Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      edukacja

edukacja

(54 wyniki)
    • A jakie znaczenie maja poglądy i wykształcenie tego pana ? Ważne że pani minister w czasie ślubowania poprosiła Boga o pomoc ! To jest wyznacznik kierunku polskiej edukacji.
    • Przeciwnicy edukacji seksualnej czyli koscol i konserwatywna czesc spoleczenstwa sa tak zaslepieni dogmatami ze nie potrafia logicznie myslec. A logika podpowiada co nastepuje. Jesli szkola nie zaspokoi ciekawosci mlodziezy w sprawach seksu to zrobia to koledzy,internet,przypadkowi ludzie czyli rowniez potencjalni amatorzy wykorzystania seksualnego mlodych ludzi. W tej sytuacji episkopat i tzw obroncy czystosci mlodziezy i tradycyjnych wartosci rodzinnych niejako zmuszaja mlodziez do szu...
    • Było kiedyś takie powiedzenie - "Odwróć tabelę Polska na czele" Tekst Pacewicza sprawia wrażenie kpiny - jacy są absolwenci naszych szkół obecnie, szczególnie ci co mają wykonywać zawody wymagające wysokich kwalifikacji intelektualnych, każdy widzi. Ich poziom leci od powstania gimnazjów na łeb na szyję. I jeszcze te opowiastki o głupich Czechach czy Niemcach co to od nas mundrych odstają;-) Widać CEO Alicji Pacewicz pilnie potrzebowało z MEN kolejnego zastrzyku unijnej kasy;-)
    • Po raz kolejny okazało się, że nauczyciele ( lub podszywający się pod nich ) występujący w ostatnich tygodniach w obranie swojej czci i honoru to byli zwykli pieniacze o małej wiedzy a o systemie szkolnictwa dyskutuja tylko w kwestii przywilejów. Szkoda. Po tym tekście należało sie spodziewać ożywionej dyskusji ale jak nie ma komu przypieprzyć to - cisza na forum !!!
    • Może kiedyś do pustych łbów dotrze, że edukacja to jedyna droga do dobrobytu, i nie wolno na niej oszczędzać.
    • to najlepszy dowód na to że reformy Hall są nietrafione delikatnie mówiąc
    • Panie Zawadzki, smieszny stajesz sie z ta swoja lewacka promocja Occupy Wall Street. To ruch pasozytow i darmozjadow. Ludzi, ktorzy sami nic nie daja spoleczenstwu w ktorym zyja lecz na nim pasozytuja. Ruchem ktory odnowi Ameryke jest Tea Patry. To jest ruch, ktory wlasnie odwoluje sie do Ameryki sprzed 50 lat a nie pasozyty lewicujace, ktore wszystkiego czego chca to dalej dobrzez zyc na koszt ludzi pracujacych. Juz daj Pan spokoj z tymi okupujacymi bo smiech mnie agarnia jak w kazdym swoi...
    • Jeszcze gorzej gdy chodzi o edukacje 'wyższą'. Dopiero co uchwalono ustawę o szkolnictwie wyższym , ewidentny bubel. www.nfa.pl/articles.php?topic=4 Tylko PiS było zdecydowanie sprzeciw i całkiem słusznie. Ale o projektach zmian w programach wyborczych partii jakos nie słychać.
    • Sex w kondomie jest jak pocalunek przez chusteczke
    • Edukowanie,promowanie- to ogólniki,które nic nie znaczą.Tu potrzebne są konkretne działania,ale pani na to nie stać.Tak naprawdę nie wiadomo co daje kobietom urząd sprawowany przez p.Radziszewską.Chyba nic.Są kobiety wykształcone ,mądre,mające wolny czas i nie angażują się.Dlaczego?Może nie chcą być tłem dla mężczyzn.Kto powiedział,że wolą pieluchy i gary.Nie tylko mentalność mężczyzn musi się zmienić,ale i kobiet na eksponowanych stanowiskach.Pora by przestały myśleć tylko o sobie i sw...
    • Pisze Pani: "Brak edukacji seksualnej nie zachęca młodzieży do używania prezerwatyw, a wazektomia jest nielegalna." Więcej... wyborcza.pl/1,76842,9202838,Edukacja__antykoncepcja__aborcja__Ile_to_kosztuje_.html#ixzz1FuXUCBch nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, proszę przytoczyć mi artykuł w którym mowa, że wazektomia jest nielegalna, może zamiast pisać nie prawdę powinna Pani przestudiować trochę literatury a nie wypisywać jakieś ochłapy, które ktoś Pani podrzucił, radze zapoznać si...
    • Zabawne! Mam już dość czytania, jak dużo nauczyciele zarabiają. Pobożne życzenia- 3 tys. na rękę! Można to włożyć między bajki. Na rękę to ja mam niemal 1 tys. zł mniej, a pracuję blisko 30 lat. Dodam jeszcze, że jestem specjalistą - jednym z kilkuset pracujących w poradniach psychologiczno- pedagogicznych w Polsce- bez wakacji i ferii.
    • To bardzo ciekawy artykul. Szkoda tylko, ze nie probuje odpowiadac na pytanie, ktore sam zadaje. Nie da sie ukryc, ze Wielka Brytania pod wodza Blaira ma swym koncie niezle osiganiecia, nie tylko w edukacji, ale przede wszystkim w ekonomii. Byloby niezle, gdybysmy sie kiedys doczekali takiego lidera jak Blair.
    • Dzieki tej żałosnej pseudo-reformie na pewno z tego komunizmu nie wyjdzie. Pani Hall nie wiedziała co zrobić, więc żeby nie wyszło, że nie robi nic, zaproponowała rozwiązania na wzór Niemieckich - p. Pacewicz jak widać po komentarzu nie wie, jakiej krytyce taki właśnie system poddawany jest w samych Niemczech, ale cóż wymagać... A naprawdę potrzebne rozwiązania, jak np. do niedawna sztandarowy dla PO: Bon Oświatowy, zapewne nie doczekają się nigdy choćby poważnej dyskusji.
    • Przed ponad trzydziestu laty w Bolonii odbył się kongres przedstawicieli (głównie rektorów) uczelni europejskich. Rektor miejscowego uniwersytetu grzmiał: "Europa zmierza do rozdawnictwa dyplomów". Jego słowo stało się ciałem.
    • Ej, bez przesadny! Może i Chór Polskiego Radia zniknął i znikną inne podobne instyucje, ale dlaczego nie mówicie, że [b]powstają w tym czasie inne znaczące zjawiska kulturalne[/b]: Przykład ? Choćby pierwszy lepszy z brzegu...Mój blog: :)
    • To całkiem zabawne, że byle bzdurne teksty w GW o edukacji mają po 100 komentarzy, a tekst mądry, przemyślany, spójny i ODWAŻNY ani jednego. Panie Michale, trzymam kciuki za tę samotną krucjatę. I nie ważne, że w tym brawurowym obrazie nie we wszystkim się zgadzam (czytaj: nie negowałbym wartości wykształcenia "ogólnego"). W takich odważnych ludziach nadzieja.
    • Brawo profesor Turski! Pytanie o CEL jest tym rodzajem pytań, które najrzadziej pojawiają się w Polsce. Wszyscy coś robią (przy czym stwarzają dużo szumu i ściemy), ale nie wiadomo - po co? To jest obecnie największa wada Polaków. Brak umiejętności stawiania sobie celów.
    • Wlasnie dzieki p.Sobolewskiemu przestalem czytac recenzje. Ok, lekkie pioro, dobrze sie czyta, ale: JAK MOZNA PSUC WSZYSTKIM TYM CO NIE OGLADALI RADOSC Z OGLADANIA I ZDRADZAC 80% FABULY FILMU!!!!!!!!!! nie mozna opowiedziec fabuly z dystansem, delikatnie, skupic sie na rzeczach dookola tego, a nie na samym filmie? Ech....
    • Święte słowa. Nie byłem wielbicielem pani Dzierzgowskiej, kiedy projektowała reformę oświaty w rządzie Buzka, ale pod tym tekstem podpisuję się oburącz! A zdanie: "Ciekawe, czy [Giertych] stara się widzieć człowieka - czy wyborcę?" to niestety bardzo celna puenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się