Dodaj do ulubionych

Do mam żłobkowiczów

IP: *.* 22.11.02, 09:45
Mam pytanie w związku z tym, że niedługo moje dziecko rozpocznie edukację żłobkową. Chodzi o to czy "dopuszczalne" jest posyłanie do żłobka dziecka na "cycu". Dodam, że mała ma ponad rok i nie jest od niego absolutnie uzależniona, ponieważ od kilku miesięcy pracuję. Wiem od przygodnie spotkanych mam, że one odstawiały swoje dzieci przed zapisaniem do żłobka, a ja (mała też)niestety lubie gdy mój ssak w nocy podjada. Jak to było u Was?
Obserwuj wątek
    • Gość: maria_rosa Re: Do mam żłobkowiczów IP: *.* 22.11.02, 15:08
      Mój synek miał 6 miesięcy jak zaczął edukację złobkową. Karmiłam cały czas i nie stanowiło to dla mnie problemu.W żłobku jadł kaszkę ryzową, kukurydzianą zmieszaną z owocami ( bezmleczną ).Ja nie wiedzę powodu abyś nie mogła kontynuować karmienia, tym bardziej , że twoja pociecha ma rok skończony.Je przecież coś innego oprócz cycy? Początki zawsze sa trudne ale wierzę, że wszystko się uda.Pozdrawiam ciepluniomaria rosa
    • Gość: joannaz Re: Do mam żłobkowiczów IP: *.* 22.11.02, 15:49
      Absolutnie nie- moja Zosia jadła jeszcze cyca od lutego to maja br (czyli od dnia pójścia do złobka ,w dniu swoich pierwszych urodzin. Co więcej codziinie odbieranie że żłobka zaczynało się od drobnej cycusiowej przekąski na ławeczce w szatni.Joannaz
    • Gość: SylwiaKarolina Re: Do mam żłobkowiczów IP: *.* 22.11.02, 16:22
      To absolutnie nie jest konieczne. Moja Gabrysia miała 7,5 miesiąca jak poszła do żłobka i jeszcze przez pięć miesięcy była na "cycu". W żłobku jadła normalnie, w domu ją karmiłam i nie było z tym żadnych problemów.Skąd w ogóle pomysł, że w żłobku może to być niedopuszczalne?PozdrawiamSylwia
    • Gość: Barba Re: Do mam żłobkowiczów IP: *.* 22.11.02, 23:53
      Wera moja Zunia chodzi do żłobka od września a odstawiłam Ją dopiero m-c temu ( ma prawie dwa lata), było nam tak bardzo dobrze, ja nie chciałam dodawać Małej dodatkowego stresu, ssała na dobranoc i dzień dobry, w ciągu dnia jadła normalne tzn robione posiłki plus cycuś (zwłaszcza w wolne dni) i odstawiła się bez krzyku tak jakby miało tak być :)Pozdrawiam! Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka