Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      czas wolny

czas wolny

(9 wyników)
    • Zastanawiam się, jak sobie organizujecie wolny czas w momencie, gdy pracujecie w trybie zleceniowym (lub nieregularnym z innego powodu). Na pewno wówczas jest tak, jak u mnie - kilka dni pracy, potem kilka dni przerwy. Pracuję tak niespełna rok, wcześniej siedziałam na klasycznym etacie i powiem szczerze, że chwilami ciężko mi się dostosować do takiego rytmu - a konkretnie do tego, że są dni, kiedy nic nie muszę robić zawodowo. Wiem, że to może wydumany problem, ale jak to jest u was? Czy w t...
    • Do jakiego wieku próbowałyście ingerować w to, co dziecko robi w swoim wolnym czasie? Mówię o dzieciach w wielku wczesnoszkolnym, 7-8 lat. Czy gdy dzieciak ma odrobione lekcje, wszystkie obowiązki wypełnione i ma czas dla siebie - pozwalacie mu go spędzać tak, jak chce? Na graniu w gry, oglądaniu filmów itd? Czy jednak próbujecie ograniczać te rozrywki, które wg was są mało rozwijające?
    • Zastanawiam się czy mamusie mają chociaż trochę czasu wolnego dla siebie czy 24 godz.na dobę zaabsorbowane są dzieckiem.Ja przez cały dzien zajmuje się 7 tyg.niemowlakiem,córka 4 latka chodzi do przedszkola.Czasami wyjdę do sklepu po zakupy z 4-latką i tak w kółko.W domu zawsze trzeba coś zrobić- pranie,sprzątanie,gotowanie.Na dzień dzisiejszy czas wolny mam tylko podczas wieczornych kąpieli ,ale postanowiłam to zmienić i zapisać się na kurs angielskiego.A jak jest u was...?
    • Jakie macie hobby, czym zajmujecie się popołudniami jak macie na to czas? Ja zazwyczaj długo pracuję - wychodzę z pracy ok. 17, potem szybki obiad itd. Dziś wyszłam z pracy nieco wcześniej, obiad miałam gotowy z wczoraj, no i zrobiło mi się mnóstwo wolnego czasu. Uświadomiłam sobie dwa problemy: 1. Nie wiem co mam robić z czasem, którego spodziewam się mieć teraz więcej (może to tylko takie przejściowe odczucie); 2. Nie mam pomysłów na zabawy z moim dzieckiem - poza rowerkiem na boisku ...
    • Mam pytanie do mam ktore nie pracują , jak spedzacie czas poza obowiazkami zwiazanymi z domem i dzieckiem?Ja ostatnio przeanalizowałam swoj dzien i stwierdziłam ze miedzy czynnosciami obowiazkowymi kursuje miedzy telewizorem i internetem, tak byc nie moze!!!!
    • Zainspirował mnie wątek o wydawaniu pieniędzy w mieście. Z okazji Dnia Dziecka (ale i nie tylko, bo na ogół również bez żadnej okazji) w moim mieście organizowana jest astronomiczna ilość imprez i pikników dla dzieci. Jednocześnie w kilunastu miejscach, nie tylko w sam DD ale przez cały, okoliczny tydzień. Imprezy wszelakiego pokroju, dla dzieci i dorosłych, towarzyszą im oczywiście miliony okazji do wydania kasy. Ja osobiście nie jestem zwolenniczką takich spędów, idziemy na coś takiego ...
    • Rany jakiego mam lenia.Dziecię obudziło mnie o 7:30 i w sumie nie tak źle, ale mam tak okropnego lenia!!!!Dobrze,że sobie obiad ,znaczy mięso wczoraj usmażyłam i buraki ugotowałam.Teraz trz tylko pyrki wstawić.Jestem w domu sama, tylko z dziecięciem, bo małża do 14 w pracy.Jak by był to bym przynajmniej ubrana już była.A akto jeszcze te pyry i włosy farbnąć sobie muszę.A tu co?Tylko e- mama mnie interesuje.A i jeszcze na czacie byłam "naszym",ale tam pustki.
    • potrzebuję żeby ktos spojrzał z boku bo juz sama nie wiem. sytuacja jest podobna do żony na wychowawczym tylko na odwrót. ja - zapylam w pracy 9-10 godzin + 1,5h dojazdy. bardzo brakuje mi czasu dla dziecka. jak wracam bawie sie z nim, pojdzie spac to wstawiam pranie, ogarniam kuchnię,czesto zmywam czasem (nie codziennie) gotuję cos, w weekendy robię zakupy, gotuję obiady. nie mam w ogole czasu dla siebie, tyle co wieczorem poczytam cos przez godzine albo obejrze tv. planuję cho...
    • Nie wiem, czy wiedziałyścieście, jak sięhoduje mężczyzn? ;) Oto kilka porad ;) Pierwszy dzień w domu Nowy mężczyzna w domu to radość dla kobiety, ale i nowe obowiązki. Nie można zapominać o tym, że często nie znamy rodowodu, ani nawet poprzedniej właścicielki naszego nowego pupila. Nie wiemy, jak był traktowany i jakie ma nawyki. Na wszelki wypadek nie należy wykonywać zbyt gwałtownych ruchów, lepiej też unikać podnoszenia głosu, bo może się skulić, schować za szafę i trzeba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się