Dodaj do ulubionych

problem z pupa...

IP: *.media4.pl 14.12.06, 13:55
zrobilo mi sie w okolicy odbytu cos dziwnego. Otoz powstal tam jakby taki
obrzek (zgrubienie), pod skora wielkosci trzech pestek np. wisni. To ,,cos"
pobolewa. Nie mam pojecia co to jest i skad sie wzielo sad Strasznie wstydze
sie isc z tym do lekarza, zreszta nawet nie wiem do jakiego sad Pomozcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: problem z pupa... IP: *.chello.pl 14.12.06, 14:03
      najprawdopodobniej to hemoroidy. lekarz-proktolog. i radze isc jak najszybciej,
      zeby skonczylo sie na czopkach i masciach a nie w pozniejszym stadium na
      operacji. i nie wstydz sie, do proktologa mnostwo ludzi przychodzi z tym problemem.
    • Gość: agunia26 Re: problem z pupa... IP: *.cable.satra.pl 14.12.06, 14:15
      Tak jak juz kolezanka powiedziala to hemoroidy. Do lekarza trzeba isc. Kupsbie
      Posterisan albo Proctoglivenol w czopkach. Leczenie farmakologiczne opoznia
      rozwoj choroby, ale nigdy nie wyleczy calkowicie. Jak juz ktos ma hemoroidy to
      je bedziemial dopoki nie usunie ich zabiegowo.
      • Gość: Pola Re: problem z pupa... IP: *.media4.pl 14.12.06, 14:19
        ale czy to na pewno sa hemoroidy? Bo ja juz panikuje, iz to jakis nowotwor sad

Z tego co piszesz, konieczny jest zabieg! aaa!!! Umre chyba ze strachu!! Jak to
        wyglada??
        • Gość: ewa Re: problem z pupa... IP: *.chello.pl 14.12.06, 14:38
          spokojnie. to po pierwsze. najprawdopodniej to hemoroidy. do lekarza jednak
          trzeba isc zeby wykluczyc nowotwor(male szanse, naprawde, wiec wyluzujwink. i
          jesli nie czopki i masci to faktycznie zabieg ale w dzisiejszych czasach to nie
          takie straszne. sa rozne opcje, i najczesniej taki zabieg jest przy znieczuleniu
          miejscowym wiec nic wielkiego. o ile wiem to tylko w powaznych przypadkach,
          rozwinietych hemoroidow(wlasnie przez brak leczenia juz na samym poczatku)
          konieczna jest operacja.
          tak wiec, nie panikuj, tylko idz do lekarzasmile
          bedzie ok, zobaczysz
    • Gość: halina Re: problem z pupa... IP: *.lodz.mm.pl 14.12.06, 23:38
      Żylak odbytu, jesli cie boli oczywiscie. Nic strasznego. Nie rozumiem jak mozna
      sie wstydzic lekarza. Sama jestem studentką stomatologii i nie rozumiem
      stwierdzen"wstydzę sie lekarza". Nawet laik-stomatolog widział na włąsne oczy
      odbyt i jego wnetzre, a co dopiero lekarz. Hemoroidy to paskudna dolegliwosc,
      uwazam ze im wczesniej zjawisz sie u lekarza tym lepiej. Zylaki mogą byc bardzo
      duze-rosną i zaczynają przypominac orzechy. Nie czekaj na rowzoj choroby. Jest
      to bardzo "popularna" dolegliwosc. Idz do ginekologa, ewentualnie lekarza 1
      kontaktu i popros o skierowanie do proktologa. Pzdr!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka