dziewczynki

(3 wyniki)
  • Witam drogie mamy. neurolog prepisał mojej 14 mies córce nootropil. Mała bardzo wyraźnie mówi "nie", czasami "daj". generalnie posługuje się systemem pomrukiwań w różnej intonacji. Jak sobie przypomni to powie jak robi konik czy kotek. Mama , tata nie mówi. Poza tym jest bardzo bystra i inteligentna. Jakie macie doświadczenia z tym lekiem u tak małych dzieci, z tego co widzę podaje się go starszym dzieciom. Czy nie jest jeszcze za wcześnie na taki lek? Pediatra powiedziała mi, że ona by...
  • Moja córka niedługo skończy 21 miesięcy. Mówi bardzo mało - proste słowa mama tata, baba dziadzia, tak, Tala (na siebie), Dasid (na brata Dawida), naśladuje kotka i pieska. Zaskakaujące jest to, że rozumie włąściwie wszystko co się do niej mówi. Potrafi odpowiedzieć z kim była na spacerze (np. baba) itp. Czyli rozumienie mowy jest ok. Corka jest bardzo sparawna ruchowo - skacze, wchodzi po schodach bez trzymania się poręczy. Naprawdę pięknie się rozwija tylko ta mowa... Czy poc...
  • Mój syn we wrześniu kończy 2 latka. Rozwija się OK. nie choruje, jest radosny, komunikatywny "żywe srebro". Tylko mało mówi, bardzo małe - chyba. Byliśmy na urlopie ze znajomymi, którzy mają 2,5 córeczkę. Ja byłam w szoku jak to dziecko ładnie mówi - jak 4-5 latek - naprawdę. Mój syn wypada naprawdę blado. Nie należę do osób, które porównują rozwój dzieci, ale ta dziewczynka dała mi trochę do myślenia. Michał mówi: mama, baba, niania (na pieski, kotki, kuzynkę, ciocię), nie, bee,...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się