Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      edukacja

edukacja

(13 wyniki)
    • jest u was cos takiego? u nas bedzie wprowadzona od kiedy dzieci skonczy 4 lata. Oczywiscie nie taka, o ktoryj zaraz wiekszosc mam pomysli :) Tylko nazwa taka..ale ogolnie chodzi o to, zeby uchronic dzeici przed wykorzystywanie seksulanym. Czyli bezdie mowa o tym jak sie nazywaja ich organy intymne, kto moze dotykac i w jakij sytuacji. Jak maja reagowac gdy ktos dotyka, a one nie chca. Do kogo sie zwrocic (np do opiekunki), gdzie zadzwonic.. i wogole jak o tym powiedziec i komu. uwazam...
    • witajcie Drogie Mamy Obejrzałam ostatnio ciekawy film o rozwoju mózgu u dzieci - tych całkiem małych i tych nieco większych. Zastanawiam się nad ideą "wczesnej edukacji". Sama nie wiem - może warto byłoby wybrać się na konsultację do specjalisty by dowiedzieć się jak te moje maluchy pobudzać do optymalnego rozwoju ? Piszę o tym, gdyż słyszałam od koleżanki, że takie indywidualne konsultacje są już gdzieś prowadzone. Jak spędzać czas i bawić się z nimi by potem nie mieć poczuci...
    • no wlasnie i czy mozecie cos wiecej na tene temat powiedziec? moze ktos tam chodzi? monika
    • Chodzi mi ostatnio po głowie uporczywa myśl, czy jest możliwe i jak ,by nie posyłać dziecka do zerówki i szkoły.Czy może uczyć się w domu ,czy nasze państwo daje na to zezwolenie?Może ktoś z Was się z tym spotkał . Bogusiu ,w innym poście pisałaś,że Twoje dzieci będą uczyły się w domu -czy w Anglii jest możliwe by rodzice lub prywatni nauczyciele uczyli dzieci w ich własnym domu ,jak te wygląda w praktyce ( materiały, egzaminy??). Jeśli możesz rozwiń proszę ten temat,bardzo mnie to interesuje...
    • Mam taki byc moze dziwny deylemat, jestem ciekawa Waszych opini w tej kwestii. Moje dziecko ma przeszlo 3 lata i od ok miesiaca kaze mi rysowac litery, pyta jak sie nazwywaja, karze mi mowic np. ,,A" jak ,,Ala", ,,N" jak ,, Natalia". Jest strasznie nachalny przy tym:) Wiec uznalam, ze skoro interesuje go poznanie liter i cztanie, to rozwijam jego wiedze na ten temat. I tutaj pojawia sie opozycja w postaci dziakdow, twierdza, ze zle robie uczac dziecko liter, czytania itp. Ze takie male dz...
    • Gabcia skończyła roczek, pomyślałam, że może dobrze by było zacząć tę edukację nocniczkową... Kupiłam nocniczek o klasycznym kształcie, ale z nowoczesnym elementem - czyli pozytywką ;) Niunia Pierwszego dnia ganiała z nocnikiem w ręku, nie chciała wcale na nim siedzieć. Zrobiliśmy 2 tygodnie przerwy... Przedwczoraj znowu posadziłam Gabunię na nocnik (po spaniu) i po paru sekundach nocniczek zagrał :) Ale tylko raz udała nam się ta sztuka... Wczoraj ten sam schemat, ale nocniczek n...
    • Mój starszy syn chodzi do drugiej klasy o profilu (umownym) matematycznym. Poza klasą matematyczną są jeszcze integracyjna, informatyczna i artystyczna. Od początku jego edukacji w tej klasie, ale zwłaszcza od początku tego roku szkolnego mam wrażenie, że moje dziecko nic innego nie robi tylko rysuje. Ja już nawet pomijam rysunki w kartach pracy kształcenia zintegrowanego i religii, chociaż te ostatnie doprowadzają mnie do pasji szewskiej, ale poza tym dziecko ma zadawane mnóstwo ...
    • Jakie zabawki cieszą się szczególnym uznaniem u Waszych 2 letnich chłopców? Zarówno jeśli chodzi o zwykłe zabawki, a także gry edukacyjne.
    • witam,powiedzcie mi co juz potrafią wasze dzieci,poznawanie pisanie liter itd itp
    • Jak nauczyć dziecko korzystania z nocnika Mój synek- rok i tydzień przy każdej próbie posadzenia na tym "urządzeniu" wyje - jest bardzo ruchliwy i nigdzie nie umie usiedzieć długo- ale na "tronie" nie chce siedzieć 5 sekund Co mam zrobić? Może to jeszcze za wcześnie?
    • mój synek ma 2 latka i 4m-c i ani myśli siusiać do nocnika, blagam dajcie jakieś skuteczne rady pozdr.
    • witacie, czy wasze maluchy chodzą na j. angielski? Wiem, ze są to małe dzieci, ale chociaż mają szansę się osłuchać. Czy możecie podać sprawdzone szkoły lub miejsca, gdzie warto posłać malucha? Dzięki DG
    • Mam pytanie w związku z tym, że niedługo moje dziecko rozpocznie edukację żłobkową. Chodzi o to czy "dopuszczalne" jest posyłanie do żłobka dziecka na "cycu". Dodam, że mała ma ponad rok i nie jest od niego absolutnie uzależniona, ponieważ od kilku miesięcy pracuję. Wiem od przygodnie spotkanych mam, że one odstawiały swoje dzieci przed zapisaniem do żłobka, a ja (mała też)niestety lubie gdy mój ssak w nocy podjada. Jak to było u Was?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się