-
Oprócz pieczonych ziemniaków, bo tych w moim mini piekarniku nie da się zrobić. Co pasuje?
-
Czy w tym tygodniu dodatek był/będzie w inny niż środa dzień ? Bo wczoraj gazeta była bez dodatku. Czy był on może w poniedziałek ?
-
Witam, niedługo pojawią się jeżyny, mam w okolicy spore pole jeżynowe. Zamierzam je wykorzystać, zrobić kilka butelek soków oraz konfitury.
Przypadkiem natknęłam się na przepis na . Brzmi ciekawie.
[b]Macie jeszcze jakieś inne połączenia w swoich przepisach?[/b]
-
witam,
moj wesoly towarzysz zyciowy zadzwonil wlasnie z informacja, ze przyrowadzi dwie osoby na lunch za jakies 2-3 godziny, "jesli nie sprawiloby mi to klopotu"
wymyslilam ze podam im kotlety schabowe w smietanowym sosie z cydru i gruboziarnistej musztardy.
zastanawiam sie nad dodatkami. mialam koncepcje makaronu wstazek i glazurowanej marchewki, ale nie wiem, czy to bedzie dobre.
gugiel mowi o ziemniakach lub bagietce, ok, ale jakie warzywo/surowka do tego?
jakby ktos mial pomysl tak...
-
Czy cokolwiek pasuje, czy jest sens dodawać?
Patrzę,że porcje wyjdą dość małe.
Ehh zawsze miałam problem z daniami makaronowymi- ogólnie nie przepadam, więc
nie wiem jakie dodatki.
-
Rzadko jadam sera plesniowego z kanapka. Natomiast bardzo lubie go w postaci
'sosowej', w kombinacjach nastepujacych:
- z porami, maslem i smietana - jako dodatek do makaronu i usmazonego filetu ryby;
- ze szpinakiem (i m.mielonym drobiowym lub mielonych orzechow wloskich) -
jako dodatek do makaronu/lasagne lub ryzem
- z brokulamy i smietana - jako dodatek do makaronu
jaki WYPROBOWANE przepisy z serem plesniowym mozecie polecic?
-
Zaczynam swoją przygodę z kuchnią chińską - podpowiedzcie proszę,
jak przygotować ryż jako dodatek do mięsa i warzyw ? Jakie przyprawy
dodaje się do takiego ryżu?
-
Odkryłam w starej książce o sałatkach: tarte gotowane buraki, chrzan, ocet,
sól, pieprz i [u]cynamon[/u]. Znacie jakieś inne oryginalne dodatki. Dzięki za
odp.
-
pytanie skierowane raczej do rodakow zza oceanu :)
poszukuje jakis oryginalnych dodatkow do w/w dan. w niemczech podaje sie je
najczesciej bardzo klasycznie: kartofel w folii, ew kolba kukurydzy, mala
salatka i duuuzo ketchupu, sosu barbecure i salsy z butelki. acha i pieczywo
czosnkowe oczywiscie
jedliscie moze w stanach lub australii jakies bardziej oryginalne zestawienia?
specjalnie marynowane miesa? calkiem odjechane sosy? nietuzinkowe salatki i
inne dodatki?
nawet nie chodzi mi ...
-
Ostatnio bardzo popularne stały się takie właśnie soki - ma je w ofercie
Kubuś, Pysio, Tymbark (przynajmniej w nektarach), Hortex i Fortuna. Ile jest
prawdy na etykietce - czyżby faktycznie nie było w nich żadnych substancji
słodzących poza cukrami z owoców? Czy ktoś się orientuje?
-
Kupilam w tamtym tygodniu Dziennik i byl tam dodatek kulinarny o czekoladzie.
Niestety, ale gdzies mi sie zapodzial. Moze ktos tez zakupil Dziennik z tym
dodatkiem i moglby mi przepisac przepis na tarte z gruszkami?!
Bede wdzieczna :)
-
zdrowo.info.pl/e-dodatki.html
-
Mam mały problem z miodem,a nie bardzo się znam.Myślałam,że zjedliśmy wszystkie słoiczki,a tu odnalazł się jeden.Kupiłam go prawie 2 lata temu na Ukrainie.W modzie są dodatki aromatycznych szyszek i gałązek,a on sam jest cały czas płynny.
Wiem, że prawdziwy miód powinien się po jakimś czasie krystalizować i zmieniać konsystencję.
Dodam,że ten był kupiony od tzw:babuszki na dalekim końcu Ukrainy,gdzie turyści z innych krajów to rzadkość.
Czy nadaje się jeszcze do jedzenia?
-
Właśnie się zastanawiam: wszędzie billboardy ze zdjęciami potraw. Na
niektórych makaron ze szparagami, na innych ryż z owocami morza. I podpis: od
9 września co czwartek w Twoim kiosku. Co to może być? Samodzielne czasopismo
kulinarne-tygodnik, chyba nie ma szans powodzenia, ale dodatek kulinarny
mógłby być fajny. Tym bardziej, że zniknęła rubryka kulinarna z Dużego
Formatu. Jeśli ktoś już wie, co reklamują te billboardy, to proszę o cynk.
-
planujemy na poczatku lipca chrzciny, duza szansa, ze bedzie goraco. mamy
ogrodek, niezbyt wielki, ale dla naszych gosci wystarczy, zaplanowalismy sobie
"przyjecie grillowe" jako impreze po chrzcinach (bedzie w rodzinnym gronie).
moj maz jako glowna smazalnia :)
z mieskiem i kielbaskami na grill nie mamy problemu, chcialam sie poradzic w
sprawie dodatkow. takich, aby:
- "sie" nie zepsuly w upal (czyli salatki majonezowe odpadaja... ;)
- wlasnie na upal sie nadaly - wystarczy, ze mieso ...
-
Przerabiamy kabaczki, najczesciej w postaci krażków panierowanych z
gigantyczna iloscia pieprzu i po porstu z patelni. Ale caly czas
mysle co podac do tego? surówka, kartofli nagotować? nie wiem (aha i
bezmiesne, gach nie je :-(
z gory dziekuje za pomysły
-
Do tej pory dodawałam najczęsciej pomidory, ogórki, kukurydzę, ananasa, fetę...
Już mi się trochę znudziła ta kombinacja.
Proszę o nowe pomysły :)
-
Mam w planie kolacyjnym stek - zwykle podaje go z frytkami, ogórkiem konserwowym itp, ale mam ochotę na zmianę. Co niebanalnego a smacznego, poza ziemniakiem i kukurydzą, można do steku podać? Czy warto się pobawić w zrobienie masła ziołowego (a jeśli tak, to z jakich ziół) i położenie krążka na upieczony stek? Mięso samo w sobie jest pyszne, nie chcę tego smaku zepsuć, ale skoro niektórzy masło podają, to może warto - proszę o porady, z góry dziękuję :)
-
Cebula, wiadomo.
Jadłam też z jabłkami prażonymi z majerankiem.
Jadłam i z chrzanem tartym.
A Wy? Jakie spotkaliście wątróbkowe, swojskie dodatki? Oraz przyprawy,
poza solą i pieprzem?
-
Ktoś kupuje regularnie? warto? Ta jedna część jest nawet ok...