      Ja miałam stopień czystości pochwy i posiew. Jak są bakterie- nie można robić
      hsg, bo wtłączą Ci je do macicy. I co wtedy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka