dziewczynki

(45 wyników)
  • Witam, Obserwuje u mojej prawie 8 letniej córki objawy dojrzewania dużo intensywniejsze niż u jej rówieśniczek. Włosy łonowe już nie zalążki ale takie konkret, pod pachami też zaczynaja byc widoczne, biust w mojej ocenie też rozwija się dośc szybko. Pediatra nie widzi problemu, ja sie niepokoję na tyle ze od jakiegos czasu odstawilam żarcie hormonalne typu kurczaki. Zastanawia mnie - i to jest moje pytanie - czy do endokrynologa dzieciecego ( jest taki?) umawiac sie z dzieckiem czy w...
  • Cześć dziewczynki:) Czy któraś z was jest szczęśliwą mamą, która zaszła w ciążę bo kochała się bez zabezpieczenia podczas miesiączki? :)
  • kiedy może być chłopczyk a kiedy dziewczynka?? chodzi mi w kótrym okresie czy na początku czy tez pod koniec dni płodnych.
  • mam 28 dniowy cykl regularny...czy w 14 dniu od dnia pierwszego dnia miesiaczki moge poczac coreczke?
  • czesc :)od 2 dni czuje swedzenie w pochwie(ale nie mam upławów) :(jest to strasznie nieprzyjemne uczucie , a szczegolnie nasilla sie wieczorem (w nocy az sie budze bo już nie moge wytrzymaćn a przecież sie tam nie podrapie ;)co to moze byc dziewczynki kochane ??czy to jakieś zapalenie czy co :(wiem ze powinna isc do ginekologa , ale w ym temacie tez jest problem bo jeszcze u "kobiecego"lekarze nie byłam i sie boje,a pozatym najpierw musiała bym powiedzieć o tym mojej matce a ona...
  • Chciałabym zaplanować dziewczynkę, który byłby najlepszy dzień cyklu ?? Dzięki
  • Czy tampony są odpowiednie dla 13-letniej dziewczynki? W ulotce do tamponów OB jest informacja, że można używac je już od pierwszej miesiączki. Widząc jak się moja córka męczy z podpaskami, zwłaszcza teraz latem, mam ochotę nauczyć ją używania tamponów. Tylko czy jest to wskazane z medycznego punktu widzenia?
  • Mam takie pytanie czy sa jakies spelcjalne diety by urodzić dziewczynkę?
  • Planuję zajść w ciążę i bardzo chciałabym urodzić dziewczynkę . Czy znacie jakieś "przybliżone " metody , by zwiększyć możliwość urodzenia dziewczynki?
  • Proszę o poradę mamy dziewczynek, zresztą nie tylko :) Rany jaką człowiek ma krótką pamięć ;) Sama jestem kobietą a nie pamiętam jak to było. Mam 10-letnią córkę, która wydaje mi się że zamienia się powoli w małą kobietkę. Nie wiem tylko, czy dobrze odczytuję objawy - moja mama radzi abym szła z córką do endokrynologa, że to nienormalne, że tak wcześnie itd. Nie wiem co miałby ten endokrynolog poradzić :) i jak zatrzymać ten proces :))) W każdym razie chcę się uspokoić, że to tylk...
  • dziewczyny mam problem:/jade dopiero we wtorej do lekarza ale chcialam sie was poradzic bo moze ktoras miala to co ja...skonczylam z tabletkami jakis 2 tyg temu...ost zaczela mnie bolec watroba i jajnik prawy,odczuwam nawet bol kregoslupa...zwlascza w prawej łopatce no i ciagle sikam,wydalam ogromne ilosci moczu tak jakbym pila niewiadomo ile...czuje nawet bol w kostkach jakby sie mialy zylaki robic...wlasciwie to nie bol watroby,ja poprostu ja czuje,tak jakby spuchla czy cos.ciaz...
  • Witam wszystkie dziewczynki,ktore tu zaglądną,mam pytanie,bralam tabletki antykoncepcyjne przez 4 miesiące bez przerwy,teraz puściłam miesiączkę i bylo ok,miałam ją przez 5 dni ale teraz biorę już 3 tabletkę i plamię na brązowo kiedy mi się to powinno skończyć???czy mam iść do lekarza,czy coś jest nie tak?????już zaczynam się bać tych brudów?????!!!!!a może (pokochac się z męzem moze przejdzie)?????co robić???????trzęsę się ze stachu:(odpiszcie coś proszę...........
  • Witam, mam problem, otoz mam juz 19 lat a z figury przypominam dziecko z przedszkola, nie tylko nie mam piersi ale jestem chuda jak patyk, przy wzroscie 157 cm waze 39 kilogramow. Bylam z tym u doktora, udalo mi sie przytyc pare kilo ale zaraz po tym jak skonczyly mi sie tabletki na apetyt i witamina (chyba) b12, w pare dni zrzucilam te kilogramy, dodam ze jem duzo na dzien i czasem tlusto ale nic nie pomaga i wydaje mi sie ze sie ciagle pogarsza, robie sie coraz chudsza... robilam bada...
  • Mój mąż chce abyśmy mieli dziecko, to nasze pierwszy dzidziuś więc bardzo chciałby aby to był chłopczyk. Kiedyś czytałam, że aby był chłopiec należy współżyć w dniu najbardziej płodnym. A może ktoś ma bliższe informacje na ten temat?
  • No to jeszcze tu spróbóje :( bo juz nie wiem gdzie.. Nasz przypadek opiszę pokrótce-córka (3.5l i co by nie była kobitka mała bo mała ale kobitka) skarży sie na pieczenie podczas siusiania, na swedzenie (ale to rzadziej)no i ciagle ma czerwony srom.W zasadzie od roku!!! Robiłysmy posiew-wynik: Aeromonas sorbia- wzrost obfity. Byłam z badaniami u swojego gin. zalecił smarowanie Matrodinazolem (jakos tak ), nie pomogło. Siostra konsultowała to u swojego gina-połoznika.Tamten się mocno...
  • witam! w czerwcu wyjeżdzam do irlandii na 3 miesiące. jak obliczyłam przez ten czas powinnam wiąć 5 opakowań tabletak:/ chiała bym się od was dowiedzieć czy polskie recepty sa tam horonowane? a jeśłi są to jak jest z tabletkami? czy kupi się tam te same co na naszym rynku? np harmonet lub triminulet?? i jak jest z cenami? czy sa wyzsze od naszych? odkąd jesteśmy w uni słyszałam, ż eza granica leki są tansze, te anty też. zapytam jeszcze lekarza jak to jest z tymi receptami, ale ja...
  • Dziewczyny czy przy wysokiej temp. moze wystapic miesiaczka. Ostatnia miesiaczke mialam 14 kwietnia a dzisiaj rano mierzylam temp. i mam 37,1 a miesiaczki jeszcze nie ma.
  • Czy to jest możliwe że mam przeziebiony pęcherz moczowy?? Objawy: cały czas mam uczucie że mam pełny pęcherz, idę do toalety i... 3 kropelki mi lecą :-(. Po czym za 5 minut znowu to samo, pęcherz mnie boli, tak jakby był pełny i czuje się tak jakby mi zaraz miało polecieć po nogach. Jak siusiam i usiłuję na siłę wycisnąć jak najwięcej to mnie boli w środku. Dodam że dokładnie tydzien temu miałam usuwaną nadżerkę i jeszcze mam upławy? Czy to się wiąże, czy mam może zapalenie pęche...
  • Witam mam pytanko dotyczace planowania plci dzidziusia??Ilu z was udalo sie trafic w chciana plec dziecka wedlug tych sposobow ktore sa opisane?Czyli dziewczynka przed owulacja a chlopczyk w trakcie.?? Za ktorym razem sie udalo?
  • Hej Kobitki:) A więc skończyłam z tabsami:) jest to mój pierwszy cykl bez tabsów ale chciałabym go jeszcze spokojnie przeczekać żeby sobie nie namieszać w organizmie. I mam do was pytanie- czy jest sens robić testy owulacyjne? Bo mój M. nie znosi gumek (zresztą ja też nie:/) a nie chcemy sobie odmawiać przyjemności;) Dzieciątko ok ale niech organizm nie zafunduje mi bliźniaków albo niewiadomo jeszcze czego:/Notuje co dzień temperature i obserwuje swoje ciałko ale jeszcze się na tym nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się