-
Witam, ma ktoś z Was dobry sposób na puree ziemniaczane. Znalazłam w sieci taki przepis www.opinet.vot.pl/?p=663 może też ktoś ma jakieś sprawdzone dodatki do czegoś takiego?
-
Wszystko pięknie ale dlaczego RYŻ jest stawiany wyżej od ziemniaków? Przecież
ryż to potrawa dla leniwych, którzy nie lubią obrać/oskrobać ziemniaczków i
ładnie ich przyrządzić. RYŻ SPRZYJA cellulitisowi i nikt o tym nie napisał.
Nie można bezkrytycznie polecać ryżu!
-
Uwielbiam Jamiego :)
Hucznie polecam jego przepis na pieczonego kurczaka z "Naked chef".
-
co to jest gremolada?
-
"Kuchnia" zeszła już całkowicie na psy. Nie dość, że ta sama płyta z
grilującym Kuroniem po raz drugi, to jeszcze trzeba za to płacić dodatkowo.
O wpisaniu "Absyntu" do "Michelin" jest, ale ile gwiazdek, to już nie łaska
napisać.
Nie wspomnę o uporczywym łamaniu języka polskiego i sakramentalnym "obrać
pomidora". Czy to naprawdę takie trudne, poprosić piątkową uczennicę gimnazjum
o sczytanie tekstu?
"Tylko 5 składników" ma składników 11. Po co ta obłuda? W dodatku napisane na
nieczyt...
-
W kuchni francuskiej sole w wykwintnej wersji podaje sie tez krotko
obgotowane / poché / w bulionie rybnym, czesto z dodatkiem bialego wytrawnego
wina. Bywaja faszerowane i zwiniete w rulonik, podaja z roznymi dodatkami,
np. jarzynami, grzybami, truflami, krewetkami, homarem, ostrygami i in. Do
tego odpowiednie sosy. Warto tu przypomniec slynna recepte " sola à la Maria
Walewska ", ktora podaje sie w towarzystwie langusty, trufli i in.
Ale to dosyc pracochlonne, osobiscie wo...