Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      dodatki

dodatki

(7 wyników)
    • CZEREŚNIE W IMBIRZE 1 kg czereśni twardych z ogonkami 0,4 l wody 35 dag cukru 1/4 szklanki octu 10% szczypta soli świeży imbir + goździki PRZYGOTOWANIE woda + cukier + ocet + przyprawy = ZAGOTOWAĆ. Wrzucić do garnka czereśnie i gotować 2 min - nie mogą popękać. Następnie do słoików wkładamy po 2 plasterki imbiru, po 3 goździki i czereśnie płynem, zakręcamy, na ściereczkę "do góry nogami". Jeżeli pasteryzujemy słoiki poprzez gotowanie, to czereśnie z ...
    • Witajcie;) Właśnie zakupiłam torebkę cieciorki i nie mam pojęcia jak ją przygotować, pomożecie;)?
    • Kupiłem sobie siemię lniane. Leży tak wszafce od tygodnia i zabardzo nie wiem co z niego zrobić poza dodaniem do ciasta drożdżowego... Ma ktoś ciekawy pomysł na jego wykorzystanie? :)
    • zostawilam tu post z pytaniem czy ktos wie jaiego jest pchodzenia. ale widze, ze nikt nic nie wie. a wydawalo mi sie, ze sa tu ludzie wszystko wiedzacy na temat wegetarianizmu i zdrowego odzywiania........
    • Na Vege.pl jest b. bogaty spis literatury wegetariańskiej w Polsce (ponad 300 książek) w kategoriach: beletrystyka, kuchnia i przepisy, podstawy, stare, ale jar(ski)e, wegetariańskie dziecko, zdrowie i zwierzęta: vege.spinacz.pl/str.php?dz=1 Które z tych książek czytaliście, które warto przeczytać? Pozdrowienia, Ewa
    • Boli głowa mnie boli bom się najadł fasoli gdybym zaś kapustę jadł bolałby mnie mocno zad
    • W nadmiarze szkodliwe (jak wszystko). Ale to doskonałe źródło wielu cennych substancji.Są też jajka przepiórcze Konieczne do wypieków, ciast, lodów, deserów, innych potraw. A można z nich robić: jajka w szklance, na miękko, na pół-twardo, twardo, jajecznice (z różnymi dodatkami), jajka sadzone (z różnymi dodatkami), majonezy, omlety.... Ważne by były z małym ferm, kur karmiownych naturalnie. Pomijając aspekty ekologiczne, takie są smaczniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?