Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      dziewczynki

dziewczynki

(3 wyniki)
    • moja siostrzenica ostatnio chodziła po lesie i od kilku dni ma wysoką gorączkę. Dostała tylko lekarstwo na zbicie gorączki i po przestaniu działania leku goraczka wraca. Kleszcza nie widziano, rumienia też nie. Czy takiemu małemu dziecku można zrobić jakieś badania? A może ja panikuję i może to nie od kleszcza? Nic ją nie boli, ani gardło, ani głowa. Ma tylko katar i tą gorączkę....
    • Proszę was, poradźcie co dalej robić? W weeken moja córeczka była z dzadkami w lesie. Dziś dowiedziałam się ze miala kleszcze, w głowce i następnego dnia, rano został wyciągnięty. Jakie działania teraz mogę podjąć? Mieszkamy we Wrocławiu. Myśle żeby za ok tydzień wysłać krew do Poznania na PCR. wcześniej podam ejj citrosept (czy jest sens skoro to wczesne ugryzienie?). Czy uważacie że powinna na wszelki wypadek dostac antybiotyk? Jeżeli tak to na jak długo? Na trzy tyg? Czy powinnam z antybi...
    • Jakbym nam wykrakała. Przyszły wyniki z Poznania i u Julki jest pozytywna borelia pozostałe z panelu negatywne. Mója tato robił test Elisa we Wrocławiu i takze wyszedł pozytywny. Dziś idziemy na wizytę do lekarza ze szpitala zakaźnego we Wrocławiu. Zobaczymy co powie, czy się coś zmieniło w standardach leczenia. Bardzo martwi mnei perspektywa długotrwałego podawania anybiotyku, ale trudno, jak trzeba to trzeba. Co do lekarza, po rozmowie telefonicznej wiem ze przeciwnie jest nastawion...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się