Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      deser

deser

(13 wyniki)
    • Na niedzielny deser zrobiłam jednolitą szpajzę cytrynową, przyrządziłam w łatwiejszy sposób: miksując zastygającą galaretkę cytrynową z jajkami ubitymi z cukrem, na wierzchu posypałam drobno startą skórkę cytrynową. Pycha!
    • Deser jest WYŚMIENITY!!ja dodałabym gorzkiej czekolady drobno pokrojonej do środka wtedy byłby mniej słodki,ale ogólnie 6+!!!!
    • To nie jest zaden deser, tylko römmegröt - norweskie danie obiadowe, tak sycace, ze tydzien trzyma! Jada sie je tradycyjnie latem, np w towarzystwie suszonych mies i szynek (a la parmenska lub suszony udziec barani) i z deserem nie ma to danie nic wspolnego.
    • matko kochana! piłkaRZa, a nie piłkaŻa!!!
    • niestety musi byc ten nie zbyt tani mascarpone,z serków homogenizowanych wychodzi polska podróba
    • Proponuje dodac mniejsza ilosc mleka do ugotowania budyniu, krem bedzie mial lepsza konsystencje no i oczywiscie maslo a nie margaryne, chodzi oczywiscie o przyjemniejszy smak. Do kremu mozna dodac dobrze odsaczonego i pokrojonego w kostki ananasa, no i koniecznie polewa czekoladowa na ciastkach. A tak wogole to "Pijak" jest przepyszny Smacznego
    • To nie musi byc pumernikel,moze byc zwykla bulka tarta albo pokruszone drobno herbatniki.W Danii sprzedawana jest specjalna bulka tarta (slodka i z dodatkami) do tego deseru.Mozna tez uzyc ciasteczek migdalowych. Deser jest pyszny,jeden z moich ulubionych.
    • byłoby dobrze jak by ktoś podał ile tego cukru potrzeba i ile rodzynek. pozdrawiam
    • ten placek jest obrzydliwy!!
    • mam pytanie...6 łyżek herbaty liściastej... ale nikt juz nie napsiał, czy ta herbata ma być zaparzona czy w inny sposób zrobiona? prosze to uściślić...pozdrawiam
    • na zdjeciu widac ze to jest seler naciowy wiec po co blanszowanie
    • Zawsze robilam awokado w salatkach z kreweykami, ale ten przepis na slodko jako deser jest wysmienity, lepszy niz lody. No i zdrowszy. Polecam, smacznego
    • Wizyta w Wagamamie zainspirowała mnie do gotowania w woku i z uporem maniaka zaczęłam do wszystkiego dodawać papryczki chilli. Ale przyznaje miejsce ma klimat. Warto spróbować. PS. W Wagamamie serwują desery.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna