Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
      dodatki

    dodatki

    (3 wyniki)
    • Chciałam dodać rodzynek, by uszlachetnić smak domowego winka, ale nie wiem, czy wrzucić do nastawu suche czy najpierw je namoczyć. Jakaś podpowiedź?
    • Witam Do tej pory przerobiłem najwięcej carmenere, shiraz, troche c/s i tempranillo. Głównie Argentyna Chile Australia i Hiszpania. Poszukuje czegoś co bardzo będzie przypominać np. Trivento Syrah Reserva 2004 lub Missiones de Rengo Reserva 2004 (cs/syrah). Co prawda to troche inne wina, ale psozukuje czegoś z podobnym bukietem jak Missiones albo dość mocną dębiną, dymem, wanilią i czekoladą jak świetne Trivento. Albo vcałkiem nowa droga.. tylko neiwiem od czego zapoczątkować. ...
    • Jak je się produkuje. Nie mam pojęcia.

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się