Forum Auto-Moto Eksploatacja samochodu
ZMIEŃ
      elektrody

elektrody

(6 wyników)
    • Świece(4)

Co mi grozi jeśli nie będę wymieniał świec?? Może mi się coś od tego popsuć w aucie czy raczej nic się nie stanie?? Pzdr. Xant
    • Witam panie Adamie, to juz drugi raz zwracam sie do pana z prosba o pomoc. Za pierwszym razem pytalem co moze byc przyczyna nierownej pracy silnika i polecil mi pan wymiane modulu zaplonowego badz swiec. Wymienilem modul i jest znaczna poprawa, samochod troche odzyl ale nie do konca. Swiece natomiast wymienialem jakies 7 tys km. temu na swiece Bosch'a Super4 i nie sadze zeby to one byly problemem. Po wymianie modulu samochod latwiej teraz przyspiesza i wkreca sie na obroty, jednak...
    • Mam pytanko, przywiozłem sobie Golfa III 1,9 TDI 97r z Niemiec. Od samego początku jak go kupiłem nie świeci podświetlenie regulatorów i pozycji nawiewu. Czy może to bezpiecznik czy może jakoś inaczej się to wyłącza ? Proszę o podpowiedź.
    • od jakiegos czasu mam problemy z odpalaniem samochodu rano kiedy jest wilgotne powietrze lub jest deszcz, potem po nagrzaniu sie silnika tych problemow nie ma. rowniez pierwsze odpalanie kiedy jest sucho jest bez zarzutu. samochod to vw passat 2.0, 1991, z gazem. co to moze byc???
    • Pisza ze nalezy co 20kkm wymieniac swiece. Mam w silniku Fiata CC 1100 czterobiegunowe swiece Bosch'a od ponad 30kkm. I co? I nic. Autko zapala natychmiast , nie gasnie , zuzywa 6 do 7 litrow/100km , przyspiesza rzesko i rozwija kazda szybkosc podana na tachometrze ( na autostradzie jade glownie 120 - 140 km/h) Wiec mam wymieniac te swiece , czy nie? Bo nie wiem , co robic. ( tankuje tylko benzyne 98 Okt. - jesli tylko mozna , to bez siarki ) Dziekuje za odpowiedz.
    • Witam. Mam Forda Mondeo 1997r. Ostatnio wymienialem pasek roz. pierscienie i zawory. Niestety mam wrazenie ze jakby brakuje mocy na I i II biegu, dalej bez zarzutow. Byl wgrany nowy program do komputera pokladowego (autoryz. serwis Forda) Na moje pytanie czy moze to byc sprawa zlego ustawienia zaplonu facet powiedzial ze wszystkim steruje komputer i skoro wgrany program to jest OK. Czy to prawda i jezeli tak to jaka moze byc przyczyna takiedgo stanu Z gory dziekuje i pozdrawiam
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się