Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      dzielny

dzielny

(7 wyników)
    • Jak radzicie sobie z niedzielnymi obiadami? Fajna sprawa, no bo razem i cały obiad... Ale! Wszystkie te sprawy okołoobiadowe zajmują prawie pół dnia, jak nie więcej. Najpierw zakupy, potem gotowanie, potem trzeba jeszcze czas znaleźć, żeby zjeść, no a potem zmywanie. Zakładając, że jadamy trzy posiłki dziennie (śniadania, obiady i kolacje) to w niedziele i soboty jest tylko "działalność gospodarcza" w kuchni! I jeszcze - jak robicie, żeby pierwsze danie było gorące, ale i drugie nie zimne? P...
    • wiem, że teraz albo gotujecie, albo się nań wybieracie, albo jecie i mogę sobie poszaleć w pojedynkę na forum ha :) muszę sprawdzić, czy ten wątek, jako nietematyczny, też mi wyślą na oślą ;) więc Wy sobie jedzcie, smacznego jak nie wiem a ja przykucam z dubeltówką za krzakiem i czekam na łobuza do wyrzucania wątków hihi
    • jw. ja tu jestem, bo rozmawiam na gg z kims bliskim memu sercu. a ze czasami on odchodzi od komputera zagladam tutaj zeby sie nie nudzic.
    • "Nadzieja, która boi się ryzyka, nie jest żadną nadzieją... Ufać znaczy: wierzyć miłości, zawierzyć ludziom, skoczyć w niewiadome i zdać się całkowicie na Boga." Nie wiem czyje, ale podoba mi się:)
    • Mijałam dzis w parku mamusię z dwoma córeczkami młodsza miała jakieś 3-4 latka usłyszałam taką oto rozmowę: - mamo, siku - trzymaj! -cimam - trzyma! (starsza siostra) - jak narobisz w majty, to dostaniesz klapa (mama) po chwili mama: - a przed wyjściem robiłaś czy tylko mnie kłamałas?! - kłamała! (starsza siostra) ... ciekawe, czy dostała klapa za nietrzymanie i jeszcze mi się przypomniała pani przedszkolanka, która nie pozwoliła mi wyjść umyś buzi z krwi, jak wypadł mi m...
    • Kto siedzi jeszcze w pijamie?
    • gdy w niedzielne popołudnie po mszy rodziny idą spędzić ze sobą trochę czasu w hipermarkecie ja idę robić spacer w drugą stronę, ja chodzę po wysypiskach śmieci, i znajduję tam różne niedojedzone kawałki mięsa rynkowego, różne takie okruchy, i czuję jak boli ten przemiał kiedyś umieć żegnać wszystkie zabawki dobrze... nawet kością nie zawracać ziemi głowy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się