Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      diagnostyka

diagnostyka

(3 wyniki)
    • Witam Jestem osobą 23-letnią z grupy raczej małego ryzyka, jednak czasem mam drobne lęki przed zachorowaniem na nowotwór. Chciałbym zrobić sobie jakieś badania diagnostyczne, które by wykluczyły u mnie obecność nowotworu, a w razie czego wykryły coś w wystarczająco wczesnym stadium. Jakie badania warto sobie robić i w jakich odstępach czasowych. Słyszałem ostatnio, że jest coś takiego jak badanie genetyczne sprawdzające genetyczną predyspozycje na poszczególne typy nowotworów, dzięki c...
    • Mam pytanie do wszystkich, którzy zmagali sie z rakiem jelita grubego. Czy jeśli wykryty był we wczesnym stadium i nie było przerzutów, ani komórek nowotworowych w węzłach chłonnych, mimo wszystko otrzymywaliście chemioterapię? Jakie badania mieliście wykonywane w celu zdiagnozowania, czy nie ma przerzutów w wątrobie, płucach? Jeśli przerzuty się pojawiały, to po jakim czasie od operacji usunięcia nowotworu jelita? I jeszcze bardzo ważne - czy zmiany w morfologii krwi (zwłaszcza niedok...
    • Czy ktoś z Was mógłby mi polecić w Warszawie dobrego lekarza od diagnostyki znamion. Kiedyś byliśmy z mężem w Epi-centrum ale może jest jeszcze jakieś inne miejsce. Zrobiła mi się na jasnobrązowym pieprzyku czarna kreska właściwie z dnia na dzień i trochę się denerwuję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się