Forum Kuchnia Kuchnia
ZMIEŃ
      dodatki

    dodatki

    (254 wyniki)
    • Oprócz pieczonych ziemniaków, bo tych w moim mini piekarniku nie da się zrobić. Co pasuje?
    • Czy w tym tygodniu dodatek był/będzie w inny niż środa dzień ? Bo wczoraj gazeta była bez dodatku. Czy był on może w poniedziałek ?
    • Witam, niedługo pojawią się jeżyny, mam w okolicy spore pole jeżynowe. Zamierzam je wykorzystać, zrobić kilka butelek soków oraz konfitury. Przypadkiem natknęłam się na przepis na . Brzmi ciekawie. [b]Macie jeszcze jakieś inne połączenia w swoich przepisach?[/b]
    • witam, moj wesoly towarzysz zyciowy zadzwonil wlasnie z informacja, ze przyrowadzi dwie osoby na lunch za jakies 2-3 godziny, "jesli nie sprawiloby mi to klopotu" wymyslilam ze podam im kotlety schabowe w smietanowym sosie z cydru i gruboziarnistej musztardy. zastanawiam sie nad dodatkami. mialam koncepcje makaronu wstazek i glazurowanej marchewki, ale nie wiem, czy to bedzie dobre. gugiel mowi o ziemniakach lub bagietce, ok, ale jakie warzywo/surowka do tego? jakby ktos mial pomysl tak...
    • Czy cokolwiek pasuje, czy jest sens dodawać? Patrzę,że porcje wyjdą dość małe. Ehh zawsze miałam problem z daniami makaronowymi- ogólnie nie przepadam, więc nie wiem jakie dodatki.
    • Rzadko jadam sera plesniowego z kanapka. Natomiast bardzo lubie go w postaci 'sosowej', w kombinacjach nastepujacych: - z porami, maslem i smietana - jako dodatek do makaronu i usmazonego filetu ryby; - ze szpinakiem (i m.mielonym drobiowym lub mielonych orzechow wloskich) - jako dodatek do makaronu/lasagne lub ryzem - z brokulamy i smietana - jako dodatek do makaronu jaki WYPROBOWANE przepisy z serem plesniowym mozecie polecic?
    • Zaczynam swoją przygodę z kuchnią chińską - podpowiedzcie proszę, jak przygotować ryż jako dodatek do mięsa i warzyw ? Jakie przyprawy dodaje się do takiego ryżu?
    • Odkryłam w starej książce o sałatkach: tarte gotowane buraki, chrzan, ocet, sól, pieprz i [u]cynamon[/u]. Znacie jakieś inne oryginalne dodatki. Dzięki za odp.
    • pytanie skierowane raczej do rodakow zza oceanu :) poszukuje jakis oryginalnych dodatkow do w/w dan. w niemczech podaje sie je najczesciej bardzo klasycznie: kartofel w folii, ew kolba kukurydzy, mala salatka i duuuzo ketchupu, sosu barbecure i salsy z butelki. acha i pieczywo czosnkowe oczywiscie jedliscie moze w stanach lub australii jakies bardziej oryginalne zestawienia? specjalnie marynowane miesa? calkiem odjechane sosy? nietuzinkowe salatki i inne dodatki? nawet nie chodzi mi ...
    • Ostatnio bardzo popularne stały się takie właśnie soki - ma je w ofercie Kubuś, Pysio, Tymbark (przynajmniej w nektarach), Hortex i Fortuna. Ile jest prawdy na etykietce - czyżby faktycznie nie było w nich żadnych substancji słodzących poza cukrami z owoców? Czy ktoś się orientuje?
    • Kupilam w tamtym tygodniu Dziennik i byl tam dodatek kulinarny o czekoladzie. Niestety, ale gdzies mi sie zapodzial. Moze ktos tez zakupil Dziennik z tym dodatkiem i moglby mi przepisac przepis na tarte z gruszkami?! Bede wdzieczna :)
    • zdrowo.info.pl/e-dodatki.html
    • Mam mały problem z miodem,a nie bardzo się znam.Myślałam,że zjedliśmy wszystkie słoiczki,a tu odnalazł się jeden.Kupiłam go prawie 2 lata temu na Ukrainie.W modzie są dodatki aromatycznych szyszek i gałązek,a on sam jest cały czas płynny. Wiem, że prawdziwy miód powinien się po jakimś czasie krystalizować i zmieniać konsystencję. Dodam,że ten był kupiony od tzw:babuszki na dalekim końcu Ukrainy,gdzie turyści z innych krajów to rzadkość. Czy nadaje się jeszcze do jedzenia?
    • Właśnie się zastanawiam: wszędzie billboardy ze zdjęciami potraw. Na niektórych makaron ze szparagami, na innych ryż z owocami morza. I podpis: od 9 września co czwartek w Twoim kiosku. Co to może być? Samodzielne czasopismo kulinarne-tygodnik, chyba nie ma szans powodzenia, ale dodatek kulinarny mógłby być fajny. Tym bardziej, że zniknęła rubryka kulinarna z Dużego Formatu. Jeśli ktoś już wie, co reklamują te billboardy, to proszę o cynk.
    • planujemy na poczatku lipca chrzciny, duza szansa, ze bedzie goraco. mamy ogrodek, niezbyt wielki, ale dla naszych gosci wystarczy, zaplanowalismy sobie "przyjecie grillowe" jako impreze po chrzcinach (bedzie w rodzinnym gronie). moj maz jako glowna smazalnia :) z mieskiem i kielbaskami na grill nie mamy problemu, chcialam sie poradzic w sprawie dodatkow. takich, aby: - "sie" nie zepsuly w upal (czyli salatki majonezowe odpadaja... ;) - wlasnie na upal sie nadaly - wystarczy, ze mieso ...
    • Przerabiamy kabaczki, najczesciej w postaci krażków panierowanych z gigantyczna iloscia pieprzu i po porstu z patelni. Ale caly czas mysle co podac do tego? surówka, kartofli nagotować? nie wiem (aha i bezmiesne, gach nie je :-( z gory dziekuje za pomysły
    • Do tej pory dodawałam najczęsciej pomidory, ogórki, kukurydzę, ananasa, fetę... Już mi się trochę znudziła ta kombinacja. Proszę o nowe pomysły :)
    • Mam w planie kolacyjnym stek - zwykle podaje go z frytkami, ogórkiem konserwowym itp, ale mam ochotę na zmianę. Co niebanalnego a smacznego, poza ziemniakiem i kukurydzą, można do steku podać? Czy warto się pobawić w zrobienie masła ziołowego (a jeśli tak, to z jakich ziół) i położenie krążka na upieczony stek? Mięso samo w sobie jest pyszne, nie chcę tego smaku zepsuć, ale skoro niektórzy masło podają, to może warto - proszę o porady, z góry dziękuję :)
    • Cebula, wiadomo. Jadłam też z jabłkami prażonymi z majerankiem. Jadłam i z chrzanem tartym. A Wy? Jakie spotkaliście wątróbkowe, swojskie dodatki? Oraz przyprawy, poza solą i pieprzem?
    • Ktoś kupuje regularnie? warto? Ta jedna część jest nawet ok...

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

    Nie pamiętasz hasła lub ?