Gość: jadzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:01 co to jest gremolada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Gremolata 2 IP: *.rybnet.pl 19.07.07, 19:15 Zrobilam, jest boskie, taka lżejsza wersja placków ziemniaczanych, ja podalam placuszki z kefirem i pokropiłam Maggi. Z cukini szybko wydziela się woda i z tym miałam problem ale myślę, że to kwestia wprawy. Pozdrawiam i smacznego wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: Gremolata 2 IP: *.npgo.pl 19.07.07, 22:15 Gremolata to nie są placki z cukinii, a dodatek do placków w postaci gremolaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: Gremolata 2 IP: *.npgo.pl 19.07.07, 22:27 Przepis na gremolatę: 2 duże ząbki czosnku 1/2 pęczka zielonej natki pietruszki otarta skórka z 2 cytryn lub 1 pomarańczy Czosnek zmiażdżyć, zieloną natkę drobno posiekać, dodać otarta skórkę z cytryn [uprzednio sparzonych]. Wszystko połączyć. Gremolaty nie można robić na zapas, bo szybko przesycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malyna Re: Gremolata 2 IP: 195.136.50.* 20.08.08, 12:17 A gdyby tak odstawić startą cukinie na jakiś czas i odcisnąć z niej sok przed połączeniem z resztą składników? W ten sposób może uda się smażyć placki trochę spokojniej... Smakowite pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Gremolata 2 IP: 195.212.79.* 07.01.10, 14:20 hmm, zwykłe placki z cukinii, znane od dziecka, nie wiedziałam, że to tak dziwacznie się nazywa. Bardzo je lubię. Jem ze śmietaną lub majonezem z dodatkiem czosnku, pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: Gremolata 2 IP: *.aster.pl 07.01.10, 17:42 Placki z cukinii to są tylko placki, a gremolata jest tylko dodatkiem do placków. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś