dzielny

(8 wyników)
  • ja zaczęłam Wy skończcie............:P
  • Może ktoś wie, czy modlitwa osób w "niedzielnych" strojach jest milsza Stwórcy, niż osób ubranych "codziennie"? Skąd ten zwyczaj "niedzielnych ubrań"? Z czasów pańszczyzny, kiedy chłop zakładał buty przy niedzieli? /temat wynikł z obserwacji osób spieszących na niedzielne msze w modnym kurorcie/
  • nie znaczy tchórzliwie.To takie cóś umieszczone w czasie. Odcienie ma różne. Dzisiaj przewaga szarości. no to niezmoknięcia życzę. i różowych odcieni na duszy ( nie na ciele - bo to może być chorobliwe)
  • się zjawiam by pozdrowic ...z lasu oczywiście daaawno mnie tu nie było a i tak nie czesto tu bywam a chciałoby sie częściej ech
  • Abyscie dobrze mogli swojego kacora przewalczyc,zakladam wam watek cobyscie sie sami nie musieli trudzic.Juz cud boski w tym ze w ogole udaje sie wam zwlec wasze czcigodne czlonki na forum i wklepac pare slówek.Wiec mozecie nad ranem wyrzucic z siebie wasze troski lub porady czym sie leczyc.Ci co nic nie pili i z nikim sie niestety nie wydymali,tez moga pisac rozne wyrazy.Chocby politowania dla siebie samego.
  • stawiam piwo. albo dobrą herbatkę z cytrynką:D:D:D co kto woli;) zimny wieczór.. spędzimy go razem na Melynie?
  • Nie będę wiśnia, żeby drzeć się wam na uchem jak stare prześcieradło :)
  • Tęsnota za czymś nieosiągalnie utraconym dotyka każdego z nas.I tym bardziej zaznajemy tego durnego stanu,im bardziej czujemy się samotni przypadkiem lub z wyboru,albo zimno emocjonalne sączące się z podwórka dotyka nas bardziej niż zwykle. Siedzimy sobie w domu,otoczeni betonowymi ścianami,bezpieczni,z dachem nad głową.Myślimy nad tym,ile straciliśmy,ile zyskaliśmy, robiąc rachunek sumienia czy nie skrzywdzilimy aby zbyt wielu ludzi swoim postępowaniem. Duszno się robi nam czasami.Nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się