Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      dodatki

    dodatki

    (6 wyników)
    • Witam, ma ktoś z Was dobry sposób na puree ziemniaczane. Znalazłam w sieci taki przepis www.opinet.vot.pl/?p=663 może też ktoś ma jakieś sprawdzone dodatki do czegoś takiego?
    • Wszystko pięknie ale dlaczego RYŻ jest stawiany wyżej od ziemniaków? Przecież ryż to potrawa dla leniwych, którzy nie lubią obrać/oskrobać ziemniaczków i ładnie ich przyrządzić. RYŻ SPRZYJA cellulitisowi i nikt o tym nie napisał. Nie można bezkrytycznie polecać ryżu!
    • Uwielbiam Jamiego :) Hucznie polecam jego przepis na pieczonego kurczaka z "Naked chef".
    • co to jest gremolada?
    • "Kuchnia" zeszła już całkowicie na psy. Nie dość, że ta sama płyta z grilującym Kuroniem po raz drugi, to jeszcze trzeba za to płacić dodatkowo. O wpisaniu "Absyntu" do "Michelin" jest, ale ile gwiazdek, to już nie łaska napisać. Nie wspomnę o uporczywym łamaniu języka polskiego i sakramentalnym "obrać pomidora". Czy to naprawdę takie trudne, poprosić piątkową uczennicę gimnazjum o sczytanie tekstu? "Tylko 5 składników" ma składników 11. Po co ta obłuda? W dodatku napisane na nieczyt...
    • Sola(4)

      W kuchni francuskiej sole w wykwintnej wersji podaje sie tez krotko obgotowane / poché / w bulionie rybnym, czesto z dodatkiem bialego wytrawnego wina. Bywaja faszerowane i zwiniete w rulonik, podaja z roznymi dodatkami, np. jarzynami, grzybami, truflami, krewetkami, homarem, ostrygami i in. Do tego odpowiednie sosy. Warto tu przypomniec slynna recepte " sola à la Maria Walewska ", ktora podaje sie w towarzystwie langusty, trufli i in. Ale to dosyc pracochlonne, osobiscie wo...

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się