Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      edukacja

edukacja

(18 wyników)
    • zyczeń pięciozdaniowych nie umie złożyć: >Szanowni Państwo! Święta Bożego Narodzenia to czas radości, pokoju, refleksji i Dobrej Nowiny. Jest to okazja do świątecznych spotkań. W imieniu pracowników Biura Edukacji życzę Państwu spokoju i otuchy. By betlejemskie światło i ciepło wypełniły wasze domy, przedszkola, szkoły i placówki oświatowe. Niech wyzwolą w Nas to, co najlepsze, dadzą siłę i odwagę do pokonywania wzajemnych wyzwań Nowego 2006 Roku. Liliana Zientecka Dyrektor ...
    • Nikt nie zaprzeczy , że selkcji negatywnej . Nie uczyła myślenia , stąd to pytanie na polskim "co autor miał na myśli" , bo nie mozna było uczniowi myśleć . Charakteryzowała się masą przedmiotów obowiązkowych , by uczeń nie miał czasu na rozwijanie własnych zainteresowań . By zmusić go do nieuczciwości tzn. do ściągania . Kształciła lojalnych obywateli i "lejących wodę" partyjniaków . Uczyła oszukiwać ( ściąganie ) , podlizywać się ( bez tego średnio przeciętny nie miał szans , a i zdo...
    • Warszawa, 22 maja 2002 roku. List otwarty do Minister Edukacji Narodowej i Sportu Pani dr Krystyny Łybackiej Pani Minister, Zwracamy się do Pani z prośbą o publiczne ustosunkowanie się do informacji o nieprawidłowościach, które towarzyszą egzaminowi przeprowadzonemu wśród uczniów gimnazjów. Zaraz po przeprowadzeniu testów prasa i wypowiedzi znajomych dzieci pokazywały, iż w trakcie egzaminu mogło dojść do nieprawidłowości poważnie zniekształcających jego idee. Oto ni...
    • Rozlegle tereny? W Polsce?
    • czy może ktoś mi wyjasnić jak to jest, że edukacja w naszym kraju na poziomie szkoły podstawowej jest podobno bezpłatna, właśnie mam zapłacić za angielski i informatykę (I klasa) w sumie 300 zł/semestr, czy to jest zgodne z prawem?
    • Mamy oto odpowiedź na pytanie dlaczego Polską rządzi SLD; ponieważ ich główny elektorat wywodzi się właśnie z województw, w których zanotowano najsłabsze wyniki. Jeśliby nałożyć mapę wyników wyborów parlamentarnych i prezydenckich oraz wyników tychże egzaminów to okaże się że tam, gdzie wygrało SLD-KGB oraz Kwaśniewski mamy najdurniejszych uczniów i nauczycieli. Pani minister edukacji stan ten jeszcze wydłuży wspaniałomyślną decyzją o przesunięciu terminu nowych matur o 5 lat. ...
    • Właśnie kupiłem GW z kompaktem na którym rzekomo można było się zaznajomić z traktatem akcesyjnym. N iestety na momoim komputerze ani na komputerze kolegi mimo zainstalowanego programu nie można go było odczytać Do kogo mam się zwrócić o wymianę kompaktu na taki na którym będe mógł przeczytać traktat
    • spotkanie integracyjne dla pierwszych klas- 30 zł - w cenie konsumcja czerstwych drożdżówek , cena obiadku w miernej stołówce - 5 zł ( tyle kosztuje co w garnku - resztę płaci wydział oświaty - każdy wie , że to BARDZO wysoka stawka ) cena za roczne ksero 20 zł . komitet 150 zł , wycieczka do Poznania 60 zł . 1 zł /dzień opóźnienia za jeden podręcznik zażądała biblioteka - termin 30 maja , egzaminy w czerwcu .uczniowie są w posiadaniu kilku zeszytów nutowych z bibloteki . ...
    • Pytanie, czy 100 mln oszczędności wystarczy na leczenie krzywic, dyskopatii, płaskostopia, otyłości itp. Fantastyczna oszczędność. Proponuję zrezygnować z historii, biologii, muzyki itd. Zostawić tylko naukę czytania i liczenia do 10. Będzie jeszcze taniej.
    • Całkowicie popieram wniosek byłych ministrów.Obecna pani minister powinna być odsunięta od rządów i pociągnięta do osobistej odpowiedzialności za podjęte decyzje!Im szybciej się to stanie,tym większe szanse na uratowanie choćby czegokolwiek z reformy, która na oewno była lepsza niż to, co dzieje się teraz. Jak pracuję w zawodzie blisko 20 lat, takiego bałaganu, delikatnie mówiąc, jeszcze nie było, choć bywało różnie za różnych ministrów i opcji.
    • We wrześniu idę do gimnazjum. Nowe doświadczenia, nowe otoczenie...Lecz nadal się boję. Przede wszystkim niektórych sytuacji, o jakich opowiadają sobie byli szóstoklasiści.Podobno w gimnazjum , do którego mam pójść, jest ochrona, na dyski można wejść tylko z legitymacją szkolną,(w podstawówce nie trzeba)a hierarhia szkolna opiera się na zupełnie innych zasadach niż w mojej dotychczasowej szkole.Co mam o tym myśleć?!Jak poradzić sobie w tak innym otoczeniu?! Może jacyś gimnazjaliś...
    • To nie pierwsza "wpadka" Pani Minister! za dużo sie robi na łapu- capu! Tak jak z ramowymi planami nauczania - wydane w maju - teraz ukazuje się w internecie wyjaśnienie, jak je interpretować! czy tam na górze myślą, że na dole są sami niedouczeni!
    • oto skutki 13stoletnich rządów okrągłego stołu..wszyscy którzy w tym czasie rządzili (z wyjątkiiem Jana Olszewskiego bo za krótko rządził) ponoszą za tę katastrofę edukacyjnąCharakteryzując w swojej książce pt. "Dzieje Polski" stan kulturowy Polski przedrozbiorowej, Feliks Koneczny pisał m.in.: "Społeczne zło tkwiło jednak w czymś innym, w tym, że kmiecie zaprzestali posyłać synów do szkół. Z każdej wsi mógł był jeden wyjść na studia, ale ledwie ze stu jeden się zdarzał, a potem...
    • Czy Was wszystkich oślepiło !!! Nie widzicie , że celem polskiej szkoły nie jest kształcenie , a męczenie ucznia !!! O to im chodzi . Ma byc wymęczony , lojalny i słuzalczy , łatwy do manipulacji , a nie partenr w dyskusji w demokratycznym społeczęństwie . To zwyczajny sabotaż polskiej edukacji !!! Spółeczeństwo ma być słuzalcze na miarę trzecioplanowego kraju , a nie myślące i twórcze .
    • Jak w tym roku szkolnym wypłacane są nagrody pieniężne na zakończenie roku szkolnego dla uczniów z wysoka srednią fundowane (tak było w poprzednich latach) przez Biuro Edukacji m.st. Warszawy?
    • Ktory to test wskazuje na niska jakosc naszych mediow i naszej edukacji.
    • Które liceum w Warszawie jest najlepsze?
    • Mam do wszystkich pytanie: Czy tylko mnie drażni zachowanie naszej minister edukacji? Czy jest jakiś sensowny sposób żeby jej przekazać co myślimy o jej pomysłach? Wątpię żeby odpisywała na listy, a ciałabym jej powiedzieć parę słów. A może wy macie jakieś propozycje? Pozdrawiam pscolka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się