dziewczynki

(12 wyniki)
  • słyszałam ze kosmetyki służące temu celu dla kobiet są nieodpowiednie dla dziewczynek przy chorobach ZUM
  • W ostatnim badaniu wyszło 5 bakterii w ogrommnych ilościach od 100 do 1000. Laboratorium stwierdziło,ze mocz był niediagnostyczny. Dodam, że mała mało pije i z tym siusianiem na zawołanie jest kiepsko. Jak Wy to robicie?
  • Czy płyn do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu jest odpowiedni dla 2- latki, a może w samej wodzie z naparem z rumianku? Proszę o rady
  • Bedąć w szpitalu z Amelią jak miała 4,5 m-ca pewien profesor z tego oddziału powiedział, iż cystografię powinnam zrobić dopiero kiedy córeczka skończy pół roku. Prześwietlenie u młodszych dziewczynek może spowodować wady układu rozrodczego Mnie właściwie już problem nie dotyczy - jednak mam kolezankę której córka ma 3 m-ce i powinna zrobić cystografię. Czy macie jakąś wiedzę na ten tamat ? Może warto poczekać aż dziecko skończy 6 m-cy ?
  • witajcie! jestem mamą 9 tygodniowej Basi, ktora bardzo marnie przybiera ma wadze (waga urodzeniowa 4kg, obecnie po 9 tyg. 4810), po badaniu ogólnym moczu wyszedł nam wysokie poziom białka (67, norma 0), pediatra dala cebion(wit.c) + jakis lek robiony, dzis odbieram w aptece), po 10 dniach stosowania mamy zrobi posiew i badanie ogólne, zobaczymy co wyjdzie... pisze bo moze cos podpowiecie? powtórzyc teraz badanie ogólne moczu? czy białko moze byc tak wysokie jesli nie była bbbb dokładnie wymy...
  • Już nie wiem co to jest i co robić. Byłam u trzech lekarzy (w tym u nefrologa), zrobiłam badania moczu wraz z posiewem (w badaniu ogólnym leukocyty 3-5, skapa flora bakteryjna; posiew - escherichia coli 10^3. Według wszystkich lekarzy wyniki są w porządku, jedyne co zalecili to podawać witaminę C w celu zakwaszenia moczu, bo odczyn wyszedł obojetny. Za jakieś 3 tygodnie mam powtórzyć badania. Nikt jednak nie przejął się tym zaczerwienieniem, a ono nie znika. Trwa to wszystko już o...
  • Kochani, chciałabym się trochę pożalić na żłobek. Jeszcze jestem roztrzęsiona. Dzisiaj odebrałam Glorie ze żłobka i mnie zatkało. Gloria została pogryziona przez inną dziewczynkę. Dla mnie to było straszne przeżycie. Mała ma siną i podrapaną szyję, tak samo wygląda jej uszko. Jest cała spuchnięta. Nie nakrzyczałam na opiekunki bo odebrało mi mowę. Chwilę potem przyszła po swoje dziecko mama agresywnej Gabrysi. Porozmawiałam z nią chwilę ale przecież to nie jest jej wina. Nie ...
  • Dziewczyny! Czy ktoś ma córkę, która miała poszerzaną cewkę moczową? Moja 6 letnia Danusia musi mieć zrobiony ten zabieg. Miała wykonany CUM- cystouretrografię mikcyjną- wyniki były dobre, ale z urodymaniki wyszedł problem- niewspómierność zwieraczowo- rozwieraczowa. Lekarz mówił mi,że jest to wskazanie do tej kalibracji. Wiem mniej więcej,na czym to polega. Jednak chciałabym poznać opinię mam, których dzieci mają podobny problem. Danusia rzadko siusia, a jak już się wysiusia, t...
  • Moja niunia od jakiegoś czasu miała biegunkę, która za nic nie dała sie wyleczyć, w tę środę dostała temperatury 39 st.,na własną rękę zrobiłam jej ogólne badanie moczu i wyszło nam 7-9 leukocytów, 3-5 erytrocytów, bakterie liczne, lekarz zalecił bactrim, ale w piatek dalej ta sama temp i byłyśmy u innego lekarza, zmienił bactrim na zinnat. Mała dalej gorączkuje, temp po lekach spada jej do 37,5, jesteśmy już obie strasznie wymęczone, w poniedziałek mamy zrobić ogólne badanie mocz...
  • Hej mam pytanie czym podmywać córeczce pochwę? czy uzuwać białą wydzielinę?
  • Witam Was, weszłam na Wasze forum, bo juz nie wiem, co mam robić. Moja 3 letnia Córeczka Anastazja ma od sierpnia co miesiac, poltora uplawy, zaczerwienione wargi sromowe i skarzy sie na bol brzuszka. Stalo sie to trzy dni po tym, jak wykapala sie w jeziorze. Byl ropomocz, leukocyty, E.Coli 10 do 4, po furaginie mocz jalowy, dotad zadnych komplikacji z moczem - posiewy kontrolne co 2 miesiace jalowe, a uplawy wracaja. Bylysmy juz wszedzie: ginekolog, nefrolog i nikt nam nie pomogl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się