-
CZEREŚNIE W IMBIRZE
1 kg czereśni twardych z ogonkami
0,4 l wody
35 dag cukru
1/4 szklanki octu 10%
szczypta soli
świeży imbir + goździki
PRZYGOTOWANIE
woda + cukier + ocet + przyprawy = ZAGOTOWAĆ. Wrzucić do garnka czereśnie i
gotować 2 min - nie mogą popękać. Następnie do słoików wkładamy po 2
plasterki imbiru, po 3 goździki i czereśnie płynem, zakręcamy, na
ściereczkę "do góry nogami".
Jeżeli pasteryzujemy słoiki poprzez gotowanie, to czereśnie z ...
-
Witajcie;)
Właśnie zakupiłam torebkę cieciorki i nie mam pojęcia jak ją przygotować,
pomożecie;)?
-
Kupiłem sobie siemię lniane. Leży tak wszafce od tygodnia i zabardzo nie wiem co z niego zrobić poza dodaniem do ciasta drożdżowego... Ma ktoś ciekawy pomysł na jego wykorzystanie? :)
-
zostawilam tu post z pytaniem czy ktos wie jaiego jest pchodzenia. ale widze,
ze nikt nic nie wie. a wydawalo mi sie, ze sa tu ludzie wszystko wiedzacy na
temat wegetarianizmu i zdrowego odzywiania........
-
Na Vege.pl jest b. bogaty spis literatury wegetariańskiej w Polsce (ponad 300
książek) w kategoriach: beletrystyka, kuchnia i przepisy, podstawy, stare, ale
jar(ski)e, wegetariańskie dziecko, zdrowie i zwierzęta:
vege.spinacz.pl/str.php?dz=1
Które z tych książek czytaliście, które warto przeczytać?
Pozdrowienia,
Ewa
-
Boli głowa mnie boli
bom się najadł fasoli
gdybym zaś kapustę jadł
bolałby mnie mocno zad
-
W nadmiarze szkodliwe (jak wszystko). Ale to doskonałe źródło wielu cennych
substancji.Są też jajka przepiórcze
Konieczne do wypieków, ciast, lodów, deserów, innych potraw.
A można z nich robić: jajka w szklance, na miękko, na pół-twardo, twardo,
jajecznice (z różnymi dodatkami), jajka sadzone (z różnymi dodatkami),
majonezy, omlety....
Ważne by były z małym ferm, kur karmiownych naturalnie. Pomijając aspekty
ekologiczne, takie są smaczniejsze.