ja6666667 28.02.08, 15:19 Witam . Mam pytanie gdzie lepiej zrobic Test Western blot w Instytucie wsi w Lublinie czy Luksmedzie?? i dlaczego?? pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anyx27 Re: Western Blott 28.02.08, 17:10 Nie ma różnicy, WB, to WB. Ja robiłam western blott w diagnostyce we Wrocławiu i wyszedł mi ujemnie. Pamiętam jak się ucieszyłam a tu za kilka tygodni bum! i pozytywny PCR w poznaniu. Zreszta na forum jest duzo osob z falszywie negatywnym WB, wiec ja temu badaniu nie wierze. pozdrawiam Odpowiedz Link
stachenka Re: Western Blott 28.02.08, 17:42 Western Blot Western Blotowi nie równy. Luxmedowi badania zlecają zakaźnicy-cholernicy z Biernackiego. Z tego, co pamiętam to nataszkam ma porządne argumenty za tym, dlaczego robić raczej w IMW. Odpowiedz Link
anyx27 Re: Western Blott 28.02.08, 18:46 No widzisz Stachenka, czlowiek uczy sie cale zycie Ale dlaczego jest inny? inne prążki badają? Odpowiedz Link
cze6772op.pl Re: Western Blott 28.02.08, 20:56 Ja robiłam Western blota raz w Diagnostyce (z której też korzysta Luxmed) i w szpitalu zakaźnym na Koszarowej we Wrocławiu. Western blot ze szpitala zakaźnego jest dokładniejszy (badają więcej prążków, w tym z rozróżnieniem na genogatunki Borelii), jednak ma 1 poważną wadę - nie można go zrobić przy ujemnej Elisie i musi być poprzedzony Elisą. Różnica jest też w cenie - w Diagnostyce WB kosztuje 100 zł za klasę, a w szpitalu zakażnym 140 zł za klasę (plus Elisa - 30 zł za klasę). Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link