Forum Religia Religia
ZMIEŃ
      dzielny

dzielny

(6 wyników)
    • coroczne listopadowe liczenie wskazuje na coroczne ,gwałtowne pustoszenie kościołów. Uczestnictwo w niedzielnych praktykach religijnych : 1984 -62% 1992 -50% 2000 -48% 2004 -43% 2008 -39%
    • jakie sa dwa powody - formalny i merytoryczn - obowiazku w niedzielnej eucharystii ? jakim grzechem jest zaniedbanie go i jak ciezkim?
    • Mam pytanie kiedy msza sw sobotnia może byc zaliczona jako niedzielna.Czy na slubie ksiądz może poinformowac ,ze jest ona jednoczesnie niedzielna
    • TVP czy kościelni? Obstawiam za koscielnymi bo transmisje obniżały frekwencję w kosciołach,zmniejszając tym wpływy,a oto głównie chodzi.
    • miłość i szacunek do kościoła radykalnie wzrosły.jest cudnie.
    • Po niedzielnym zlocie aktywistów radia Maryja nie mam już wątpliwości co zrobić. Jeżeli episkopat nie oddzieli się od działań Rydzyka, który na bazie ludzkiej głupoty buduje swoje imperium, występuje z kościoła katolickiego. W takich sytuacjach jak ta co miała w niedziele, przypomina mi się tylko jeden fakt, gdy Jezus wyrzucał kupców ze świątyni. To co dzieje się obecnie to jest jakieś wielkie nieporozumienie! Jak można agitować na rzecz sieci komórkowej w takim miejscu, gdzie p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się