Gość: kucharka IP: *.petroff.com 07.02.11, 18:31 na zdjeciu widac ze to jest seler naciowy wiec po co blanszowanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wtf O co biega? IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 02:01 Czytam przepis na panacotte i nic nie rozumiem. Gdzie tam jest zagotowanie mleka? Kiedy mam to niby zrobić? Mam najpierw dodać żelatynę, a dopiero potem przecedzać wanilię? Sorry, ale ktoś sobie jaja robi z tych przepisów. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: O co biega? IP: *.icpnet.pl 10.02.11, 13:21 Dokładnie, prosiłabym o podpowiedzi, bo deser wygląda cudnie ale przepis jest nieprecyzyjny. Wanilię zagotowujemy z mlekiem, tak? Do wrzątku wrzucamy w foremkach , tak? Jak głęboki ten wrzątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red. Re: O co biega? IP: 10.201.52.* 10.02.11, 13:51 Tak, wanilię zagotowujemy razem z mlekiem, a po zagotowaniu usuwamy. Deser wkłada się do wrzątku w foremkach, tylko na chwilę - ma to pozwolić na łatwe wyciągniecie go z foremki. Zanurzamy tylko dno foremki, a brzegi deseru można dodatkowo oddzielić od foremki nożem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red. Re: Walentynkowe menu IP: 10.201.52.* 09.02.11, 10:28 Bo to złe zdjęcie było. Podpięliśmy już właściwe. Dzięki za czujność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Walentynkowe menu cos lepszego :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 13:01 Znalazłam lepsze i szybsze a co najważniejsze lepiej napisane przepisy na walentynki danianaprzyjecia.blogspot.com/p/misja-walentynki.html zarz na zakupy i do garów :) Odpowiedz Link Zgłoś
naels Walentynkowe menu 14.02.11, 10:57 A ja mam dwa pytania dotyczace przpisu na ten napój z granatów. 1. Za chorele nie moge nigdzie znalezć "wody mrożonej", czy może byc zwykly lód? 2. Usunelam już skórkę oraz pestki z granatów. To co mam teraz wrzucić do tego miksera? Odpowiedz Link Zgłoś