Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      edukacja

edukacja

(10 wyników)
    • wątek zakładam w wyniku refleksji po szeregu dyskusjach na FK po ogólnym przejrzeniu - łatwo się zorientować, że wiele "problemów" piszących tam 20 i 30 latek sprowadza się do jednego - braku wiedzy o seksualności płci przeciwnej i/lub braku akceptacji dla tej seksualności reasumując wszystkie problemy z założeniem stabilnego związku sprowadzają się do tego, że forumowiczki poszukują partnera o cielesności męskiej, lecz psychice i seksualności kobiecej a ponieważ takie zjawisko w przyr...
    • jak w temacie- jak kiedy rozmawic z dzieckeim o tych sprawach??? macie juz to za soba??? w jakim wieku zaczela sie edukacja seksualna waszych dzieci??
    • Jak zwykle pojechałem na weekend do domu i jak zwykle Młoda zaczęła zdawać mi relację z całego tygodnia. Tradycyjnie już nie pasowała jej szkoła. Zapytałem ją więc jaka powinna być ta szkoła. No i zaczęła opowiadać. I cakiem mądre rzeczy powymyślała. Następnego dnia usiedliśmy sobie i zaczęliśmy to spisywać, ale tak już na poważnie. Co myślicie o takim systemie edukacji? Jak oceniacie mozliwości wprowadzenia go? Co zmienilibyście? Ja już wcześniej myślałem o obywatelskim projekcie...
    • wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4136150.html Patrzę na tego człowieka i zastanawiam jak ktoś taki może wychowywać dzieci? Wychowywać dzieci drylem i straszeniem, że źli homoseksualiści uprawiają w szkołach propagandę, że promuje się homoseksualizm... Człowiek, który uważa się za wychowawcę głosi poglądy niechętne innym ludziom. Tak, słusznie, nauczmy dzieci kto jest zły, ubierzmy je w mudnury i nauczmy braku tolerancji do innych ludzi, postraszmy je złymi... czyż nie takimi społeczeństw...
    • Jak wam się podoba ten najnowszy pomysł?
    • Generalnie porażka. Po siódmym siusiu na podłogę i kupie w majtkach o mało się na załamałam i nie wcisnełam chłopaka w pieluchę. Miki ma 2 lata i prawie 7 miesięcy. Do tej pory nocnik był na "nie", a dłuższe namawianie kończyło się awanturą. Miki walił nocnikiem o ziemię i mówił: "nie kce". We wrzesniu zaczyna przedszkole, a panie choć miłe i deklarują pomoc w każdej sytuacji, twierdzą, że w przedszkolu nie ma warunków do przewijania. Choć oczywiście jak coś się "zdarzy", to sobie...
    • Mam kłopot z 16 letnim synem wszyskie srodki zawiodły odnośnie jego edukacji (nie skończył gimnazjum)obecnie zastanawim się nad osrodkiem-szkoła-bursa którą prowadzą salezjanie.Może ktoś ma doświadczenie i był w takim ośrodku? nie chcę skrzywdzić dziecka choć on sam robi sobie krzywdę tym że niechce się uczyć i nic nie robić pomóżcie!!!!!
    • poradzcie jak nauczyć dziecko aby wiedziało do czego służy nocnik. Moje malństwo ma 14 miesięcy.Gdy sadzam ją na nocniku, biedna chwilkę posiedzi i zaraz chce wstać,nie rozumie dlaczego mamusia karze siedzieć, przecież nie będę trzymała dziecka na siłę tak długo aż się załatwi?Jak wy nauczyłyście wasze pociechy załatwiać się w nocniczek?
    • Moj syn ma 4 lata, chodzi obecnie do zerowki w Anglii. Wszystko by bylo ok ale on nie lubi chodzic do szkolnej ubikacji i bardzo czesto przychodzi posikany lub nawet "posrany". Rozmawialam z nim wielokrotnie i wiem ze nie korzysta z ubikacji tylko dlatego ze woli tom co mamy w domu i czyma wszystko w sobie az wkoncu jest zapozno i ma pelne spodnie. Nie wiem juz jak postepowac i co mowic bo on ze wszystkim co powiem sie zgadza ale wsumie zawsze wychodzi na to samo. Prosze poradzc...
    • Moja córka ma prawie 3 lata. Bardzo lubi malować farbami, rysować. Staram się nie ingerować w jej zabawy kolorami, kształtami, bo widzę, że sama próbuje tworzyć różne postacie, po swojemu. Rzadko z nią maluję, czasem jej coś pokażę. Od września idzie do przedszkola, na pewno więc będzie ktoś czuwał nad jej edukacją plastyczną. Ale może powinnam więcej z nią rysować? Pokazywać, jak rysować, jakich używać kolorów? Choć zastanawiam się, czy jej w ten sposób nie ograniczę, wpędzę w ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się