Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      diagnostyka

diagnostyka

(23 wyniki)
    • czy czułość tego testu jest ok? czy lepiej zrobić badanie WB w cbdna? tylko wtedy musiałabym jechać do Poznania.
    • Witam. Zamierzam zrobic badania w w/w labie i mam co do niego kilka pytan. Czy krew pobierana w krakowskiej diagnostyce jest zamrazana? Jezeli nie, to w ktorym punkcie najlepiej ja oddac? Ile czeka sie na wyniki i czy mozna je odebrac poprzez internet? Czy w poblizu Wroclawia istnieja rowniez tak dobre laby jak diagnostyka? Ta seria pytan rodzi sie z tego, iz jestem studentem i ilosc posiadanych przeze mnie pieniedzy nie jest duza, wiec nie zamierzam ponownie robic tych badan, dlatego ...
    • Może juz była informacja, jeśli tak, do wykasowania, przepraszam, ale wpadam na chwilkę i nie mam czasu przeszukiwać forum. W każdym razie robią w każdej Diagnostyce panel koinfekcji w boreliozie met. Real Time PCR (Babesia divergens, Bartonella henselae Mycoplasma pneumoniae). Jutro podam koszt, chyba, ze ktoś wie i napisze.
    • Uprzejmie proszą o informację, czy laboratorium Diagnostyka ul. Olszańska 5 Kraków jest wiarygodne w wykonywaniu testów na boreliozę. Mieszkam w Stalowej Woli, gdzie istnieje prywatne laboratorium które wysyła krew do wymienionego wyżej laboratorium. Jeśli nie to prosiła bym o wskazanie wiarygodnego laboratorium w pobliżu Stalowej Woli na wykonanie prywatnie testu.
    • Jestem lekarzem z Zabrza i zajmuje sie diagnostyka i leczeniem boreliozy i chorob odkleszczowych. W ramach praktyki wykonuje tez szeroki zakres badan w kierunku tych schorzen (jestem rowniez diagnostą laboratoryjnym). Z nowych, niedawno wprowadzonych badań mogę pochwalić sie oznaczaniem przeciwcial przeciw bartonellom, babesii i anaplazmie w klasach IgG i IgM oraz test wykrywajacy antygeny borelii w moczu (analogiczny do testu DotBlot stosowanego w USA). Moge zaproponowac rownie...
    • Jestem lekarzem z Zabrza i zajmuje sie diagnostyka i leczeniem boreliozy i chorob odkleszczowych. W ramach praktyki wykonuje tez niektore badania w kierunku tych schorzen (jestem rowniez diagnostą laboratoryjnym). Chetnie na forum(w miare wolnego czasu) odpowiem na pytania dotyczace borelizy oraz zajme sie (to juz po kontakcie osobistym: twielkoszynski@interia.pl) dalsza diagnostyką i ew. leczeniem. zapraszam wiec do kontaktu:-) Serdecznie pozdrawiam, TW
    • Jako że to mój pierwszy post chciałem wszystkich serdecznie przywitać. Pytanie moje jest w kwestii w/w badania. Czy ktoś to robił np. w Krakowie i czy pomogło to w diagnozie choroby? Ja już miałem robione ELISA, WB(niejednoznacznie), MRI i tomografie. Oprócz WB wszystkie były w normie, ale nikt z zakaźników nie chciał na podstawie tego mnie leczyć. Dlatego teraz zastanawiam się czy warto robić to badanie. W USA to ponoć stosowana metoda w diagnozie boreliozy a u nas ni widu, ni słychu t...
    • Centrum Badań DNA z dniem 1.09.2008r. wprowadziło do oferty testy diagnostyczne w kierunku identyfikacji Chlamydia pneumoniae (CPN) metodą rtPCR.
    • witajcie, czytam to forum dość uważnie od kilku miesięcy, dopiero dziś się zalogowałam. Od roku mam problemy ze zdrowiem. Z objawów najpierw miałam: stany podgorączkowe i ogólne osłabienie, senność, kołatania serca,no i zaczęłam diagnostykę. Przez przypadek wyszedł mi guz niezłośliwy wątroby, u kobiet przyjmujących pigułki anty (w życiu może wzięłam może 10, ze względu na nietolerancję- zakrzepy, siniaki i bóle nóg), potem był względny spokój i zaczęły się nowe objawy: ranne d...
    • Informuję iż od 01.10.2009 w CBDNA w Poznaniu jest możliwość wykonywania badań diagnostycznych Real-Time PCR w kierunku Anaplasma phagocytophilum (Ehrlichia). Zarząd CBDNA
    • Witam! Proszę, podajcie namiary na sprawdzone laby we Wrocławiu, które dobrze i solidnie robią testy na boreliozę. Udało mi się jedynie znależć ingormację, że Diagnostyka na Weigla bada metodą PCR. Jak długo czeka się na wyniki, jaki jest koszt badania?
    • przeszukuję i nie znajduję... Czy w Poznaniu jest wiarygodne laboratorium wykonujące WB??
    • Ostatni tak zaj...ście bolała mnie głowa że myślałem że zwariuję. Spróbowałem tego: kobieta.interia.pl/news/chinski-masaz-punktowy-usmierzy-bol,1106465, i tego: styloskop.pl/Community/Blog.aspx?BlogEntryId=20181 i ... pomogło. Nie twierdze że pomoże każdemu . Ale moze przed łyknięciem dodatkowych prochów warto spróbować,
    • jeśli jest ktoś taki prosze o kontakt na aleksandra251@gazeta.pl, mam kilka pytań
    • Witam . Mam pytanie gdzie lepiej zrobic Test Western blot w Instytucie wsi w Lublinie czy Luksmedzie?? i dlaczego?? pzdr
    • Jak w tytule? Gdzie najszybciej i w prosty sposób dostanę wiarygodny wynik? Oczywiście cena badania też ma dla mnie znaczenie. Nie chciałbym płacić tyle co w PZH w Warszawie
    • Moge prosić by w tym wątku umieszczać adresy wszystkich placówek(miejsca prywatne, które szpitale)robiacych badania w kierunku boreliozy(Eliza,WB,PCR) z całej Polski. Chce by kazdy szukajcy pomocy odnalazl w tym watku najblizsze miejsce, gdzie moze sie udac na badanie. Informacje takie jak miasto,adres,cena. Przyda sie to szczegolnie chorym z mniejszych miejscowości. Nie chodzi mi o robienie reklamy! Pozdrowionka
    • Witam, od wczoraj mam dziwny objaw, który jest dość upierdliwy, takie wewn. roztrzęsienie, mam wrażenie, jakby mi się gotowało i kotłowało w żołądku i to praktycznie non stop. Wcześniej sporadycznie mi się to zdarzało, zwłaszcza nad ranem po przebudzeniu i szybko ustępowało. W tej chwili mam w zestawie Unidox, Duomox i Tavanic. Czy ktoś miał takie objawy? Co to może być? Z góry dzięki za odzew! pozdrawiam Anka
    • Ukazała się na rynku polskim monografia pt. "Biologia molekularna patogenów przenoszonych przez kleszcze pod redakcją Bogumiły Skotarczak wydana przez Wydawnictwo Lekarskie PZWL. Można kupić np. w EMPIKu. Ja tam kupiłem. Podaję link: www.empik.com/showobject.jsp?objectId=2629756¤tCategory=1250100 Myślę, że książka ciekawa, choć narazie tylko przeglądałem. Można poznać bardziej wroga. Szkoda tylko że nigdzie nie ma spisu treści, a książka na półce nie leży. Autorka c...
    • Gdzie moge wykonac badania i jakie w celu wykrycia boreliozy. Dziekuje i pozdrawiam,Ela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się