Forum Regionalne Podkarpackie Tarnobrzeg
ZMIEŃ
      emerytury

emerytury

(14 wyniki)
    • 6000 zł na rękę na 1500 zł emerytury. Tak obliczył to Jan Krzysztof Bielecki. Czyli przy zarobkach 1500 zł na rękę będzie emerytury... prosta matematyczna proporcja ...niech będzie na okrągło 350 zł. Teraz to już tylko ojro w Polsce brakuje i będziemy mieli ... Bangladesz po blisko 25 latach reform. Strach myśleć, co przyniesie następne 25 lat reform. Etiopię? Mozambik? Dżakartę? A wszystko dzięki fachowcom rządzącym od 25 lat. Najwtbitniejsze jednostki z troską pochylają się ...
    • Rząd nie ma z czego wypłacać emerytur, więc sięga po rezerwy, które miały być gromadzone na rzecz przyszłych pokoleń… „Wobec groźby, że we wrześniu Fundusz Ubezpieczeń Społecznych straci płynność i nie będzie mógł regularnie wypłacać emerytur, Rada Ministrów przekazała FUS część pieniędzy z Funduszu Rezerwy Demograficznej. A ta rezerwa jest gromadzona po to, żeby za 20 lat, gdy w naszym kraju dojdzie do prawdziwej zapaści demograficznej, nie zabrakło pieniędzy na wypłatę tych ś...
    • Nie zgadzam się ze sposobem przeliczenia emerytury. Pracowałem ponad 30 miesięcy w czasie pobierania emerytury i po ukończeniu 65 lat wystąpiłem do ZUS o ponowne wyliczenie emerytury zgodnie z ustawą o emeryturach z FUS. ZUS przeliczył część socjalną wg bieżącej kwoty bazowej co jest zgodne z ustawą, ale potrącił mi uprzednie waloryzacje o czym w ustawie nic nie ma. Byłbym wdzięczny na namiary kogoś kto się na tym zna lub może odezwie się ktoś kto już ten temat przerabiał.
    • Ciekawy jestem co (prawicowa) społeczność tego forum sądzi o nowych propozycjach PO w kwestii zmany przepisów emerytalnych dla policjatów w obliczu zbliżającego się EURO 2012 w Polsce? Jeśli ktoś nie wie o co chodzi przypominam propozycje Schetyny: -wydłużenie czasu pracy uprawniającego policjanta do otrzymania wcześniejszej emerytury z 15 lat do 25 lat pracy uprawniających do emerytury w wysokości 65% płacy podstawowej z dodatkami -wiek uprawniający policjanta do otrzymania emerytur...
    • Był rok 1999, pracowałem poza Tarnobrzegiem, rano szedłem na PKP na pociąg do pracy - odchodził mniej więcej o 5.20 rano. Już o tej porze widziałem pracowników KiZPS "SIARKOPOL" udających się do pracy na 7 rano. Tak wcześnie, gdyż dojeżdżali ROWERAMI - i wielu z nich niezależnie, czy to była zima, jesień czy też ciepłe lato. NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" podzieliła ich - ci, którzy byli w związkach, dostali angaże górnicze, ci, którzy widzieli obłudę związkowców i ze związków wypisali się...
    • Słyszałem,że zaczynajac prace w wieku 20 lat mozna juz po 15 latach cieszyc sie emerytura w wys 40 %. Czyz nie jest wówczas wesołe życie staruszka jak w tej telewizyjnej reklamie . A ponoc w reklamie wciskają kit
    • Czy niskie emerytury są skutkiem , głównie , niskich zarobków i krótkiego stażu pracy czy jakiejś niesprecyzowanej i niezależnej od pracownika siły ?
    • Ciekawe co napiszą zwolennicy PO i SLD, którzy głosowali przeciwko waloryzacji w zeszłym roku. Oboje z żoną będziemy brać więcej o ok. 100 zł miesięcznie. Przy okazji chcę zawiadomić tych osłów, którzy mówili, że benzyna będzie po 6 zł, że w Tarnobrzegu dziś tankowałem po 3.76 zł. Reasumując wypada stwierdzić, że PiS i rząd Marcinkiewicza coś robi dla zwykłych i biednych ludzi. Dla tych co będą bredzić o budżecie itd. trzeba powiedzieć, że ta forsa dana emerytom i tak wpłynie z powrotem do bu...
    • Nauczyciele powinni tak jak górnicy zebrać się i z kilofami pojechać do Warszawy, by demolować budynki ministerstw odpowiedzialnych za taką bzdurę. Jako wieloletni nauczyciel zauważyłem, że młodzież nie przepada za starymi nauczycielami ( są to osoby po 50), a, teraz mają pracować do 65 lat ... to jest chore. Wielu nauczycieli podjęło tą pracę dlatego, że mogło przejść na wcześniejszą emeryturę, a teraz znowu zrobiono ich na szaro.Na szaro robi się zwłaszcza budźetówkę w tym kraju co chwila.C...
    • wiadomosci.onet.pl/emerytury,5077383,temat.html Donek dopiął swego czyli masz długo pracowac i krótko po przejściu na emeryture żyć jak twierdzi z kolei Vincent Rostowski.Jaka będzie nasza emerytura nie wie nikt pomimo zapewnien magików rządowych że to będzie fura kasy a tak naprawdę to nasze dzieci i wnuki będa decydować ile ona będzie wyność.Fani PO cudaków popierajcie ten rząd czynem umierajac przed terminem zabraliście babci dowód babcie zabiora Wam etaty zamiast bawic wasze wnuki.Powod...
    • praca.gazetaprawna.pl/artykuly/514872,kto_i_ile_ustapi_w_sprawie_emerytur_mundurowych.html Czy chcemy dziadków w mundurach?
    • proszę mamy o radę ile teraz trzeba płacić opiekunce? Czy sprawdzają się młode dziewczyny czy raczej Panie np. na emeryturze. Zastanawiam się co wybrać żłobek czy opiekunkę.
    • Emeryt(4)

Dostałem 17.- (siedemnaście złotych) rewaloryzacji emerytury. Hurrraaa! Kto dostał mniej? Wydaje się że jednak bardziej warto pisać o 17 milionach odprawy za 17 dni pracy- o tym warto pisać. Niech żyje PIS
    • Tęskniący pracownicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się